Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRt

MV ZRt. KT HRLEVL 2008. jnius

 

Soros KT ls: 2008.Jnius 12.

Elsknt Sipos Sndor portfoli-kezelsi vezrigazgat-helyettes adott tjkoztatst a MV Zrt. 2008.vi zleti tervrl s 2008. I. negyedv kiemelt teljestmnyeirl, a MV csoport 2008. vi zleti tervt rint legfontosabb szervezeti, mkdsi premisszkrl. Kitrt arra, hogy az lhely kihasznls vizsglata mirt fontos. Elmondta, hogy knlati piacot sikerlt kialaktani. A MV csoport kltsgtrts nlkli EBITDA mutatja a menedzsment tbbletbevtelek elrsre s a kltsgek cskkentsre hozott intzkedseinek hatsra vrhatan javul. Az zemgazdasgi teljestmnyek 2008. I. negyedvi alakulsban a vonatok kihasznltsga sszessgben tovbb romlott. A MV Zrt. tervezett beruhzsainak jelents rsze elmarad, ami kockzatoss teszi a menetrend teljesthetsgt. Krdsre vlaszolva elmondta, hogy a plyallapot romlsban milyen szerepe van a kt kiszervezett cgnek, ezrt fellvizsgljk hatkonysgukat. gretet tett arra is, hogy megvizsgljk a szrnyvonalakon a forgalomszneteltets kltsgeit.

A msodik napirendi pont keretben a MV Zrt. Felgyel Bizottsg munkavllali kpviselinek jellse eltt a szakszervezetek vlemnynek meghallgatsra kerlt sor. Az lsen megjelent szakszervezeti kpviselk vlemnyt hallgatta meg a testlet, majd 13 tmogat szavazattal Simon Dezs, Gask Istvn, Horvth Istvn, Brny Balzs Pter, Karcsony Szilrd, MV Zrt. munkavllalkat jellte az FB-ba. Az 5 jellt a Tulajdonosi jvhagyst kveten megkezdheti t vre szl megbzatst a MV Zrt. munkavllalinak kpviseletben.

Harmadikknt az Ingatlangazdlkodsi Igazgatsg s a Vagyonkezel Zrt. els szm vezeti rsos elterjesztseket adtak t ingatlanok hasznostsra. Elsknt a Kaposvri Dikotthon egyik szrnynak 10 ves brleti szerzdssel trtn hasznostsrl dnttt a testlet, kizrlag oktatsi clra. Ezt kveten MV Zrt. tulajdon Szombathelyi Halads Sport Egyeslet ltal hasznlt ingatlanok adsvtellel trtn rtkestshez jrult hozz a testlet az nkormnyzat rszre, azzal a felttellel, hogy tz vig az ingatlanok funkcija nem vltoztathat meg. A harmadik dnts Hatvan vros nkormnyzata rszre a Vast a gyermekekrt Alaptvny ltal zemeltetett voda rtkestshez felttelekkel jrult hozz a KT. Tovbbi elterjesztst hallgatott meg a testlet Miskolc MV teleppel kapcsolatban. A terletfelels megfogalmazta azokat a krdseket, melyeket egy a vrossal ktend szerzdsbe rgzteni kell.

A klnflken bell sz volt a terleti szocilis bizottsgok mkdsrl.

 

2008. jnius 19. Msodik vasutas KT kerekasztal

A vasutas KT kerekasztal rsztvevi s a reprezentatv szakszervezetek kpviseli a MV csoport jlti krdseirl trgyaltak a MV Zrt. s a lenyvllalatok humn menedzsmentjnek vezetivel. Megfogalmaztk egy krdv kiadsnak szksgessgt az dl ingatlanokkal kapcsolatban.

 

Rendkvli KT ls 2008. jnius 26.

A MV csoportszint kzptv stratgija cm rsos elterjesztshez Bella Balzs Stratgiai Igazgat tett szbeli kiegsztst. Elmondta, hogy a kls hatsok ltal generlt kltsgnvekedsre (energiar) nincs rhatsuk. Fontos, hogy a MV idben megkapja a tulajdonostl a mkdsi tmogatst, az EU tagllamaiban ez a GDP 1-2 %, mg nlunk ez csak 0,4 %. Kulcskrds a kzszolgltatsi- s a plyamkdtetsi szerzds megktse, mert ennek hinyban nem biztosthat a vasti infrastruktrban megtestesl llami vagyon rtknek megrzse.

Msodikknt trgyalta a testlet a Szervezeti rtk-, dolgozi elgedettsg s attitdvizsglat a MV Zrt.-nl cm krdv kitltsnek mdjt, idejt s a kitlts motivcijt. Kersch Gabriella szakmai titkr elmondta, hogy a humnpartner hlzaton keresztl trtnik a krdvek kiosztsa s begyjtse zrt bortkban, gy az anonimits biztostva lesz. Az attitd vizsglatnl clzottan terleti, szakmai, kor s nem szerinti megkeress lesz 3000 f tekintetben. Vgezetl az dlssel s a sportingatlanokkal kapcsolatos krdv sszelltsrl dnttt a KT. Ennek kitltsre a jlius 12-i napon kerl sor a terleti jlilisokon.

A klnflken bell tadsra kerlt a A MV Trinformatikai Rendszer bevezetsnek, hasznlatnak s a folyamatos mkdsnek rendjrl szl utasts tervezet.

 

Miskolc, 2008. jnius 26.

Bodnr Jzsef MV ZRt. KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: