Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRt

MV ZRt. KT HRLEVL 2008. Mrcius

Soros KT ls: 2008. mrcius 3.

Elsknt MV Zrt. ltal a vasutas nyugdjasok rszre biztostott dlsi csekkek ignybevtelnek, felosztsnak s felhasznlsnak szablyozsrl szl vezrigazgati utasts tervezethez Zsoldos Marianna Humnerforrs Igazgat tett szbeli kiegsztst. Elmondta, hogy trtnelmi tnyez is jelen van, mivel a MV Zrt. az ldozatos munka elismerst 2008-ban 130 milli Ft dlsi csekkel tmogatja.

Jelenleg az adjogszablyok azt teszik lehetv, hogy a MV-tl illetve a MV Zrt-tl nyugdjba vonult vasutasok rszre biztostja a munkltat ezt a lehetsget. Az utastst a testlet elfogadta s kt ft deleglt az dlsi Bizottsgba.

A msodik napirendi pontban a Plyavasti zletg MSZSZ mdost javaslatrl tjkoztatta a testletet Szamos Alfonz figazgat. Kiemelte, hogy a zhonyi krzeti tevkenysg talaktsa, a vltoz krlmnyekhez illeszked feladatracionalizls miatt szksges, melyet 2008. prilis 1-jvel kvnnak bevezetni s alkalmazni. Elvi s tartalmi vltozsok szksgesek egyes terleteken. A szervezet talakts a racionalizlst kveten a zhonyi ill. a debreceni terleti kzpont struktrjt rinti. A tbbi terleti kzpont szervezetben (operatv irnyts, vgrehajts) vltozst nem terveznek, mondta a figazgat. A feladatainak bvlse miatt a TEB Technolgiai kzpont neve TEB Kzpontra, a PML Technolgiai Kzpont neve Plyaltestmnyi Kzpontra mdosul. Befejezsknt arrl is szlt nhny szt, hogy elindtjk az nll plyavast projektet, fl v utn, ha lezrul a BPR projekt. Ez a projekt az zleti folyamatok fellvizsglatval foglalkozik.

Harmadikknt az sztnztt elrehozott regsgi nyugdjazs s a korengedmnyes foglalkozs 2008. vi alkalmazsrl szl utasts tervezetet trgyalta a KT. A krdsek s vlemnyek megvlaszolsa utn, a testlet elfogadta az elterjesztst. Ezt kveten a MV-VEK s MV-ESLY programrl szl utasts egysges szerkezetbe foglalsrl szl tervezethez tadott rsbeli vlemnyekre reaglt Takcs Mria a Munkaer-gazdlkodsi Szervezet felels vezetje. A KT a kiegsztsekkel, javaslatokkal mdostva tmogatta hatlyba lptetst.

A negyedik napirendknt trgyalt munkabr elleg megllaptsval, kifizetsvel s visszafizetsvel kapcsolatban tbb szrevtelt tettek a KT tagjai. Az elterjeszt dr. Jrmy Hilda felvzolta a munkltati elkpzelseket s azok indokait.

Soros KT ls: 2008. mrcius 17.

Tjkoztat a MV Zrt. kommunikcis stratgiai, trsadalmi felelssgvllalsi elgondolsairl s a trsasgi kommunikcis rendszer mkdsrl Bky Dorottya kommunikcis igazgat s munkatrsai elterjesztsben. Fontos tovbbra is a vastrl kialakult kp trsadalmi megjelentse. Hatalmas szeretet vezi a vasutasokat munkahelyk s egyms irnt, mely nagyon komoly rzelmi kapcsolattal tlttt. A MV csoport kommunikcijnak koordinlsa a f feladatuk, de fontosnak tartja a kormnyzati kommunikcit is, hangslyozta az igazgat asszony. Ezt kveten Dorogi Sndor a kls kommunikci osztlyvezetje elmondta, hogy a gazdasg szerepli szmra gazdasgi elnyt is jelenthet a kommunikci sikeressge. A cgcsoport egsze szmra kell olyan kommunikcit folytatni, mely a nyilvnossg irnyba bemutatja a fejldst. Fontos vltozs, hogy a menedzsment minden reggel egy hrsszefoglalt kap a leglnyegesebb vasutat rint sajthrekrl. Megemltette mg a sajttermet, mely httrrel logoval s pulpitussal rendelkezik. Fejes Edina a bels kommunikci osztlyvezetje hangslyozta, hogy hatkonyabban kell mkdtetni a meglv struktrkat. A vasutasok szmra visszaadni az egysg s az sszetartozs rzst. Fontos sszetart er lehet tovbbra is a Vasutasnap, ha az a rgikban a helyi rdekek, s ignyek alapjn kerl megrendezsre. A mdia gynksg kpviseletben Andrskn Pintcsi Nomi a reklmbrlet jelentsgrl tjkoztatta a testletet. Ez a terlet hozza a bevteleket, melynek nagy rsze 10 reklmcgen keresztl mintegy 1400 ris plakton realizldnak. Az illeglis tblk plyamelletti elhelyezse, annak eltvoltsa folyamatos feladatot jelent munkatrsainak emelte ki az osztlyvezet. A MV csoport trsadalmi felelssgvllalsi stratgija cm elterjesztshez dr. Kkki Zoltn osztlyvezet tett szbeli kiegsztst. Trsadalmi gazdasgi s krnyezetvdelmi terleteken kvn lpseket tenni a kommunikci. A krnyezettudatos kzlekeds npszerstse a szolgltatsi sznvonal emelkedsvel prhuzamosan kell, hogy megtrtnjen. Klfldi tapasztalatok tvtelvel bvteni, sznesteni kell a kommunikcis eszkzket. A tjkoztatk utn a KT tagjai elmondtk vlemnyket, krdseket s javaslatokat fogalmaztak meg a tovbbi harmonikus egyttmkds rdekben.

A klnflken bell egyes utastsokkal kapcsolatos (B25, E1 s E2) vlemnyeket fogalmaztak meg a testlet tagjai. Felvetdtt az E101 sz. utasts aktualizlsnak szksgessge.

Zrsknt a rendkvli lethelyzetbe kerlt munkavllalk szocilis seglyezsrl dnttt a KT.

 

Miskolc, 2008. mrcius 17.

Bodnr Jzsef MV ZRt. KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: