Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRt

 

MV Zrt. KT HRLEVL 2008. Augusztus

 

Soros KT ls: 2008. augusztus 28.

Az els napirendi pontknt Buzinkay Tams Ingatlangazdlkodsi Igazgat szbeli kiegsztst adott Kisjszlls, MV Zrt. tulajdon ingatlan rtkestsvel kapcsolatban. A KT tagjai ltal feltett krdsekre az elterjeszt s dr. Kalicz Anita a Vagyonkezel Zrt. vezrigazgat helyettes vlaszolt. A tbb ve hasznlaton kvli mveldsi hz rtkestst a KT egyhanglag tmogatta.

Ezt kveten Balatonkenese vzfolys ingatlan rtkestshez a KT krte az rtkbecsls tadst s tovbbi informci kiegszts krt a tervezett tranzakcirl.

Msodikknt A MV Zrt-hez tartoz sportingatlanokkal kapcsolatos koncepci cm elterjeszts rsos kiegsztshez Buzinkay Tams igazgat a 3/2008.sz KT hatrozatban felvetett krdsekre vlaszolt. Elmondta, hogy az Igazgatsg gy dnttt, hogy csak az nkormnyzat rszre trtnjen meg az rtkests. A BVSC sportingatlanokra nll elterjeszts ksztend. A KT llst foglalt abban, hogy a teljes sportkoncepci megismerse utn dnt az ingatlanok gyben.

 

Kihelyezett KT ls: 2008. augusztus 29. Grdony

 

A MV Zrt. jlti rendszernek koncepcija cm, tbbszr trgyalt elterjesztsrl konzultcit kezdemnyezett a KT, Zsoldos Marianna Humnerforrs igazgatval. A jlti vagyon alapjt kpez s biztost ltestmnyek kzl elsknt a mveldsi hzakkal foglalkozott a testlet. Az igazgat asszony elmondta, hogy a vasutas kultra bemutatsa a VOKE-n keresztl trtnik. A mkdtetsi forrs egy rszt a MV Zrt. biztostja, melynek fejben nyugdjasoknak, fot s modellez csoportoknak adnak lehetsget a mveldsi hzakban.. Az ezen kvl esket hasznostsra javasolja a munkltat s a KT. A MV Zrt. csak a szimfonikusoknak ad kzvetlen tmogatst Ezt kveten a gyermekintzmnyekrl vzolta fel elkpzelseit Zsoldos Marianna. A vast a gyermekekrt alaptvny ltal hasznlt ingatlanokat tovbbra is meg kvnja tartani a MV Zrt. A tbbi terleten rtkestsre el kell kszteni az ingatlanokat. Az vodkat a helyi nkormnyzatoknak tovbbi zemeltetsre fel kell knlni. A sportingatlanok tekintetben amennyiben MV Zrt. a fldterlet tulajdonosa az ingatlanok hasznostsa ingatlangazdlkodsi krds. A sportingatlanokbl kb. 10 olyan van, amit rtkesteni lehetne. A munkltati javaslat szerint a sportegyesletek mkdsi tmogatsa feloszthat lenne a VBKJ-ban mg a brtrgyalsok megkezdse eltt. Teht a tovbbiakban az ngondoskods kerlne eltrbe a sport terletn is. Az dlk vonatkozsban elsdleges a tulajdonviszonyok rendezse. Megklnbztetnk MV Zrt. tulajdon, llami s nkormnyzati tulajdon, de MV Zrt. kezelsben lv dlket. Az dltets jelenleg a MV Lokomotv Hotels Zrt. ltal a VBKJ-ban biztostott lehetsg ignybevtelvel piaci alapon, a nyugdjasok rszre tmogatott formban nyjtott szolgltatson keresztl, mg egyes lenyvllalatoknl a kltsgek kz integrlva trtnik. Amennyiben sor kerl az rtkestsre az ebbl szrmaz eredmny beplhet a VBKJ-ba. Ezt kveten ngondoskodssal, a nagycsaldosok rszre egy elklntett alapbl dlsi csekkel, mg a nyugdjasok rszre a 3 ves megllapods alapjn trtnhetne az dltets. A szocilis juttatsokat megalapoz s biztost ltestmnyek kzl a szolglati s brlaksokbl jelenleg az rtkests stagnl, illetve elkszts alatt van. A foglalkoztatsi gondok megoldsra a munkltat tartja fenn, ezrt most vizsglat indul, ki lakik a laksokban. A laktanyk zemeltetsi krlmnyei, mszaki llapota jelentsen leromlott, fenntartsuk a tovbbiakban ktsges. A munksszllk a munkaer piaci helyzet kezelsre fenntartott intzmnyek, melyek mszaki llapotra jellemz, hogy tbbsgkben alacsony szint szolgltatst nyjtanak. A vendgszobk ltalban a vasti ltestmnyekben fenntartott szobk, melyek a hivatalos cl ignybevtel mellett piaci hasznostssal ignybe vehet helyisgek. A MV Zrt. clja egy olyan koncepci kialaktsa, melynek kapcsn a jlti rendszer talaktsa illeszkedik a vllalatcsoport mrethez. A szakszervezetek s a Kzponti zemi Tancsok egyttgondolkodsa utn a javaslatok kidolgozsa a jvre nzve valamennyi vasutas munkavllal rdeke. Ennek szellemben kezdemnyezte a MV Zrt. KT a szakszervezetekkel s a munkltatval val trgyalsok felgyorstst. Ezt kveten gyakorolja a testlet az egyttdntsi jogt.

 

Miskolc, 2008. augusztus 29.

Bodnr Jzsef MV Zrt. KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: