Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

Nk a vastrt, vast a nkrt Miskolcon

KT HRLEVL 2005. MJUS

 

2005. mjus 2.

Elsknt konzultci keretben a MV Rt. sporttmogatsi politikjnak mkdsi rendjt, az Igazgatsg 134/2004-es szm Hatrozata alapjn ismerte meg a testlet. A LOKOMOTIV VASUTAS SPORTSZVETSG munkjt Gask Istvn elnk ismertette, majd ezutn az elnksgi tagok bemutatkozsa is megtrtnt. Sorskzssgek jnnek ltre az elmlt idszak esemnyei kapcsn, kzel hsz vasutas sportegyeslet lpett be ez idig. Fontos feladat a tmegsport jelleg erstse, a vasutas munkavllalk mozgsignynek biztostsa. A sportszvetsg elnke a MV Rt. ltal alaptott ALAPTVNYON keresztl ltja a mkds tovbbi biztostst. A KT krte a MV Rt. llspontjt a sportingatlanok gyben.

Soros KT ls 2005. mjus 2.

Az els napirend sorn a MV Rt. KMvB-vel kzsen, msodszor trgyalta a testlet a munkavdelmi szablyzat tervezetet dr. Debreczeni Katalin fosztlyvezet s Klmn Lszl osztlyvezet elterjesztsben. Az egyni vdeszkzkre fordtott sszeg 450-500 MFt./v hangzott el egy krdsre vlaszolva. A KT sszestett javaslatait az elnk ismertette, ezek kzl egy a tartalomjegyzk bevitele, a msik a mellkletek egyszerstse. A vdital krdse melegkrnyezetben vgzett munka esetn, valamint a gpksr trlse az F2.sz. utasts alapjn.

Harmadikknt az 55. Vasutasnap jlius 8-9 rendezvnyeirl adott tjkoztatst Dancsa Attila Bels Kommunikcis Osztlyvezet. A terleti jlilisok helysznei s tmogati: Szeged-Szemlyszlltsi zletg, Pcs-Plyavasti zletg, Miskolc-Gpszeti zletg, Zhony- rufuvarozsi zletg, Komrom-Trsasgi Szolgltats. Szerepel a programban a helyi kzssgek rszre fzverseny, az ebd meghvs a jelentkezk szmra.

A klnflken bell az O1.sz.utasts sszestett javaslatait tovbbtottuk. A MEB-ek munkjban val rszvtel meghatrozsa terletenknt. A Plyavasti zletg kzi knyvnek bemutatsa.

Soros KT ls 2005. mjus 12-13.

Az els napirend sorn a MV Rt. Felgyel Bizottsg munkavllali kpviselinek jellse eltt megtrtnt a szakszervezetek vlemnynek kikrse. A KT levlben rtestett valamennyi a MV Rt.-nl mkd szakszervezetet. Az lsen megjelentek s bemutattk jelltjeiket az albbiak: Vasutasok Szakszervezete, VDSZSZ, VFSZSZ, Gpsz Szakszervezet, Kocsivizsglk Szakszervezete, Dolgozi rdekkpviselet.

A klnflken bell elszr Zubly Bertalan a gpsz szakbizottsg vezetje tjkoztatta a testletet a Gpszeti zletg szervezeti talaktsrl. Mg mindig az egyik legnagyobb krds, hol lesz a munkltati jogkr gyakorlsa. A jv heti GT-en kzlik a kinevezettek nvsort. Ezt kveten a plyavasti zletg terleti kzpontjaiban lv besorolsi anomlikat ismertette az zletgi referens. Harmadikknt az Ingatlangazdlkodsi zletg rsos megkeressre hozott hatrozatot a KT. Nem jrult hozz az ingatlanok rtkestshez, mivel a bevtelrl nem rendelkezett a MV Rt.

A msodik napirendi pont keretben zrt lsen megtrtnt a MV Rt. Felgyel Bizottsg munkavllali kpviselinek a jellse, Gask Istvn, Horvth Istvn, Simon Dezs szemlyben.

Soros KT ls 2005. mjus 23.

Tjkoztat hangzott el a MV Rt. stratgiai szervezeti egysg mkdsi tapasztalatairl, a fejlesztsi elkpzelsekrl Kozk Tams stratgiai vezrigazgat-helyettes eladsban. Vizsgljk az FU. nll trsasgg alaktst. Rszletesen szlt a mellkvonali kzlekeds EU. konform szervezeti s mkdsi rendszernek kialaktsrl a Vszti s Balassagyarmati Ksrleti Trsgi Vasutak mkdsi tapasztalatairl. A mellkvonali kzlekeds (2500km.) kihasznltsga alacsony, zemeltetse vesztesges. A 2004-es kormnyhatrozat a hatkony mkdtetst, a trsgi vasutak ksrleti tapasztalatait felhasznlva kvnja tovbbfejleszteni. Az nkormnyzatok vegyk t a megrendeli feladatokat, nkntes alapon, melyhez tbbletforrsokat kapnnak a kormnytl. Jelenleg a szemlyszllts a meg nem trtett termelsi rtmogatsok miatt vesztesges.

A Budapesti elvrosi koncepci irnyelveirl, a Budapesti Kzlekedsi Szvetsgrl.

Az elvrosi kzlekeds szolgltatsi sznvonalnak jelents javtst tzte ki clul a fejlesztsi projekt. A zsfoltsg cskkentsre 11 vonalon temes menetrendet vezet be a trsasg, melyhez a megfelel grdl llomny 2006-ban j motorvonatok formjban rkezik. Plyaudvari feljtsok 2006-2007-ben lesznek.

A BKSZ.(MV-VOLN-BKV) 2005.09.01-tl kzs tarifval s menetrenddel indul.

A MV Rt. nemzetkzi kapcsolatairl, a kialaktott stratgirl. Ersebb lobby tevkenysg Brsszelben. Fontos az ltalnos diplomcia mellett az zleti szemllet s a szakmai hatr menti kapcsolatok bvtse.

Miskolc 2005-05-25

Bodnr Jzsef KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: