Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV Zrt. KT HRLEVL 2009. Jlius

Soros KT ls: 2009. jlius 06.

Els napirendknt az Ingatlangazdlkodsi Igazgatsg osztlyvezetje Hajnk Mihly tjkoztatta a testletet az dlingatlanok elektronikus aukcijnak menetrl. A KT tagjai krdsekkel bombztk az elterjesztt illetve a Vagyonkezel Zrt. Igazgatjt.

A msodik napirend sorn a MV Zrt. DSZ racionalizlsa trgy elterjesztshez sszelltott krdsekre vlaszolt Siska Judit Osztlyvezet. Elmondta, hogy megvan az engedly a vonalkd kzbeszerzsi eljrs kirsra. Augusztustl a brbortkok kzbestse visszakerl a Posttl a tervezet szerint. A hosszabb tv betegsg esetn tovbbra is llami postn kapja kzhez a munkavllal. Dr. Neumann Mrta jogi igazgat ismertette a megtakartsok szksgessgt.

Harmadikknt a bels ellenrzsi Fosztly hatkonysgjavt intzkedseit ismertette Preiseln dr. Cserhalmi Dra fosztlyvezet. Kitrt arra, hogy a bels ellenrzsi feladatok fleg az irnytshoz kapcsoldnak ezrt a munkaernek ott kell lenni. A vasti folyamatokat ismernie kell, de a pnzgyi, szmviteli, s informatikai tuds meglte ma mr elengedhetetlen. A komplex vizsglatok adjk a feladtok 80%-t, mg a clvizsglatok teszik ki a 15-20 %-ot. Az 53 fs ltszm 39 fre cskken, a 6 terletbl 5 marad s 1 f lesz a munkltati jogkrgyakorl, melyhez MSZSZ mdosts szksges. Javaslataikat megtettk ennek mdostsra.

KT Kerekasztal: 2009. jlius 14.

Elsknt KT kerekasztal keretben a MV Csoport munkavllalit rint jlti krdsekrl ezen bell a szolglati s brlaksok brlkijells tervezett vltozsrl tjkoztatta a rsztvevket Zsoldos Mariann. Az j laksgyi utasts 95%-s kszltsgi llapotban van. A laksok 20%-ban laknak tnyleges munkavllalk. A bennlakk tbbsge volt vasutas illetve annak leszrmazottja. Az utasts MV Zrt. szint bevezetse Igazgatsgi dnts, majd meg kell keresni a MV Csoporton belli lenyvllalatokat. A KT elnkk krdseket tettek fel az igazgat asszonynak, a brleti djjal, feljtssal, szerzdsmdostssal kapcsolatban.

A msodik napirend keretben a MV Zrt. humszolgltat szervezet httrirodinak kzpontostsa cm elterjesztshez Zsoldos Mariann Igazgat tett szbeli kiegsztst. Elmondta, hogy jl centralizlhat tevkenysg a back office, az gyflszolglat nem vltozik. Hangslyozta, hogy olcsn, pontosan, biztosan vgzett feladatok adjk a jv zlogt. Viraszt Bla ismertette elkpzelseit, a szemlyi rfordts cskkentsrl, a versenytrsakrl, illetve arrl, hogy 2 hnap prhuzamos foglalkoztatssal lehet ptolni a kiesett munkaert. Az SAP teltdtt a havi adbevalls miatt. Minden feltett krdsre nagyon egyoldal vlaszokat adtak hangslyozva, hogy nem szocilis foglalkoztat a MV. A kiszolglt munkaer cskkense miatt a ltszmcskkents indokolt.

Harmadikknt Budapest, X. kerlet Hungria krt 1-3. sz. alatti MV laktelep laksainak s nem laks cl pleteinek s helyisgeinek rtkestse trgy elterjesztshez kapcsold krdsekre Varga Pter a Vagyonkezel Zrt-tl vlaszolt. Osztatlan kzs tulajdon rendezse csak az ads-vtel utn trtnjen meg.

Az Ingatlangazdlkodsi Igazgatsg osztlyvezetje Hajnk Mihly tjkoztatta a testletet az dlingatlanok aukcis eljrssal trtn hasznostsrl. Az egyttdntst 10 napon bell kell megtenni.

A klnflken bell a viharkrok miatt rendkvli helyzetbe kerltek szocilis seglyezsrl dnttt a testlet, hinyptlst bekrve azoktl akik nem igazoltk az nkormnyzattal a krukat.

Soros KT ls: 2009. jlius 23.

A MV Zrt. Plyavasti zletg terleti tvkzlsi, ersram s biztostberendezsi szervezeti egysgeinek szervezetmdostsi koncepcija cm elterjesztshez Sullay Jnos TEB Igazgat tett szbeli kiegsztst. Kiemelte, hogy nagy nyoms nehezedik a MV-ra a BPR projekt racionalizlsi javaslatbl. Hozzfzte azt is, hogy a terleti mkds nem egysges, az adminisztrcis munka heterognen jelentkezik s kivlt ok a szakaszok ltszmnak a cskkense. Krdsekre vlaszolva elmondta, hogy a tvkzls kiszervezsi projekt vek ta visszatr krds, tbb rv szl ellene, mint mellette. Az elkpzelsek szerint a szakaszmrnksgek j kdszmot kapnak, ahol szksges lesz plyavasti elad, az eszkzk j rsze megvan az j felllshoz. A diszpcserszolglat vgrehajtsi szintre kerl. Tervezik a hlzati fdiszpcser munkakr bevezetst. A ltszmlepts korengedmnyes nyugdjazssal megolddik. A vezetmrnk beemelst az Alosztly szervezetbe szakrtknt br s egzisztencia miatt is meg kell oldani. A jelenlv vgrehajtsi egysgek zemi tancs kpviseli tovbbi krdseket tettek fel, melyekre a kt osztlyvezet vlaszolt.

Msodikknt Egyttdnts jlti ingatlanok (dlk) hasznostsrl. Nagy vita alakult ki a munkltat s a Vagyonkezel kztt tbb rszletkrdsben is. Az dlingatlanok elektronikus aukcijhoz a kezd rakat a terleti vagyonkezel munkatrsai adtk meg. A licitlpcs emelse a sajt licit emelsre vonatkozott. Nem volt limitlva, hogy csak cg vehet rszt az aukcin. Ezek utn a munkltatval egyttdntve 21 dl hatrozatlan idej brbe adsrl dnttt egyhanglag a Kzponti zemi Tancs.

Budapest, 2009. Jlius 25. Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: