Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRt

 

MV Zrt. KT HRLEVL 2009. Februr

 

Soros KT ls: 2009. Februr 19.

Az Egszsgmegrz Program 2008. mrcius 26- 2008.december 21-ig terjed idszaknak tapasztalatait foglalta ssze szbeli kiegsztjben Dr.Debreczeni Katalin Osztlyvezet. A MV Zrt. KT s KMvB egyttes lsn. Az osztlyvezet asszony krdsre vlaszolva elmondta, hogy a MV csoporton bell valamennyi vastvllalat az zleti tervbe rgzti, hogy milyen kltsget szn erre a clra. Ezt kveten a MV Zrt. Egszsgmegrz Programjnak mkdtetsrl szl 2009.vi utasts tervezetet trgyalta a kt testlet. A rvid hatrid az els turnus indulsa eltt lervidthet az rdekkpviseleti vlemnyek gyors berkezst kveten. A teljes finanszrozst a munkltatk vllaljk. A 2009.-es v az egszsgmegrzs ve lesz a MV-nl, melyhez a MV Zrt. clzott programok tmogatsval jrul hozz.

Msodikknt trgyalta a kt testlet a munkakri alkalmassgi vizsglat vltozsnak szablyait. A Vasti Trvny alapjn felhatalmazst adhat az Alapt a MV Zrt. vezrigazgatjnak egy j utasts kiadsra a trvny hatlyba lpsig. A jogszably alkotk felelssge, hogy az j rendszerben ki s hogyan tudja a msodfok vizsglatot megtartani.

A harmadik napirend keretben Dr. Psztlyi Zsolt az E.KHT gyvezet igazgatja s Dr. Kopjr Gbor Foglalkozs egszsggyi Igazgat adott tjkoztatst a mkdsrl, a jrbeteg ellts tapasztalatairl. Jelents vltozs a ltszmban nem volt, fejkvta alapjn kapjk a MV-tl a finanszrozst. Kiemeltk, hogy a jr beteg elltsban a vasutasok elnyt lveznek. Az zemorvos csak a megelz tevkenysget vgzi, az alkalmassgi vizsglatokat 63 orvos ltja el a hlzaton. Az alkalmatlansgok fellvizsglatt nagy tapasztalat forvosok vgzik, ezek szma elenysz, a jelentkezk 0,5%-a. Az itt jelentkez fehr kpeny hipertnia egy ksbbi kontroll vizsglattal kezelhet. Az pletek feljtsra minden vben jelents sszeget fordtanak, annak ellenre, hogy az ingatlan MV tulajdonban van. Tervezik az energia operatv programban val rszvtelt plyzati ton. Jelenleg gazathoz tartozs alapjn mkdnek, azonban jvjk szempontjbl fontos krds, hogy a MV csoporthoz tartoz vastvllalatok a jvben is szakmai, s nem terleti elv alapjn mkdnek majd tovbb.

Negyedikknt Zsoldos Marianna humnerforrs igazgat arrl tjkoztatta a KT-t, hogy Zhony Port vezetse megkereste a menedzsmentet azzal a problmval, hogy nincs megrendels ezrt janurban szabadsg kiadsval kezeltk a foglalkoztatsi problmt. Februrban mr 62 f rszre kerestk a legjobb megoldst. A munkavllalk kpviseli helyben februr 5-n megllapodtak abban, hogy mrcius 31-ig llsidt fizet a munkltat. A hlzat tbbi rszn nem ilyen koncentrltan jelenik meg a problma ezrt azt javasoltk a szakmai vezetknek, hogy bels tkpzssel ptoljk a hinyt. A kls felvtel az tmeneti idre lelltva, javasolt a helyi ismeretek elsajttsa, a vonat t s -felvevk tovbbkpzse. A MV Cargo jnius 30-al visszavonta megrendelst egyes tevkenysgek vgzsre..

Az tdik napirendi pont sorn Sipos Sndor Portfli vezrigazgat helyettes adott tjkoztatst a Lokomotv Hotels tovbbi sorsrl. Az Alapti dokumentum egy mondatt emelte ki: Az dlk piaci alapokra helyezsnek a clja a gazdasgossg fokozsa, az zleti szemllet, az zleti alap mkdtets megteremtse volt. Most zemgazdasgossgi szempontbl is a humnus megoldst keresik a munkavllalk szempontjbl. Partnerek abban, hogy a piaci alap mkdtetsre jelentkezknek minden segtsget megadnak. Krdsre vlaszolva elmondta, hogy a gyermekdltets rfizetses volt, ezrt szntettk meg. A sok resen ll dl ingatlant riztetik, s keresik a hasznosts legjobb formjt. A brleteztets csak a KT egyttdntsvel trtnhet meg. A vezrigazgat helyettes vrja a javaslatokat az zemeltetsre. Felvetsknt hangzott el, hogy kln kell vlasztani az llami tulajdon, az nkormnyzati s a MV tulajdonban ll ingatlanok hasznostst.

A klnflk keretben a KT elnknek tjkoztatjt hallgatta meg a testlet a MV Zrt. Felgyel Bizottsgban vgzett tevkenysgrl. Bejelentst tett a tovbbiakban mg arrl, hogy a lakskiutals le van lltva az j utasts kiadsig.

 

Budapest, 2009. Februr 23. Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: