Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRt

 

MV ZRt. KT HRLEVL 2007. Oktber

 

Soros KT ls: 2007. oktber 11.

Elsknt a munkltat ltal rsban tadott jlti ingatlanok rtkestst trgyalta a testlet. Az elterjesztshez Buzinkay Tams osztlyvezet tett szbeli kiegsztst. Elmondta, hogy a Hotel Mediterrn rtkestse a kls rtkbecsl ltal meghatrozott r alapjn kerl a plyzati kirsba. A KT szakbizottsga megtekinti az ingatlant, majd ennek alapjn javaslatot tesz a testletnek. A msik ingatlan a hdmezvsrhelyi kultrhz, mely nyilvnos plyzaton trtn rtkestshez hozzjrul a KT.

A msodik napirendi pontban a MV ZRt. vontatsi-tevkenysgnek nll trsasgba val kiszervezsnek koncepcijrl Zskai Lszl Gyrgy figazgat adott tjkoztatst. Ismertette az elzmnyeket, amelyek megalapoztk a trsasgalaptst. Beszlt a szakmai s pnzgyi befektetkrl. Kt alaptevkenysg van vontats s karbantarts. Elmondta, hogy a jl megalkotott gpszeti trsasgokba lesz befektet. Zsoldos Marianna igazgat bemutatta azt a folyamatot, amely 2008. janur 1.-ig az rdekkpviseletekkel kzs ton elri a vgclt. A jelenlv vontats-szolgltatsi egysgek zemi tancsi kpviseli elmondtk flelmeiket, s feltettk krdseiket a jvvel kapcsolatban. Nem kaptak konkrt vlaszokat a telepi rendezkkel, a felvigyzkkal, adatrgztkkel kapcsolatban. A testlet vlemnye, hogy a jelenleg rendelkezsre ll informcik nem elgsgesek egy ilyen nagy horderej dnts meghozatalra. A KT krte a munkltatt, hogy mutassa be a munkavllalkra vonatkoz legfontosabb vltozsokat.

A klnflken bell kt szocilis segly megtlsre kerlt sor az elklntett keretbl. A Plyavasti Ellenrzsi Utasts tervezethez rkezett rsos vlemnyeket sszegezte a testlet.

 

Soros KT ls: 2007. oktber 29.

A tervezett napirendi pontok eltt bemutatkozott a MV ZRt. Kzponti Munkavdelmi Bizottsgnak elnke Megyesi Csaba. Krte, hogy a jvben a kt testlet tartson egyttes lst.

Az els napirendi pont keretben a MV ZRt. 2007. I-III negyedv ltszm, br helyzetrl szl rsos elterjesztshez Zsoldos Marianna Humnerforrs Igazgat fztt rvid szbeli kiegsztst. Nyomatkostotta, hogy szksg van a tlra drasztikus cskkentsre, de fellvizsglat trgyt kpezi a kszenltek rendje is. Felvetsekre vlaszolva, felhvta a figyelmet arra, hogy a forgalomnl az llomsi vgrehajtsi utasts az llomsok technolgiibl indul ki, annak ellenre, hogy a szervezeti talaktsok kvetkeztben ez mr nem indokolt. Megkezdtk az utastsok kvetelmnyrendszernek fellvizsglatt. Egy msik krdsre, amely az rettsgizett szakmunksok jfelvtelvel kapcsolatban az utasts mdostsra vonatkozott azt vlaszolta, hogy a kvetkez vi brtrgyalsoknl figyelem veszik.

Ssdin Flp Zita Kontrolling s Kompenzcis fosztlyvezet elmondta, hogy a nagy ltszmvltozs ellenre sem kvetkezett be lnyeges vltozs a humn erforrs llomny minsgi sszettelben.

Ezt kveten Toth Sndor a MV j Esly Alaptvny vezetje beszmolt az elmlt idszak tevkenysgrl. Hangslyozta, hogy meg nvekedett a kzs megegyezssel tvozk szma, gy ezen dolgozk nem tudjk ignybe venni az Alaptvny szolgltatsait. A KT krte annak vizsglatt mi volt a munkltat illetve a munkavllal motivcija a kzs megegyezst illeten.

Msodikknt a MV Cargo ZRt. KT elnke Zubly Bertalan tjkoztatta a testletet a privatizcis folyamat llsrl. A hozzszlsokban megfogalmazdott, hogy nem biztos, hogy el kell adni az aranytojst, toj tykot. Az elmlt vben 2,8 MrdFt nyeresggel zrt a Cargo.

Az egyebekben a MV ZRt. KT Terleti Jlti s Szocilis Munkabizottsg mkdsnek leszablyozst fogadta el a testlet.

Az v vgi tevkenysgi sznettel kapcsolatos rsos elterjesztst tmogatta a KT.

A KT elnke Horvth Istvn, mint a MV ZRt. Felgyel Bizottsgnak munkavllali kpviselje tjkoztatst adott az elmlt idszak lseirl.

 

 

Miskolc, 2007. oktber 29.

Bodnr Jzsef

MV ZRt.KT Sajtreferens

 

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: