Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV Zrt. KT HRLEVL 2009. December

Soros KT ls 2009. december 2.

Elsknt tjkoztatt hallgatott meg a testlet a szombathelyi MV VASJRM Kft-ben lv 25%-os MV tulajdonrsz tervezett rtkestsrl. Hajnk Mihly osztlyvezet elmondta, hogy az rtkests sorn a brl szemlye nem vltozik meg, csupn a tulajdonosi szerkezet alakul t. Az rtkestsre vonatkoz adsvteli szerzds ktelezi a vevt, hogy a Halads Mveldsi Hz Egyeslet mkdst a szerzds alrstl szmtott 3 vig kteles biztostani. Krte, hogy a Keszthely Sirly utcban lv dlpletek hatrozott idre (8+3 vre) trtn brbeadshoz a KT jruljon hozz. A testlet a kvetkez soros lsen hoz dntst a javaslatrl.

A msodik napirend sorn a MV Zrt. elegyrendezsi koncepcijrl adott tjkoztatt Kovcs Ern forgalmi igazgat. A hlzaton 8 rendezsi pont lesz: Fnyeslitke, Miskolc, Debrecen, Ferencvros, Gyr, Celldmlk, Dombvr, Murakeresztr. Ezenkvl 5 kisebb pontot is megjelltek. A gp vagy egy kocsival illetve Bzmotorvonattal trtn tolats egy fvel, ahol ezt meghalad mozgs van ott 1+1, vagy 1+2 ltja el az elegyrendezst. A piaci pozcik megtartsa rdekben a minsgi munkavgzst kell teljesteni megfelel precizitssal.

Harmadikknt konzultci zajlott a MV Zrt. 2010.vi zleti tervnek elksztse sorn a munkavllalk munkavgzsi s szocilis krlmnyeinek javtsa rdekben tervezett beruhzsi, karbantartsi s feljtsi munklatokrl. J helyzetben vagyunk, mert a jv vi tervezs eltt llunk, gy bevonhat a KT is, kezdte mondandjt Buzinkay Tams igazgat. sszhangba kell hozni a szakszolglatok az ingatlan, s a KT llspontjt arrl, ki mit rt munkakrlmny javtson. A 2010 vre tervezett intzkedsek listjt tadjk vlemnyezsre. Ftskorszerstsre 27 helyen mintegy 70 MFt ll rendelkezsre, melyet kzbeszerzsre kell kirni. Az EBK Osztlytl kapott munkavdelmi szemlk ltal feltrt hinyossgok megszntetst elkezdtk 2009-ben. Azok kerltek eltrbe, amelyek nem beruhzs jellegek. Lista kszlt a plyavasti pletek szocilis helysgeinek feljtsrl, melyet vlemnyezsre megkldenek.

A klnflken bell ttekintette a testlet, hogy hol szksges hlzati szinten T. vlasztsokat tartani.

Soros KT ls: 2009. december 17.

Els napirendknt a Szombathely Vasjrm Kft. jlti ingatlanjainak hasznostsval kapcsolatban hozott egyttdnt hatrozatot a KT. A testlet tmogatta az ingatlanok tervezett hasznostst.

Ezt kveten a BVSC-vel ktend brleti szerzdsrl kaptak Hajnk Mihly osztlyvezettl tjkoztatst a KT tagjai. A 2008. v prilisban elfogadott Igazgatsgi dnts rtelmben kln kell kezelni a BVSC-t a tbbi sportegyeslettl. Jelenleg a MV Zrt. nem tudja rtkesteni a terletet, mivel nem rendezett az ingatlan tulajdonjoga. Az nkormnyzat pedig olyan ignnyel lpett fel, amit a MV Zrt. nem tud elfogadni. A munkltat kri a KT egyttdntst a BVSC ltal hasznlt ingatlanok hatrozatlan idre trtn brbeadshoz.

A msodik napirendi pont sorn a MV Zrt. I-XI. havi segly s munkabrelleg keret felhasznlsnak alakulsrl Dorozsmai va Folyamat -s mkdsfejlesztsi vezet adott tjkoztatt s javaslatot tett a maradk keretek felhasznlsra. Ennek alapjn a KT 2010. janur 4-ig fogadja a 2009. vi krelmeket s azokrl janur 5-n hoz dntst a szocilis munkabizottsg. Ezt kveten Zsoldos Marianna Humnerforrs Igazgat bejelentette, hogy a tvoz Heinczinger Istvn vezrigazgat 100-100000 Ft-os ajndkutalvnyt ajnlott fel karcsonyra, ngy 11 gyermeket nevel vasutas csaldnak.

Harmadikknt a MV Zrt. ltal a vasutas nyugdjasok rszre 2010. vre biztostott dlsi csekkek ignybevtelrl, felosztsrl, s felhasznlsrl ksztett szablyzatot adott t Zsoldos Marianna Humnerforrs Igazgat. Elmondta, hogy 2010-ben nett 130 milli Ft lesz a keret, melyrl 6 fs bizottsg dnt. A munkltat figyelembe vette az elz v rdekkpviseleti jelzseit, ezrt az albbi mdostsokat javasolja: 1. A megyeszkhelyeken lv NSZ irodban tvehet lesz az dlsi csekk. 2. Az rintettek visszajelzst kapnak az elbrlsrl. 3. Dntsi idpont vente ktszer. 4. A krelmet mindenkinek egy postafik cmre kell kldeni. A KT a javaslatokat elfogadta, de krte a szablyzat kiadst megelzen a VSZ ONYSZ. trtn elzetes egyeztetst. Ezutn a munkltat tadta a MV Zrt. KSZ. tervezett 2010.vre, melyhez szbeli kiegsztst az zemi tancsokat rint paragrafusokkal kapcsolatban tett.

A klnflken bell tbb aktulis tmrl trgyalt a KT. Ezek kztt szerepelt a szolglati laksok gye, az orvosi vizsglat trvnyi vltozsa, a gpkocsi ellts a TEB-nl, a humnszolgltat migrcija, a trfnkk besorolsa, a laksbrleti dj utasts ellentmondsai s a MV Zrt. FB. ltszmval kapcsolatos miniszteri levl.

Budapest, 2009. december 24.

Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: