Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRt

 

MV Zrt. KT HRLEVL 2008. November

Soros KT ls: 2008. november 06.

Elsknt az rsos tjkoztathoz, mely a MV Zrt. s a MV Csoporthoz tartoz vasttrsasgok 2008. v I-III. negyedvi zembiztonsgi helyzetrl szlt, Dr. Trs Andrs Biztonsgi Igazgat tett szbeli kiegsztst. Elmondta, hogy a vasti tevkenysgek kztti sszehangoltsg hinya rzdik, mely tragikus balesetekben mutatkozik meg a htkznapokban. Tetten rhet a vastvllatok egyms kztti kapcsolatnak romlsa. A nhny hnapos vasti cgek tl nagyra nttek, nehzkesen mkdik kzttk az zembiztonsgi szolgltatsok egyeztetse. Nagy tansga ez a kiszervezseknek, zrta mondandjt a biztonsgi igazgat. A KT tagjai pozitvan reagltak a kritikus megllaptsokra s krdseikkel a vgrehajtsi pontokon lv hinyossgokra hvtk fel a figyelmet. A KT elnke kezdemnyezte a tma MV csoport szint elemzst a december 4-n megtartand Vasutas KT kerekasztal lsn.

Msodikknt tjkoztatt hallgatott meg a testlet a KT elnktl a MV Zrt. FB. tagjtl, mint munkavllali kpviseltl a MV Zrt. likviditsi helyzetrl, a menetrendvltozsrl s a MV Cargo privatizcis dntsnek november 25-re halasztsrl.

Soros KT ls 2008. november 20.

Az els napirend trgyalsa sorn a KT egyttdnttt a munkltatval a 2008. vi seglykeret s az elklntett keretek felhasznlsrl. A Munkltat gy dnttt, hogy a partnerei megajndkozsra elklntett keretet is a karcsonyi gyermektmogatsra fordtja. Ennek alapjn az t illetve ennl tbb gyermek feletti vasutas csaldok gyermekenknt 12.500-Ft tmogatsban rszeslnek. Az ajndkutalvny formjban adott tmogatsbl elzetes adatok alapjn 626 gyermek rszesl.

Msodik napirendknt tjkoztat hangzott el a MV Zrt. zemeltetsben lv munksszllk ignybevtelrl Dorozsmai va osztlyvezet rszrl. A MV Zrt. a munksszllk llapota miatt a piacon trtn szolgltats beszerzsre tett javaslatot majd kzbeszerzs szakmai tartalmra krte a KT javaslatt az osztlyvezet asszony.

Harmadikknt trgyalta a testlet a MV Lokomotv Hotels Zrt., illetve a mkdsi krbe tartoz dl ingatlanok plyzat tjn trtn rtkestsnek eredmnyrl s a tovbbi intzkedsekrl. Szbeli kiegsztjben Buzinkai Tams Ingatlangazdlkodsi Igazgat ismertette, hogy msodik krben trgyalsos eljrst, zrt krben, meghvsos mdon a plyzati dokumentcit megvsrlk rszvtelvel kvnja lefolytatni.

A negyedik napirend kapcsn a MV Zrt. 2009. vi Kollektv Szerzdsnek munkltati javaslatt ismertette dr. Br Tibor s Dr. Nemeskri-Kutln Endre. Elmondtk, hogy a Munkltat mindenkppen a KSZ. megktsben rdekelt, ezrt a fbb pontokban nincs vltozs. A kzpszint fggelkek megsznnnek. Tapasztalatuk szerint a helyi fggelkben egyfajta anarchit lehet felfedezni, melyet a jvben meg kvnnak szntetni.

tdikknt a MV Zrt. 2008. vi I-III. negyedvi gazdlkodsnak fbb jellemzirl tjkoztatta a testletet Sipos Sndor vezrigazgat-helyettes. Elmondta, hogy az els ktvnykibocstst elsprte a vlsg. Bznak a pozitv dntsben a Cargo rtkestsvel kapcsolatban, ekkor az effektv vtelr az vvgig kifizetsre kerlhet. Ez megalapozhatja a jv vi fejlesztseket. A vasti kzlekeds biztonsgt jelent beruhzsok lveznek prioritst. Erdlyi Barna Kontroling fosztlyvezet ismertette a teljestmnyeket, melyek mind ru mind szemlyszlltsban elmaradnak a tervezettl, gy ez kihat a plyavastra is. Az llami tmogats ellenre, ha nincs bevtel a Cargo rtkestsbl, akkor negatv a mrleg, amennyiben van akkor tbblettel szmolnak. Elhangzott mg az is, hogy a ltszm MV csoport szinten 600 fvel alatta van a tervezettnek s a kltsg visszafog intzkedsek mintegy 3,5 MrdFt megtakartst eredmnyeztek.

Hatodik napirendi pontknt az llomsok kategriba sorolsnak elveirl tadott rsos anyaghoz fztt szbeli kiegsztst Lipusz Ferenc osztlyvezet. Elmondta, vissza kell trni a klyhhoz s a rgi teljestmnymutatk alapjn kell elindulni, a tervezetet minden lloms megkapja, tvizsglja s ha tall benne nagysgrendi hibt, fellvizsgljk. A KT tagjai javaslatokkal bombztk az elterjesztt. Tbbek kztt az eltr technikai httrrel rendelkez hatrllomsokon mi legyen az rtke a korszertlen biztostberendezs kezelsbl add feladatoknak, valamint a hatrvonalaknak a csoportok kztt.

A klnflken bell a tvrdk megszntetsvel kapcsolatos vgrehajtsi utasts tervezetek ttekintst kaptk feladatul a testlet tagjai.

 

Budapest, 2008. november 25.

Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: