Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRt

 

MV Zrt. KT HRLEVL 2008. December

Soros KT ls: 2008. December 04.

A MV Zrt. KT kezdemnyezsre a KT kerek asztal kibvtett ls keretben konzultcit folytatott a MV Zrt. s a MV Csoporton bell mkd vastvllalatok zembiztonsgi helyzetrl. Az rsos elterjesztst kveten Trs Andrs Biztonsgi Igazgat ismertette a feladatterv legfontosabb elemeit. Vissza kell trni arra a gyakorlatra, hogy minden utasts a biztonsg elsdlegessgrl szljon, ne a gazdasgi lobby nyerjen ebben a krdsben, hangslyozta Fldesi Gyrgy osztlyvezet. A vastvllalatok KT elnkei, valamint a KMvB-k elnkei elmondtk szrevteleiket, melyet a vezetk megrtssel fogadtak.

Ezt kveten a MV Zrt. zemeltetsben lv munksszllk ignybevtelrl adott tjkoztatst Dorozsmai va osztlyvezet. Elmondta, hogy a csaldos munksszllkrl a megresedett szolglati s brlaksokba kell folyamatosan elhelyezni a csaldos munkavllalkat. A laktanykkal kapcsolatban elkszlt egy megllapods tervezet a trakci, a gpszet, a start s a plyavast kztt a kltsgek arnyos viselsre.

Harmadikknt a MV Csoport jlti krdsei kategrin bell az dlk rtkestsi folyamatrl, illetve arrl ki milyen felttelekkel plyzhat, - adott tjkoztatst Zsoldos Marianna humnerforrs igazgat.

A munkabr elleg keret kpzsnek j szablyozsrl, a keretsszeg megllaptsrl trgyalt a testlet, melynek sorn elfogadta a 2009. vre szl egy fre jut sszeget 9500 Ft-ban. j utasts lesz janur 1-tl.

Az tdik napirend kapcsn megtrtnt az egyttdnts Miskolc MV laktelep rtkestsi lehetsgrl. Buzinkay Tams Ingatlangazdlkodsi Igazgat felvzolta a jelenlegi helyzetet, majd Nagy Istvn a Vagyonkezel Zrt. Vezrigazgatja vlaszolt a felvetd krdsekre. Tbbek kztt ezek a lakk elhelyezsre, az rtkestsi sszeg nagysgra, valamint a laksokban trtnt beruhzsok elismersre irnyultak. Az ott lakk jogai s ktelezettsgei ttereldnek a vev flre, melyet szerzdsben rgztenek.

Soros KT ls 2008. December 11.

Az els napirend trgyalsa sorn egyttdnts szletett jlti ingatlan rtkestsrl. A Debrecen, Petfi tr ingatlan rtkestst a KT egyhangan elfogadta.

Msodik napirendknt tjkoztat hangzott el a MV Zrt. MSZSZ-ben tervezett mdostsokrl.

Zsoldos Marianna igazgat asszony ismertette az MSZSZ-ben tervezett vltoztatsok szksgessgt..

Harmadikknt trgyalta a testlet a MV Zrt. 2008. vi seglykeret felhasznlsrl szl tjkoztatt. Masa Beta osztlyvezet s Dr. Jrmi Hilda szakrt tjkoztatst adott a IV-XI. havi seglykeret felhasznlsrl. Tovbb javasoltk, hogy a berkezett s mg berkez seglyekrl (2008.december 15-ig berkez) mielbbi dnts szlessen. A szocilis bizottsg december 30-n dnt.

Soros KT ls 2008. December 18.

Elsknt a plyavast szervezeti talaktsrl, a plyafelgyeletrl a hiba s zavar elhrtsrl konzultlt a testlet. Csek Kroly PML Igazgat hangslyozta, hogy szigoran szakmai anyag melyet egy elkszt munka elztt meg. A vgnygondoztl a vezet mrnkig mindenkit tvilgtottak. Beszlt a ltszm anomlikrl, a BPR projektrl valamint egy korszer vide inspekcis rendszer teleptsrl.

Ezutn Sullay Jnos TEB Igazgat elmondta, hogy minta utasts alapjn kszltek el a vgrehajtsi utastsok s a jelenleg l utastsok kzl a T22 rvnyben marad. Az zemidn kvli tvirat forgalmat a helyi viszonyoknak megfelelen kell leszablyozni. zembiztonsgi szempontbl tbb szolglati hely lesz bevonva, elindult 200 fax s 80 szmtgp teleptse gy ez nem jelent kockzatot.

A harmadik napirendi pont sorn tjkoztat hangzott el a MV Lokomotv Hotels Zrt. illetve a mkdsi krbe tartoz dl ingatlanok versenytrgyalsi eljrs tjn trtn rtkestsnek eredmnyrl Buzinkay Tams Ingatlangazdlkodsi igazgat s Sndor Zoltn Portfoli Igazgat rszrl. Az rtkel bizottsg rvnyesnek, de eredmnytelennek minstette a msodik fordult is, mivel a MV Zrt-nek jelents vagyonvesztssel jrna az rtkests. A KT tbb javaslatot tett a tovbbi mkdsre.

Negyedikknt a TSZ jvkpt mutatta be Werle Zoltn Igazgat. Ennek fbb vonalai: a prhuzamossgok bels megszntetse, tiszta kszletgazdai, tiszta beszerzi profil kialaktsa, a szolgltatsok olcsbb ttele, futrszolglat bevezetse, IT httr megteremtse, szlltsminstsi rendszer visszalltsa.

Befejez tdikknt a MV Zrt. KSZ s brajnlatt ismertette Zsoldos Marianna Humnerforrs Igazgat.

A munkltat rdekelt a munkabke fenntartsban ezrt megllapods prti.

 

Budapest, 2008. december 25. Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: