Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV Zrt. KT HRLEVL 2009. Szeptember

Soros KT ls: 2009. szeptember 10.

Elsknt az Ingatlangazdlkodsi Igazgatsg osztlyvezetje Hajnk Mihly tjkoztatta a testletet

Hatvan Lokomotv Sportegyeslet nylt plyzat tjn trtn rtkestsvel kapcsolatban. A MV Vagyonkezel Zrt. igazgatja Gyenes Tibor krdsre vlaszolva elmondta, sikertelen volt az nkormnyzat megkeresse, majd ezt kveten a trsgben mkd sportegyesletek sem kvntak lni a vsrls lehetsgvel. Ezrt dnttt a MV Ingatlangazdlkodsi Igazgatsg a plyzat tjn trtn hasznostsrl. Ismertette az ingatlannal kapcsolatos informcikat, majd kzlte a MV Igazgatsg llspontjt arrl, mirt nem r ki a MV indul limit rat. Hangslyozta, hogy amennyiben a plyz nem ajnlja meg a forgalmi rtket, rvnytelennek tekintend a plyzat. A KT elnke sszefoglalta azokat a feltteleket, melyek rvnyeslse esetn tmogatja a testlet a kirst. Kiemelte azt a megktst, hogy 10 ves sporttevkenysg megtartsnak szerepelnie kell a plyzatban. Vagyonrtk alatt nem rtkesthet az ingatlan. A KT hatrozatot hozott a plyzat kirs mdostsra.

A klnflken bell a KT egy f rszre rendkvli szocilis seglyt tlt meg. Ezt kveten a KT elnke tjkoztatta a testletet a MV Zrt. Felgyel Bizottsg szeptember 8-i lsrl. Zrsknt pedig Fldi Mihly a Ruhzati Bizottsg lsn elhangzottakbl emelt ki pr fontos momentumot, mint a ruhatvtel rendszernek talaktsa, a tert helyek szmnak cskkentse, a meleg munkakrben dolgozk rszre lecipzrozhat nadrg bevezetse. Legfontosabb hrknt kiemelte, hogy megvan a jv vi ruhabeszerzsre az engedly.

Soros KT ls: 2009. szeptember 17.

Elsknt tjkoztat hangzott el a MV Zrt. P. TEB. szakszolglat szervezetnek talaktsrl Sullay Jnos igazgat eladsban. A jelenlegi talaktsi temben nem clszer a terleti szakaszmrnksgek ltrehozsa a vrhat nagyobb volumen MV tszervezsek miatt. A szombathelyi terleten viszont a megkezdett ersram munklatok illetve a TEB szervezeti struktra egysgestse indokolja az nll ersram alosztly ltrehozst, rvelt Sullay r. A fnyeslitkei vlthajtm feljt szakasz az orszg terletnek nagyobb rszre vgez kzpontostott vlthajtm vizsglatokat, feljtsokat, ezrt indokolt a TEB Kzpont szervezetbe trtn tszervezse, ezltal MSZSZ szerintiv vlik. Az irnytsi clszersg kvetkeztben pedig erforrsainak a kihasznlsa javul. A harmadik szervezsi javaslat a tvkzlsi diszpcserszolglat racionalizlsa, vagyis hrom Terleti Kzpontban megsznne ez a feladat,(Debrecen, Szeged, Pcs) korbbi tevkenysgk talaktsra kerl. A szakmai kpzettsg alapjn tovbbra is szmtanak ezen kollgk munkjra, van ahol vonalellenri megbzst kapnak s lesz ahol felgyeleti tevkenysget vgeznek tovbb, hangslyozta a TEB Igazgat. Zrgondolatknt elmondta azt is, hogy megllapodott a humn igazgat asszonnyal a diszpcserek kiemelt kategriba sorolsrl.

Msodikknt a TSZ tervezett hatkonysg javt intzkedseirl, valamint azok hatsairl ksztett rsos elterjesztshez a testlet tagjai s a meghvott zemi tancsok kpviseli tettek fel krdseket, melyekre Werle Zoltn igazgat s Papp Sndor BKSZE vezet vlaszolt. A krdsek kztt az alacsony egy fre jut bizonylatszmra vlaszolva elmondta az igazgat, hogy folyamatmrs alapjn mutattk ki azt, hogy egy tranzakcira tbb mint egy ra jut ezrt nem hatkony. Clprmium bevezetsn dolgoznak a beszerzknl s a kszletezknl is, ahol a forgsi sebessg lesz majd az sztnzs mrsnek alapja. Felvetsre kerlt a vdruha kiszlltsa, a gzolajtartlyok tiszttst vgzk, a VMMSZ ltszmcskkentse, a ruhakiszllts mdjai, a gyorsasg s olcssg kapcsolata, a veszlyes hulladk szllts lellsnak oka, az informatikai fejleszts szksgessge. Kifejezett trekvs, hogy ne Budapest kzpont legyen a szolgltats, melyre j plda a pcsi tertjrat. Befejezsknt Werle r hangslyozta, hogy az vvgre 4,3 MdFt-ra kell cskkenteni a kszletet. A testlet nevben a KT elnke krte a ltszmlepts terleti bontsban val megkldst.

A harmadik napirend sorn Buzinkay Tams Ingatlangazdlkodsi Igazgat vlaszolt a hatkonysgjavt intzkedsekkel kapcsolatban feltett krdsekre. A cskken ltszm intenzvebb munkavgzst kvetel a munkavllalktl, mivel nem az IGI kszti a ltszmtervet, ezen nem tud vltoztatni. A KT nem fogadta el a tlzott mrtk ltszmcskkentsi elterjesztst, ezrt az Mt. 15. alapjn konzultci lefolytatst kezdemnyezte a humnigazgat bevonsval.

A negyedik napirend keretben az ingatlangazdlkods s a vagyonkezel munkatrsai vlaszoltak a KT rsos megkeressvel kapcsolatban adott vlaszokra. Ezek kztt szerepelt az dlingatlanok elektronikus aukcija kapcsn felmerlt ingatlankezelsi dj megllaptsa, valamint a munkakrlmny javt intzkedsek vgrehajtsrl ksztett tjkoztat kiegsztseknt vgzett vizsglat. Az ISZE vezetje elmondta, hogy munkakrlmny javtsra 2009-ben 400 milli Ft szerepel az zleti tervben.

 

Budapest, 2009. Szeptember 27. Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: