Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV Zrt. KT HRLEVL 2009. Mrcius

Soros KT ls: 2009. mrcius 05.

Az els napirend keretben jlti ingatlannak plyzati ton trtn rtkestsre tett munkltati javaslatot ismertette Gyenes Tibor a Vagyonkezel Zrt. igazgatja. A KT hatrozatban egyhangan tmogatta az rtkestsi folyamat elindtst.

Msodikknt a szolglati s brlaks kiutals rendjnek utasts tervezett ismertette Dorozsmai va Osztlyvezet. Ismertette a munkltat motivcijt az j utasts ltrehozsra. 1. A rgi utasts elavult 1994-es. 2. A MV szervezeti talaktsa kvetkeztben a laksok az anya vllalatnl maradtak. 3. Egysges nyilvntarts kszl a laksok llapotrl. Ezt kveten a KT tagjai javaslatokat fogalmaztak meg arrl mi legyen a f irnyvonal. Tovbbra is a foglalkoztatspolitikai s a szocilis szempont legyen a meghatroz. Szolglati laks a trvny szerint jelenleg nincs, annak ellenre, hogy szolglati rdekbl lakik abban a munkavllal. Horvth Istvn KT elnk javasolta, hogy a dntsi folyamatban az zemi tancsi rszvtelt is szablyozni kell. A laksbrleti jog szerzds alapjn keletkezik, de gyvdi fellvizsglat indul a jogcm nlkli lakshasznlkkal szemben.

A klnflk keretben a MV Trakci Zrt. az E.1.sz. utasts mdosts tervezett vlemnyezte a testlet. A Plyavasti zletg TEB Fosztly kompromisszumos javaslatot ksztett az F2.sz. utasts mdostsra.

Soros KT ls: 2009. mrcius 19.

Elsknt a plyavast szervezet racionalizls jelenlegi llsrl adott rvid sszefoglalt Szamos Alfonz figazgat. Ismertette az eddigi fbb lpseket, majd tadta a szt Both Tams osztlyvezetnek, aki elmondta, hogy valamennyi terleten megtrtntek az egyeztetsek a bevezetssel kapcsolatban. j munkakrk jelentek meg, melyek bertkelse megtrtnt. Ilyen a vonalkezel szakaszmrnksg vezet, mely felsfok vasti vgzettsggel tlthet be. 62 helyre mrnk vgzettsg szakaszmrnk vezet lesz. prilis 1-tl 18 Mrnki Szakasz megsznik. Az ingatlanokrl egy felmrs utn dntenek.

Ezt kveten Sullay Jnos TEB igazgat tjkoztatta a testletet arrl, hogy mi motivlja a vezetst a tvkzlsi s biztostberendezsi vgrehajtsi szervezet talaktsban. A szakaszok ltszma 10 f al cskkent, a kszenlti szolglatok tnylnak a szakasz hatrokon, az adminisztrcis s elszmolsi tevkenysgek a gyakorlatban nagyon leterhelik a tvkzl- s biztostberendezsi szakaszok vezetit. A terleti szakaszmrnksgek az ide tkerl szakaszmrnkbl s mszaki, valamint adminisztrcis szemlyzetbl llnak majd. A szakaszmrnksgek ltszma kb. 25-50 f a biztostberendezsnl, mg a tvkzlsnl 12-31 fre van tervezve. A szakaszmrnksgek kzpontja 2-3 fs ltszmot jelent.

A klnflken bell a nyugdjas vasutas munkavllalk rszre 2009-ben 130 mFt dlsi csekkben trtn felosztsrl tjkoztatta a testlet Dorozsmai va osztlyvezet. Egy fre 50000Ft/f/v adhat.

Soron kvli KT ls: 2009. mrcius 26.

Tjkoztat a PASS2 projektrl s a rendszer-bevezetsi feladatokrl. Dr. Fenyves Lszl Forgalmi Fosztly projektvezetje rvid ttekintst adott a vastvllalatok kialakulsa utni helyzetrl. Ismertette az zleti folyamatban rsztvev alrendszerek sszefggseit. Elmondta, hogy a rendszer mkdsbe lpsvel megrendels alapjn tud vasti szolgltatst teljesteni a plyavast, gy tisztzdnak a fizetsi ktelezettsgek. A szolgltatsokat 7600 km-es plyahlzatot a FOR00 elektronikus napl rgzti. A biztostberendezsi s GPS adatokat egy rendszerben tveszi a forgalom, melyrt cserbe szolgltat a vastvllalatok fel. Jl megtervezett oktats mjus msodik felig fog tartani, a BGOK keretein bell, ahol mintegy 400 f egyszerre tud a rendszerbe belpni s gyakorolni. Munkakrnyezet javtsra 50 MFt-ot fordtottak Zhonytl Szombathelyig.

Msodikknt a vonali kiszolglst vgz vonatok teljestmny cskkensnek s a tolat szemlyzet foglalkoztatsnak sszefggseirl szlt Lipusz Ferenc osztlyvezet. Elkszlt egy elemzs melynek alapjn javaslatot tettek a tolatsban rsztvevk ltszmra s a tolats mdjra. Erre a munkaanyagra vrja az rdekkpviseleti vlemnyeket a szakmai vezets.

A Forgalmi Fosztly szakmai irnytsi krbe tartoz vonalhlzaton mkd llomsok, teljestmnyhez kapcsold bevtel alap kategriba sorolsrl trgy zletgi ltalnos vezrigazgat - helyettesi utasts-tervezet vlemnyezsi jogkrben trtn megtrgyalsa.

A klnflken bell a testlet kijellte a szakmai kpviselket a BPR H1 projektben val rszvtelre.

 

Budapest, 2009. Mrcius 26. Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: