Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRt

MV ZRt. KT HRLEVL 2008. Mjus

Soros kibvtett KT ls: 2008. mjus 7.

Elsknt Horvth Istvn a MV Zrt. KT elnke ksznttte a MV vllalatcsoporton bell mkd kzponti zemi tancsok megjelent elnkeit, illetve trselnkeit. Ezt kveten javaslatot tett az Alapt dokumentum elfogadsra. A rsztvevk kifejeztk szndkukat a Vasutas KT Kerekasztal ltrehozsra, majd alrsukkal is hitelestettk az egyttmkdsi akaratot. A Vasutas KT Kerekasztal clja a MV vllalatcsoport Kzponti zemi Tancsai kztti informcis kapcsolat megteremtse.

A msodik napirendi pont keretben a Vasutas KT Kerekasztal megtartotta els lst, amelyen konzultcit folytatott a jlti rendszer krdseirl a vastvllalatok humnvezetinek jelenltben. A tmafelvezetst Zsoldos Marianna MV Zrt. Humnerforrs Igazgat tartotta. Elmondta, hogy ma a helyzet feltrsig juthatunk el. Majd rviden ismertette a jlti rendszer alakulsnak trtnett, a 2004. janur 1.-tl bevezetett VBKJ rendszer elnyeit. Emlkeztette a kerekasztal rsztvevit a MV Lokomotv Hotels megalaktsnak krlmnyeire, majd az els kt v tapasztalatnak ismeretben azt a krlmnyt, hogy a kis dlket a vasutas munkavllalk nem vettk ignybe. Ennek lett a kvetkezmnye, hogy a Hotels visszaadta az dlket az ingatlan zemeltetsnek, ahol mg ksrletet tettek egyes dlk brbeadsra, tbb-kevesebb sikerrel. A nvekv VBKJ keret sszeg egyre tbb vasutas munkavllalt arra sztnz, hogy dlsi csekk ignybevtelvel, ngondoskodssal vlasszon dlt. Az elmlt vek tapasztalata azt tmasztja al, hogy a nem vasutas dlket helyezik eltrbe a munkavllalk. A vesztesg egyre ntt, ezrt a MV Zrt. rtkesteni kvnja a MV Lokomotv Hotels Zrt. ltal zemeltetett dlingatlanokat egyttesen a Lokomotv Hotels rszvnyeivel, csomagban. Azokban a trsasgokban ahol VBKJ van, ott nem kvnnak dlt zemeltetni. Amikor az egyeztetsek lezajlottak, meg kell kezdeni minden olyan dl rtkestst melynek rendezettek a tulajdonviszonyai. Tbb ingatlan krdsben a Vasutasok Szakszervezetvel kell megllapodni. A bevtelbl a 2006. oktber 6-i MV Zrt.- KT megllapods alapjn az 50 %-os rsz felhasznlsrl a KT dnt. Szlt mg arrl is az igazgat asszony, hogy az dlkn kvl a gyermekintzmnyek, kultrhzak is ebbe a kategriba tartoznak. A VOKE ltal zemeltetett mveldsi hzakat megtartja a munkltat s biztostja a mkdsi feltteleket. Nem jlti kategria, de egyeztetst kezdenek a sportingatlanokkal kapcsolatosan, ahol a helyi nkormnyzatoknak van prioritsa a megvtelre, amennyiben nem lnek ezzel, az egyesletnek kell felknlni piaci ron. Befejezsl elmondta azt is Zsoldos Marianna, hogy van j nhny megllapods, amit tovbbra is fenntart a MV. Ezt kveten a jelenlv humnvezetk nyilatkoztak arrl, hogy milyen mdon kpzelik el a jvt. Elhangzott a minl szlesebb kr ngondoskods, a vllalatcsoporton belli hagyomnyok polsnak megtartsa valamint az is, hogy a bevtelek arnyosan kerljenek visszaosztsra a munkavllalknak. A jelenlvk megllapodtak abban, hogy a tma jelentsge miatt, a vgleges llspont kialaktsa rdekben tovbbi szleskr konzultcira van szksg.

Orszgos KT delegl rtekezlet: 2008. mjus 15.

A MV Zrt. szervezeti talaktsnak folytatsa kvetkeztben 2008. janurtl 4 fvel cskkent a MV Zrt. KT ltszma, mg egy f mandtuma a 3 ves ciklusid lejrtval sznt meg. A KT mkdsben rintett s mandtummal rendelkez zemi tancsok felhvsban fordultak a MV Zrt.-nl mkd zemi tancsokhoz, orszgos delegl rtekezlet sszehvst kezdemnyezve. A MV Zrt. KT tagjnak a regisztrlt megjelentek Kzponti Irnyts-httrszolgltats: Fldi Mihly, Pappn Janics Judit; Plyavast: Bodnr Jzsef, Fbin Klmn, Hamza Istvn, Horvth Istvn, Kotta Istvn, Kovcs Attila, Kovcs Jnos, Nagy Gbor, Nagy Rbert, Pet Ferenc, Vadkerti Zsolt zemi tancsnokokat vlasztottk meg. A vlasztst kvet alakul lsn a testlet elnknek Horvth Istvnt, mg trselnknek Fbin Klmnt vlasztotta meg.

Soros KT ls: 2008. mjus 21.

Elsknt a Menetjegy Eloszt Csoport tevkenysgnek a MV Start Zrt.-hez val tkerlst vitatta meg a testlet. A munkltat rszrl Szaniszl gnes fztt szbeli kiegsztst az elterjesztshez. Megjegyezte, hogy a KT vlemnynek figyelembevtelvel munkltati jogutdlssal, mindent folyamatosnak ismer el a MV.

A msodik napirendi pontban a MV Zrt. KT gyrendjnek elfogadsra s azt kveten a KT-on bell mkd bizottsgok megvlasztsra kerlt sor.

Harmadikknt a MV Zrt. FB. munkavllali kpviselinek jellsre Eljrsi Szablyzatot fogadott el a testlet, majd meghatrozta azt a munkatervet melynek sorn jnius 12.-n delegljk a munkavllali kpviselket.

A klnflken bell fontos feladatknt jelltk meg a munkavllalk, zemi tancsok tjkoztatst, melyet a felgyel bizottsgi tagok munkjnak ismertetsvel szeretnnek bvteni. Ezt kveten a kvetkez idszak munkatervrl dnttt a testlet.

Budapest, 2008. mjus 7.

Bodnr Jzsef MV ZRt. KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: