Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV Zrt. KT HRLEVL 2009. November

 

Soros KT ls 2009. november 5.

Elsknt a 2009. jlius 10.-i elektronikus aukcin nyertes, de brleti szerzdst a hatridig nem alr ajnlattevk helyett a 2. legmagasabb brleti djat knl ajnlattevvel trtn szerzdsktshez val hozzjruls megadst trgyalta a Kzponti zemi Tancs. Valamennyi rintett esetben a korbban hozott egyttdnt hatrozat visszavonsra kerlt s tbbsgi dntssel 30 napos hatridvel megadta a hozzjrulst a 2. helyezettekkel trtn szerzdsktsre a testlet. Ezt kveten a KT egyttdntse nlkl brbe adott Halszlak s Szokolya-Kirlyrt dlk brleti szerzdsnek utlagos jvhagysra ksztett elterjeszts megtrgyalsra kerlt sor. A KT tbbsgi hatrozattal elfogadta a munkltati elterjesztst.

A klnflken bell az dlingatlanok elektronikus aukcija cm szakmai elterjesztshez ksztett bizottsgi vlemnyt ismertette a bizottsg vezetje. A testlet megvitatta a javaslatban foglaltakat, majd a rszletek kidolgozsra krte fel a bizottsgot. A munkakrlmny javt munkkkal kapcsolatosan ltrehozott bizottsg, rsos sszefoglalt ksztett a feltrt hinyossgokrl, tovbbi krdsek vetdtek fel, gy a testlet nem zrta le a tmt. Befejezsknt a KT elnk tjkoztatta a testletet az j Alapti Hatrozat tervezettel kapcsolatos anomlirl, melynek tisztzsra a testlet konzultcit kezdemnyezett.

Soros KT ls: 2009. november 19.

Elsknt tjkoztat hangzott el a MV Zrt. 2009. vi szocilis segly s munkabrelleg keretnek I-X. havi felhasznlsrl, Dorozsmai va Folyamat s Mkdsfejleszts vezet eladsban. Elemezve a szocilis seglykrelmeket leggyakrabban a betegsg, vratlan anyagi kiads, beiskolzsi terhek enyhtse szerepelt indokknt. Az eltelt idszakban tlagosan 12.800-Ft szocilis segly kerlt kifizetsre, mintegy 1000 munkavllalnak. A munkabrelleg krelmekben leggyakrabban a tandjak kifizetse, tzel vsrls vagy vratlanul elromlott hztartsi gp cserje szerepelt indokknt. Tbb terletrl rkezett olyan jelzs, hogy a rendelkezsre ll keretet a negyedv elejn maximlis sszeggel kiosztjk, gy a kvetkez kt hnapra mr nem marad. Krjk a helyi zemi tancsokat, hogy sszer, kltsghatkony gazdlkodssal a munkavllalk szles krnek kedvez munkabrelleg elbrlst biztostsanak ezzel a krssel zrta tjkoztatjt az elterjeszt.

Msodikknt a maradvny valamint az elklntett keretek felhasznlsra tett munkltati javaslatot vitatta meg a KT. Az egyttdntsnek megfelelen a 2009. vi keret a novemberi zrsig hasznlhat fel, ezt kveten a szervezeti egysgekre leosztott keret maradvnya a teljes felhasznls rdekben sszegzsre kerl, gy a decemberben jelentkez - munkltat s az zemi tancs, vagy megbzottal zradkolt - rendkvli segly illetve a munkabr elleg krelmeket a MV Zrt Kzponti zemi Tancs ( Bp. Knyves Klmn Krt.54-60 ) rszre kell a humnpartnereknek felkldeni. Hetente a KT munkabizottsga s a munkltat soron kvl trgyalja majd a segly- s a munkabrelleg felterjesztseket.

A nagycsaldosok rszre 6 milli Ft lett elklntve s az tovbbi mintegy 3.500.000 Ft-al (ez a munkltat zleti partnereinek ajndkozsra sznt keret, melyet a Kommunikcis Igazgatsg tadott erre a clra) lett kiegsztve. A MV Zrt-nl minden ngy vagy ennl tbb gyermeket nevel csald kap gyermekenknt 7000 Ft-os ajndkutalvnyt. Ezzel jrul hozz a MV Zrt. a KT-el egyetrtsben a nagycsaldosok karcsonyhoz.

A testlet mg arrl is hozott egyttdntst, hogy azon munkavllalk esetben akik 2009. vben a kafetriban az ajndkutalvny keretk admentes hatrt kimertettk, a munkltat tvllalja az adfizetsi ktelezettsget.

A harmadik napirend keretben konzultci zajlott a MV Zrt. Alapt Okiratnak s munkltati jogkrgyakorls rendjnek tervezett mdostsrl. Zsoldos Marianna humnerforrs igazgat szbeli kiegsztsben hangslyozta, hogy a munkltati jogkrgyakorls rendjnek tervezett szablyozsi formja nem kapcsoldik a trsasg alapdokumentumnak mdostshoz. Emiatt az Alapti Okirat nem tartozik az Mt. szerinti vlemnyezsi joghoz, de az Egyszemlyes Rszvnyesi (Alapti) hatrozatrl, mely a munkltati jogkrgyakorls rendjt vltoztatja meg, ki kell krni az rdekkpviseletek vlemnyt. A testlet tagjai rsbeli s szbeli javaslataikkal elsegtettk a hatrozattervezet gyakorlatba trtn beillesztst. A munkltat az szrevtelek tbbsgt befogadta.

A tmhoz kapcsoldan Horvth Istvn KT elnk a MV Zrt. Felgyel Bizottsg ltszm meghatrozst rint dokumentumokrl adott tjkoztatt.

A tovbbiakban rendkvli lethelyzetbe kerlt munkavllalk szocilis seglyezsrl dnttt a testlet.

 

Budapest, 2009. november 19. Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: