Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

KT HRLEVL 2005

KT HRLEVL 2005. JNIUS

 

A KT Plyavasti Szakbizottsg lse: 2005. jnius 01.

A Plyavasti zletg Terleti kzpontjaiban s a vgrehajtsi alapegysgeken dolgozk besorolsainak trgyalsa s az tmeneti llapot kezelse, az tirnyts leteltt kveten.

Soros KT ls 2005. jnius 06.

Az els napirend trgyalsa sorn szbeli tjkoztat kiegszts hangzott el a MV Rt. 2004. vi, 2005. v I-V havi zembiztonsgi s vagyonvdelmi helyzetrl dr.Trs Andrs Biztonsgi Igazgat eladsban. A 2004. v zembiztonsg szempontjbl az elfogadhat minstst kapta, mely 2003-hoz kpest kedvez. Megalakult a vasti rendszeti bizottsg. Mindezek ellenre 1,5MdFt. rtk baleseti kr keletkezett ngy nagy baleset kvetkezmnyeknt. Az esetek 90%-ban emberi mulasztsok trtntek. A 2005. v els t hnapjban ntt az esetek szma, melyben 50-60% mozdonyvezet hibjbl kvetkezett be. A vagyonbiztonsgi helyzet vegyes kpet mutat, mg a plyavastnl ntt a snlopsok szma, addig az FU-nl cskkent az rukrok nagysga. A szemlykocsipark 30%-a graffitivel lefestve. A titokvdelem ellenrzse a vdelmi osztlyhoz tartozik. Az Adatvdelmi Utasts jliusban letbe lp.

Msodikknt a gpszeti szakbizottsg meghvsra ZSKAI LSZL Gyrgy figazgat ismertette, a 2005. jlius 01-tl a munkltati jogkrgyakorls rendjre vonatkoz elkpzelsekt. A szakbizottsg vezet megtette szrevteleit, melyeket figyelembe vesznek. A figazgat elmondta jelentsebb ltszmlepts a szellemi munkakrkben lesz.

A harmadik napirend kapcsn megismertk a Kormnyzati Kapcsolatok igazgatsg vezetjt rsek kost, s betekintst nyertnk feladataikba. A kommunikcis csatornn keresztl a MV rdekeit szeretnnk a dntshozkkal megismertetni ms formban. Az igazi dntshozkat kell megkeresni, s az llammal belttatni, hogy kzszolglati feladat a szemlyszllts, melyet finanszrozni kell. risi pnzek hinyoznak a vastbl..

Negyedikknt a MV Rt. MSZSZ-re mondott vlemnyt a testlet, Zsoldos Mariann fosztlyvezet jelenltben, aki elmondta, hogy az egysges megrendeli fellps s rendszer optimalizls szksges. Ltrehozzk az INFO Kommunikcis Igazgatsgot. Az Ingatlangazdlkods a stratgihoz fog tartozni.

Soros KT ls 2005. jnius 21.

Napirend eltt a MV Rt. Kompenzcis Fosztly osztlyvezetje dr.Vincze Teodra ismertette a munkltat llspontjt a katasztrfa sjtott orszgrszek vasutas munkavllalinak megsegtsre indtott KT. Felhvssal kapcsolatban.

Els napirendknt tjkoztat hangzott el a plyavasti terleti egysgek szervezeti mdostsnak, irnyts korszerstsnek tapasztalatairl, a Plyavasti zletg 2005.vi feladatairl s a forgalom szervezsi elkpzelsekrl, dr.Msoczi Lszl figazgat eladsban. Alapveten j irnyts valsult meg, egysgesen ngy osztllyal, melyhez elksztettk az j szervezeti rendet. Plys s ersram tevkenysg kihelyezsekre kerlt sor. A tvkzls sikertelen tavalyi plyzatt kveten, trgyalsos kzbeszerzsi eljrst terveznek jlius 4-vel indtani. Vrhatan a negyedik negyedvben valsulhat meg, a korszer digitlis technika, az utas tjkoztats s a vgkszlkek egyttesnek tevkenysg-kihelyezse.

Az j szervezetben lv munkakrket a Kompenzcis Fosztly nem gy rtkelte, ahogy azt a szakma szeretn, ezrt j elterjeszts kszlt. Tartani kell az sszbrtmeget.

sszevonsra kerl a TEB s PML technolgiai kzpont. Megkezddtt az zletg-irnyts auditja. Megvizsgltk mely vonalakon lehet bevezetni a MV buszos kzlekedst s folyamatban van a trvnyi felttelek vizsglata is. A kzlekedsi trca dntse szksges a prhuzamos kzlekeds megszntetsre.

Msodikknt Dancsa Attila a Bels Kommunikcis Osztlyvezetje a vasutasnapi rendezvnyekrl adott rszletes tjkoztatt. Egy programfzet sznesti a sorozatot.

A klnflken bell tjkoztat hangzott el a francia cseredls szerzdsnek megktsrl. A kibvtett

lsen kezdemnyezs trtnt egy hrom fs vlasztst elkszt bizottsg ltrehozsrl.

A testlet trgyalta a munkltat ltal tadott vodk,dlk, mveldsi hzak tovbbi sorsnak alakulst.

Az vodk esetben a testlet gy dnttt, hogy nkormnyzati mkdtets hinyban rtkesthetk. Az dlk piaci alap rtkestse, csak akkor tmogathat, ha nincs vasutas kzssg (jogi szemly) aki az zemeltetst hosszabb tvra vllalja. A mveldsi hzakkal kapcsolatban elsknt az nkormnyzatok megkeresse kell, hogy megtrtnjen a tovbbi zemeltetsre, illetve ingatlan csere a szakszervezetekkel.

 

Miskolc 2005. jnius 25. Bodnr Jzsef

KT. sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: