Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV Zrt. KT HRLEVL 2009. Oktber

Soros KT ls: 2009. oktber 08.

Az lsen a MV Zrt. mkdst rint krdskrben konzultcit tartott a KT Andrssi Mikls Elnk-vezrigazgat s Zsoldos Marianna humn igazgat rszvtelvel. Az elnk-vezrigazgat rvid tjkoztatst adott a kormny rszre megkldtt elkszleti anyagokrl. A gondolkodsi irny az alulfinanszrozott MV konszolidcijnak megteremtse. A kzszolgltatsi szerzds alapjn szolgltatsi sznvonal nvekedsnek kell bekvetkeznie. Az llamnak el kell dnteni mekkora plyavasutat, akar finanszrozni. A krdsek s vlemnyek kztt szerepelt a bels gazdlkods hatkonysgnak javtsa, a prhuzamos kzlekeds finanszrozsnak pldja illetve a vasutas munkavllalk 2010-es brkifizetsnek garancija.

Az lsen tovbbi napirendknt szerepelt a munkakrlmny javt intzkedseket rint vits gyek vizsglatra ksztett szakrt anyag. Ezt kveten az dlk brbeadst rint elektronikus liciteljrs folyamatnak lezrsra tett munkltati javaslat s a MV Zrt tulajdonban, vagyonkezelsben ll s brlkijellsi jogban lv laksok brleti djnak szablyozsrl szl utasts tervezet megtrgyalsa. A KT tovbbi konzultcit javasolt a tmakrben s bizottsgokat hozott ltre a rszletes tmavizsglat cljbl.

Soros KT ls: 2009. oktber 22.

Elsknt trgyalta a testlet az dl ingatlanok brbeadsrl szl sszefoglal anyagot. A szakmai elterjeszt Vagyonkezel ZRt. kpviselje tadta a jogi vlemnyt arra vonatkozan, hogy az elektronikus liciten nyertes, de brleti szerzdst nem kt els helyezett a 30 nap leteltvel nem rvnyesthet ignyt a brlemnyre, mivel a rszre megkldtt brleti szerzdst nem rta al. Ennek alapjn javasolja a licit eljrs msodik helyezettjvel trtn szerzdsktst, amennyiben az mg tartja az ajnlatt. A KT az elterjesztst nem fogadta el, felkrte a munkltatt, hogy ksztsen j elterjesztst a msodik helyezettek ajnlatval, mely tartalmazza a dj klnbsgeket is.

A msodik napirend sorn a MV Zrt. tulajdon kln hrsz.- MVSC vzitelep plyzat tjn trtn rtkestsrl trgyalt a testlet. A KT javasolta a plyzati kirs feltteleinek sorba mdostani a 10 ves kizrlagos sportcl hasznlatra vonatkoz ktelezettsget, a kajak-kenu szakosztly sportolinak az edzslehetsgt djmentesen illetve a vasutas munkavllalk e terleten a tmegsport rszvteli ignyt biztostani kell.

A harmadik napirend keretben konzultcit tartott a testlet a MV Zrt. tulajdonban lv laksok brleti djnak szablyozsrl. Buzinkay Tams Ingatlangazdlkodsi Igazgat elmondta, hogy a szakszervezetekkel lefolytatott egyeztetsek s a KT vlemny alapjn tdolgozzk az utastst. A klterleti elhelyezkeds cskkent tnyezknt jelenik majd meg a teleplshez kpest. Meghatroz vltozs, hogy megjelent az j laksgyi utasts mely ezentl gy rendelkezik, hogy a lakskiutals alapja a MV foglalkoztatspolitikai rdeke. A MV sszrdeke az Igazgatsg lsn rvnyesl, zrta mondandjt az igazgat. A KT az rdekkpviseleti vlemnyeket, javaslatokat tartalmaz j utasts-tervezet ksztst javasolta az elterjesztnek.

Negyedikknt a KHEM miniszteri hatrozatrl alkotott vlemnyt a Kzponti zemi Tancs. A MV Zrt. Felgyel Bizottsg ltszmnak vltozst, ennek alapjn a munkavllali kpviselk szmnak cskkentst hatrozta el a miniszter, melyre a testlet egy vlaszlevelet fogalmazott meg.

 

 

 

Budapest, 2009. oktber 22. Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: