Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRt

MV ZRt. KT HRLEVL 2008. prilis

Rendkvli KT ls: 2008. prilis 10.

Napirend eltt Zsoldos Marianna Humnerforrs Igazgat tjkoztatta a testletet a folyamatban lv szervezeti vltozsokrl. Elsknt a zhonyi terletet rintette. Elmondta, hogy a Zhony-Port Zrt. megkapta a vast vllalati engedlyt. Az igazgat asszony szksgesnek tartja egy helyi egyeztets keretben egyni vizsglattal elemezni a vgrehajt szolglat mkdkpessgt. Ezt kveten ismertette a gpszeti szakanyag kszletgazdlkodsi s raktrozsi tevkenysg tadsa a MV Gpszet Zrt. rszre cm elterjeszts szbeli kiegsztst. A javaslat szerint a munkavllalk a munkltat szemlyben bekvetkez jogutdlssal kerlnek t a MV Gpszet Zrt.-be 2008. mjus 1-jtl, gy nem vltozik a munkavllalk munkakre, besorolsa, brezse sem. Egy kisebb volumen vltozs a menetjegyeloszt tevkenysget vgz 13-14 f, a MV Start Zrt.-be trtn thelyezse.

Szlt mg arrl is, hogy prilis kzepn megkezddik a Plyavasti zletg ltszm fellvizsglata, valamennyi csomponti vezetvel a tny s technolgiai ltszmrl szemlyesen egyeztet. Krdsre vlaszolva kijelentette, hogy a plyavast nll trsasgg alaktsa 2009. jlius1. vagy, 2010. janur 1.-re vrhat. Az elkvetkez idszak feladatai kztt emltette a MV Zrt. kpzsi tervnek, valamint a jlti krdskrbe tartoz dlk rtkestsi koncepcijnak trgyalst.

Elsknt a rendkvli lethelyzethez kapcsold juttatsok 2008. vi keretsszegnek felhasznlsra kt verzit ajnlott a munkltat. Egyttdntsvel a KT azt tmogatta, hogy kerljn elklntsre a nagycsaldosok rszre 6 milli Ft, a rendkvli lethelyzetek kezelsre 3 milli Ft, mg az egysges temetsi segly kifizetsre 15 milli Ft. Ennek alapjn minden temetsi seglyt 36000 Ft-tal kell kifizetni. A helyi T-k a munkltatval egyttdntve a szocilis seglykrelmeket brljk el.

A msodik napirendi pontban a munkabr elleg keretkpzsre vonatkoz szably mdostsra tett javaslatot vitatta meg a testlet.

Harmadikknt egy tjkoztatott hallgatott meg a testlet a MV Zrt. mkdsi krbe tartoz sportegyesletek mkdsrl s gazdlkodsuk f jellemzirl Buzinkay Tams ingatlangazdlkodsi igazgat eladsban.

A negyedik napirenden bell a MV Zrt. sportcl ingatlanokkal kapcsolatos koncepcijrl szl elterjesztst vitatta meg a KT.

A klnflk keretben az tadott utasts tervezetek vlemnyezsnek hatridejt hatrozta meg a KT elnk.

Kt f rszre rendkvli szocilis seglyt tlt meg a testlet.

Soros KT ls: 2008. prilis 21.

Az els napirendi pontknt a munkabr elleg keretkpzsre vonatkoz szably mdostsra tett munkltati javaslatot Masa Beta osztlyvezet. A testlet megvitatta az elterjesztst, melyet vgl nem fogadott el. Tovbbi egyeztetsek szksgesek, illetve sszehasonlt elemzs melynek eredmnye csak a keret emelse lehet.

Msodikknt szbeli tjkoztatt hallgatott meg a MV Zrt. Jogi Igazgatsgnak mkdsrl, felelssgi krben meghatrozott teljestmny mutatk alakulsrl s a szervezetfejlesztsi elkpzelsekrl Dr. Neumann Mrta jogi igazgat eladsban. Az igazgat asszony ismertette a kt terlet tevkenysgt, s kitrt arra, hogy az engedlyezett ltszm alatt dolgoznak. Kritikus a gpkocsivezet hiny, melynek okt az alacsony szemlyi alapbrben jellte meg. Nagy erfesztst jelent a munkajogi terleten az, hogy egy f ltja el a plyavast s a kzponti szervezet munkajogi feladatait. Az DSZSZ jvjt a levelezs helyzetnek alakulsa hatrozza meg. Vizsglat indult mennyibe kerl pontosan a levelezs, melyhez az zletgak kzremkdse szksges. Mivel dmpingszer s hektikus ezrt meghatrozhatatlan. Hatkonysgjavt szoftver bevezetsre kerlt sor minden terleti egysgnl, gy mr valamennyi kldemny rgztsre kerl. A BPR projektbe bekerl a levelezs folyamatvizsglata, ennek alapjn tesznek javaslatot a tovbbi mkdsre. A Cargo kzbeszerzs keretben kirt plyzatt megnyertk. A KT tagjai javasoltk az igazgat asszonynak, hogy maradjon MV-on bell a tevkenysg. Krdsre vlaszolva elmondta, hogy nem ll sehogy az elektronikus alrs gye, s az informatikai httr biztostsa sem halad elre.

A harmadik napirendi pontban a MV Zrt. Egszsgmegrz program 2008. vi mkdtetsrl Dr. Debreczeni Katalin EBK. Osztlyvezet adott tjkoztatst. Elmondta, hogy a program a MV csoport valamennyi munkltatjra vonatkozik. A kltsgkeret hatrozza meg, hogy milyen szles krre terjedjen ki az utasts. A KT tagok ltal tadott munkakrbvtsrl a munkltat befogadott nhnyat.

Az egyebekben a MV csoportnl mkd Kzponti zemi Tancsok kerek asztalnak ltrehozsra tett javaslatot Horvth Istvn KT elnk.

 

Miskolc, 2008. prilis 21.

Bodnr Jzsef MV ZRt. KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: