Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRt

 

MV Zrt. KT HRLEVL 2008. Oktber

Soros KT ls: 2008. Oktber 02.

Elsknt a plyavast vrhat jvjrl tjkoztatta a testletet dr.Mosczi Lszl vezrigazgat helyettes. Elmondta, hogy a plyavastnak tovbbra is a magyar llam tulajdonban kell maradnia, majd ismertette az elkvetkez idszak feladatait. nll plyavasti projekt indul oktber 3-n, mely javaslatot tesz a lehetsges vltozatok mkdtetsi moduljaira (j vllalat, kivls, vagy levlaszts) Fontos, hogy kzszolgltatsi szerzdse legyen az infrastruktrnak, mely hossz tvon biztostja a mkdsi feltteleket, hangslyozta a vezrigazgat helyettes.

A plyavast zleti stratgija cm tjkoztathoz Szamos Alfonz Plyavasti Figazgat tett szbeli kiegsztst. A vasti trvnymdosts eltt ll, melyhez 17 mdost indtvnyt nyjtottak be kpviselk. A stratgia a jelenlegi szablyozsi krnyezetre kszlt, mely egy sor bels akcit is tartalmaz. A determinci a MV csoportra elksztett tervek figyelembevtelvel kszlt, azonban bizonytalansgot jelent a MV ktvny csomagja, mert a realizls idpontja nem ismert. A stratgia sszefoglalsa egy hatrozati javaslatban lt testet, ahol egy Intzkedsi Terv adja meg a lpsek menett. Ezt kveten a KT tagjai krdseket tettek fel az eladknak. Lesz-e temes menetrend a Dunntlon? Miniszteri dnts utn vrhat a 20,29,30,40,41-es vonalakon, mg mshol szkts lesz. Ki hatrozza meg az optimalizlt vasthlzatot? A hosszt az llam, a keresztmetszett a MV. Hogy ll a BPR projekt? Sikerlt megvltoztatni a vizsglat kiindulsi alapjt, Budapest helyett Szeged lett az etalon. Mi lesz a kisvillamos terlet sorsa? Hrom verzibl dntenek, visszaszervezs, j vllalat vagy egy msik jl mkd trsasghoz csatoljk, mg akkor is ha a profiljuk eltr. Mi lesz a keskeny nyomkz vonalakkal? A MV-Startnak kettt tadnak, egyet nkormnyzati mkdsre, a gyermekvasutat megtartja a MV Zrt.

Msodikknt tjkoztatt hallgatott meg a testlet a Lokomotv Hotels Zrt. illetve a mkdsi krbe tartoz ingatlanok rtkestsre kirt plyzat eredmnynek rtkelsrl. A napirend trgyalsn megjelent Heinczinger Istvn a MV Zrt. vezrigazgatja s azt krte a testlettl, hogy a tovbblpshez jruljon hozz. Elmondta, hogy az dltetsben jelenleg nem vagyunk versenykpesek a piacon, se rban sem szolgltatsi sznvonalban. A KT elnke ismertette a limitr sszegt, melyet rtkbecsls alapjn llaptott meg a testlet. Ezt kveten az rtkel bizottsg kt KT-s tagja ismertette a bizottsg egyhang javaslatt. A plyzat rvnyes, de eredmnytelen, mivel az ajnlati r a nyilvntartsi rtket sem ri el, ezrt a MV Zrt-nl vagyonveszts keletkezne. A KT vgleges dntst a munkltati javaslat megismerse utn hozza meg. Buzinkai Tams Ingatlangazdlkodsi igazgat kzli a MV rszrl nincs elterjeszts a hogyan tovbbrl.

Harmadikknt egyttdnttt a testlet a munkltatval a szocilis MV sztndjra berkezett plyzatkrl. A plyzati kirsban foglaltak alapjn vizsglta a testlet a feltteleknek val megfelelst, a munkltat rszrl Kiss Mria szemlyzetfejlesztsi vezet ismertette, hogy a 28 plyzbl 17 teljestette a kritriumokat. Ezt kveten meghozta a dntst a testlet,10 f 40000Ft/h szocilis sztndjban rszesl.

A klnflken bell a nagycsaldosokat megillet 2008. vi ajndkutalvny ignylshez forma nyomtatvny kikldsrl dnttt a testlet.

Soros KT ls 2008. oktber 20.

Tjkoztat hangzott el a MV Zrt. 2008. v I-III. negyedvi foglalkoztatsi jellemzirl, a brek alakulsrl, valamint a IV. negyedvi foglalkoztatsi elkpzelseirl, Wikidl Istvn munkaer-gazdlkods szervezet vezetje rszrl. Elmondta, hogy a MV Zrt. jelenlegi ltszma 20421 f, mely a tervezet alatt van, gy a forgalomnl 72 f, a plynl 57 f, mg a TEB-nl 47 f ltszmhiny van. A vesztesgid az elmlt vihez kpest 1,5%-al cskkent. Ezen bell a szabadsg kiadsa okoz gondot, mivel nem vihet t a kvetkez vre. A betegszabadsg 17%-al ntt, mg az igazolt tvollt szma cskkent. A krdsek megvlaszolsba bekapcsoldott Zsoldos Marianna igazgat asszony, aki elmondta, hogy a technolgiai ltszm meghatrozsa j alapokra kerl. Sz volt mg a BPR projekttel kapcsolatban a ltszmrl, mint biztonsgi tnyezrl.

Msodikknt a MV kzponti irnytsnak elhelyezsre kirt eljrsrl tjkoztatta a testletet Buzinkay Tams ingatlangazdlkodsi igazgat. Hangslyozta, hogy egyelre nem dnttt az Igazgatsg, a tervek szerint a tbb mszakos munkarendeket nem kltztetik, a humnszolgltatk maradnak a Kerepesi ton, de az rdekkpviseletek kltznek. Jobb parkolsi lehetsg lesz s brleti dj megtakarts is keletkezik.

A klnflken bell a D. 4.sz. utasts gyors vlemnyezsre krte fel a testlet tagjait a KT elnke.

 

Budapest, 2008. oktber 20. Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: