Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV Zrt. KT HRLEVL 2009. Mjus

Soros KT ls: 2009. mjus 14.

Els napirendknt a tvirat-tovbbtsi rendszerrel kapcsolatos problmkat s tapasztalatokat trgyalta a KT. A napirendi tma indtsaknt Horvth Istvn KT elnk elmondta, hogy tbb helyrl rkezett szrevtel az j rendszer mkdsvel kapcsolatban s azrt krte a tjkoztatt a testlet.

Sullay Jnos TEB. Igazgat rtkelte az eddigi tapasztalatokat. Szerinte ami szembetn, hogy szervezsi indokok miatt egy csatornn megy a tviratozs, s a kiadott A3-as utastst is kevesen ismerik. Az utastsok megfelel ismerett ellenrizni fogjk a kzeljvben. Lesz egy web lap, melyen minden tviratozssal kapcsolatos informci fenn lesz, de a fax lers is elrhet lesz. A budapesti szablyozst az orszgoshoz igaztjk. Az emberi oldalt a humnszervezettel kzsen, szemlyes elbeszlgetsekkel rendeztk. A FOR bevezetsvel folyamatosan megkezddik ezen feladatok tttele.

Msodikknt a MV Zrt. szmviteli szervezetnek talaktsa trgy elterjesztshez Petrilla Gyrgy igazgat tett szbeli kiegsztst. Hangslyozta, hogy a szolgltats minsgt s hatkonysgt kvnjk javtani. A piackpessg javtsa rdekben ltrehoznak egy olyan funkcit mely a folyamat-szervezssel is foglalkozik. Kt knyvelsi egysg megszntetse, a centralizls hatkonysgot javt lpsei informatikai tmogatssal. A munkaervel kapcsolatban elmondta, hogy egyenltlenl vannak fizikailag, tudsban s munkakrnknt is.

Az tszervezsi intzkedsben jelents mrtkben rintett pcsi s debreceni szervezeti egysgek zemi tancsi kpviselinek vlemnye, szrevtelei, s krdsei is elhangzottak a konzultci sorn. Javasoltk a munkavllalkra es fajlagos kltsgek vizsglatt az egsz hlzatra. Az igazgat szerint a pnzgyi szolgltats vgzsre a MV Csoportban lv lehetsgeket clozzk meg s piaci elvrsnak megfelel szolgltatst kell nyjtani. Tekintettel arra, hogy az tszervezs kvetkeztben tbb mint 70 f munkaviszonynak a megszntetst tervezi a munkltat, a KT elnke javaslatot tett tovbbi szakmai konzultcira.

Ezt kveten az arckpes igazolvnyok rvnyestsvel kapcsolatos problmkat szedte csokorba a testlet.

Soros KT ls: 2009. mjus 28.

Elsknt a KT egyttdnt hatrozatval tmogatta Balassagyarmat s Kisjszlls jlti ingatlanok rvers tjn trtn j rtkestsi eljrs kirst. Ezt kveten Buzinkay Tams ingatlangazdlkodsi igazgat tett szbeli kiegsztst a KT tagjai ltal felvetett munkakrlmny javtst szolgl munkk elvgzsnek kritikira. Kijelentette, hogy kzbeszerzsi eljrs alapjn kivlasztott kivitelezk versenyeztetse utn vgeztk el a munkkat. A testlet tagjai kifogsoltk, hogy egyes munkk nem munkakrlmny javt intzkedsek voltak.

A msodik napirend keretben a KT kezdemnyezsre a Kommunikcis Igazgatsg vezetje s osztlyvezetje adott tjkoztatst az 58. vasutasnapi jlilisok elkszt munklatairl. Ismertettk a kt nap programjt, a helyszneket s azokat a vltozsokat melyek munkavllali kezdemnyezsre az rdekkpviseletek jelzsei alapjn trtntek. Ilyen pldul az is, hogy jnius 20-ig kell a jegyignylseket leadni s minden munkavllal kt darab tkezsi jegyet kap, melyet elre megkldenek mindenkinek.

Harmadikknt folytatdott a konzultci a szmviteli szervezet talaktsrl. Petrilla Gyrgy Igazgat az elzetesen megkldtt rsos KT vlemnyre s krdsekre az albbi rvid vlaszokat adta:Folyamat talaktsrl beszlnk s nem ltszmleptsrl, a centralizci nem Budapestet jelenti, a debreceni rsos javaslat j, de zsugorodni kell. Vannak olyan tevkenysgek melyeket abba hagyunk, ezrt lezrjuk a pozcikat. A leltrellenrk ltszmnak megtartsa nem indokolt, mivel a feladatuk jelents rszt kihelyeztk a trsvllalatokhoz. A Szmviteli Trvny nem rja el a leltrellenrzsi tevkenysget hangslyozta Kovcs Lszl egysgvezet, gy a ltszmot cskkenti kell, a szervezeti talakts utn kialakult j llapotnak megfelelen. Megkezddtek a trgyalsok az zletgakkal illetve MV Csoporthoz tartoz vllalatok vezetivel a ltszmtadsrl.(Trakci, Start) A leltrozs trvnyi ktelezettsg ezrt a jelenlegi ltszmra lehet, hogy ms terleten lesz szksg. A TSZ vezetje nem kri a ruhaellenrzst, mert programjuk van r.

A konzultci zrsaknt a MV Zrt KT a tervezett intzkeds tgondolst krte a munkltattl.

A negyedik napirend sorn a MV Zrt. kpzsi terv tervezetnek vlemnyezse cm elterjesztshez Zsoldos Mariann igazgat fztt szbeli kiegsztst. Bemutatta a Kpzsi Katalgust majd a 2009. vi MV Zrt. kpzs tervezett. Tjkoztatta a testletet az j munkakr rtkelsi rendszer beindtsrl a folyamat felgyorstsrl. Krdsre vlaszolva elmondta, hogy folyamatban van a diszpcserek, elektrikusok, trfnkk besorols fellvizsglata.

A klnflken bell rendkvli szocilis seglyrl dnttt a testlet.

Budapest, 2009. Mjus 28. Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: