Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRt

 

MV ZRt. KT HRLEVL 2007. November

Soros KT ls: 2007. november 12.

Elsknt a MV ZRt. Gpszeti zletg jrmfenntartsi tevkenysgnek nll trsasgba trtn szervezsnek koncepcija cm elterjesztshez tett szbeli kiegsztst Zarnd Gyrgy fosztlyvezet. Bemutatta a gpszet MV csoporton belli helyt, majd szlt a jrmjavtk sszevonsnak indokoltsgrl. Ismertette a szervezet a szervezet talakts folyamatt s a legfontosabb feladatokat. Hangslyozta, hogy hatkonysg javtssal cskkenthetk a kltsgek, mikzben egy ersd konkurencival kell szmolni. Ezrt a jrmfenntartsi tevkenysg versenyhelyzetbe hozsa rdekben szksges a humnerforrs, a technikai valamint kiszolgl infrastruktra fejlesztse. A MV-tl elklnlten tervezik az anyagelltst, valamilyen kzs anyagelltsi platform s folyamat kialaktsn dolgoznak, mondta a fosztlyvezet. Az els lps 2008. janur 1.-vel a fenntartsi terleten 3300 fvel megkezdi tevkenysgt a MV-GPSZET Vastijrm Fenntart s Javt Zrt., mely trsasg 2008. prilis 1.-vel kiegszl a jrmjavt divzival. A szakanyagokat a trsasg tulajdonba kapja, mint ahogyan a mkdshez szksges technikt, a jrmkarbantarts s javts technolgiai berendezseit is. A fenntarts s a vontats eszkzeinek pontos sztvlasztsa kezddtt meg november elejn. A fosztlyvezeti tjkoztat utn Zsoldos Marianna Humnerforrs Igazgat ismertette a munkavllalkat kzvetlenl rint feladatokat. Megelzve a jelenlv zemi tancsok kpviseliben felmerl krdseket, az albbiakat mondta el: a munkavllalk 2008. janur 1.-tl munkajogi jogutdlssal kerlnek t az j trsasgba, a MV ZRt. KSZ. juttatsai s azokhoz kapcsold megllapodsok 2008. december 31.-ig rvnyben vannak. A menetkedvezmnnyel kapcsolatban elmondta, hogy a Vasti Trvny s a jelenlegi gyakorlat alapjn jrnak el, vagyis aki 2007. december 31-n rendelkezett MV-os munkaviszonnyal az tovbbra is kapja a csaldtaggal egytt. Azon munkavllalk, akiket az j trsasg 2008. janur 3.-n alkalmaz, mr nem rszesl a vasti szabadjegyben. A tjkoztatk utn a KT tagjai s a jelenlev zemi tancsi kpviselk fogalmaztk meg szrevteleiket, tettk fel krdseiket.

A msodik napirendi pont keretben a 2007. vi szocilis seglykeretbl a nagycsaldosok rszre elklntett keretsszeg felhasznlsi mdjra tette meg a munkltati javaslatot Masa Beta osztlyvezet. A rendkvli lethelyzetbe kerl munkavllalk rszre elklntett fel nem hasznlt keretbl kzel 3 milli Ft tcsoportostsval- gyermekenknt 10000 Ft-os ajndk utalvny odatlsrl dnttt a testlet. Ez az intzkeds rinti a MV ZRt, a MV Start Zrt, a ZloRasz Zrt, s a Vagyonkezel Zrt. munkavllali kzl a nagycsaldosokat.(5-12 gyerek) sszessgben ez 222 csaldban, 1265 gyereket rint. Az utalvnyokat december elejn kapjk meg a munkavllalk.

A klnflken bell az ingatlanrtkestsek kapcsn a testlet arrl dnttt, hogy a bont s brl bizottsgban az rintett terlet 1-1 KT tagja vegyen rszt. A pcsi Mediterrn Hotel rtkestsbl a teljes bevtelt jlti s szocilis clra kell fordtani. A munkltat tadta a Plyavasti zletg 2007. I-III. negyedvi foglalkoztatsi cljainak megvalsulsrl szl tjkoztatjt, valamint a MV ZRt. munkakri rendszernek ttekintse cm elterjesztst. Kt szocilis segly megtlsre is sor kerlt.

Soros KT ls: 2007. november 26.

Az els napirend keretben Zskai Lszl Gyrgy figazgat tjkoztatta a testletet a MV-Trakci Zrt. 2008. janur 1.-i indul ltszmtervrl, a vllalat SZMSZ-rl, valamint a Dnts Hatskri Listrl. Az lsen rsztvev zemi tancsok kpviseli elmondtk vlemnyket s feltettk krdseiket. A krdsekre vlaszolva a figazgat elmondta, hogy kinek mi lesz a feladata, gy a klss felvigyzknak a telepi rendezs felgyelete s egyfajta llag megrz funkci. Az S8 projekt mr finomsgokkal foglalkozik a fbb krdseket, mint az ingatlangazdlkods mr megtrgyaltk. Szcs Lajos humnpartner vezet hangslyozta, hogy 2008. janur 1.-tl a TRAKCI nem diszponl a brlaksok felett, a bennlak viszi magval a jogot, de jat mr nem kap, amg erre nincs megllapods, mivel az ingatlanok maradnak a MV ZRt.-nl. A telepi vgnyok a plyavasthoz kerlnek.

A msodik napirend sorn a MV ZRt. 2006. vi s 2007. I-IX. havi munkabaleseti helyzetrl, valamint a MV ZRt. terletn 2006-2007 vekben tartott munkabiztonsgi szemlk tapasztalatairl ksztett rsos elterjesztshez tett szbeli kiegsztst Dr.Debreczeni Katalin osztlyvezet. A Kzponti Munkavdelmi Bizottsg tagjaival kibvtett lsen rtkelte a kt testlet az elrt eredmnyeket, s felhvta a figyelmet a hinyossgokra. Az osztlyvezet asszony vlaszban kiemelte, hogy az egy baleseti srltre jut kiesett munkanapok szma jelentsen 10,1%-al cskkent. A munkabiztonsgi szemlk mkdtetett rendszere szervesen bepl a MV ZRt. bels ellenrzsi rendszerbe, jelentsen hozzjrul a biztonsgi kockzatok, kzvetetten a munkabalesetek s megbetegedsek cskkenshez, hatkonysgt azonban a rendelkezsre ll forrsok vrhatan a jvben is behatroljk. Zrszavban szlt az utellenrzsek jelentsgrl.

Harmadikknt az Ingatlangazdlkodsi Igazgatsg megbzott igazgatja Buzinkay Tams ismertette a MV Ingatlanbefektetsi Alap alaptsnak cljt. Ezek kztt szerepel az ingatlanllomny folyamatos korszerstse, fejlesztse, az ingatlanportfoli tlthat, szakszer, kltsghatkony vagyonkezelse. Az Alap vagyont 50%-ban a MV ZRt. tulajdonba lv ingatlanok apportja, mg a msik 50%-ot a befektetk ltal jegyzett befektetsi jegyek testestik meg. Az apportlt ingatlanok kztt szerepl kt jlti intzmny kzl a szombathelyi voda rtkestst tmogatta, mg Szolnok esetben tjkoztatst kr a KT.

A klnflken bell a MV ZRt. 2008. vi brfejlesztsi javaslatt tanulmnyozta a testlet.

 

 

Miskolc, 2007. november 28.

Bodnr Jzsef

MV ZRt.KT Sajtreferens

06.70.3642947

 

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: