Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV Zrt. KT HRLEVL 2010. Janur

Soros KT ls 2010. janur 6.

Elsknt Hajnk Mihly osztlyvezet adott tjkoztatst a Budapest XIV. kerlet BVSC ltal hasznlt ingatlanok hatrozatlan idre szl brbeadsrl. Elmondta, hogy a MV Zrt. zemeltetsi djat fizet a BVSC-nek egy 2006-os megllapods alapjn. A BVSC pedig brleti djat fizetne a MV Zrt-nek. A KT arrl dnttt, hogy ttekinti az tadott munkltati elterjesztst s annak megismerse utn hoz hatrozatot.

A msodik napirend keretben a KHEM 9022/11/2009. sz. levelben foglaltakkal kapcsolatban tartott konzultcit a testlet. Horvth Istvn KT elnk tjkoztatst adott a szban lefolytatott egyeztetsekrl, a jogi s szakszervezeti llspontokrl. A KT tagjai javasoltk, hogy a felgyelbizottsg munkavllali tagjait is rint trvnyi szablyozsrl szakrt bevonsval kell tovbbi egyeztetst folytatni.

A klnflken bell a testlet megtrgyalta s elfogadta a vasutas nyugdjasok rszre 2010. vre biztostott dlsi csekkek ignybevtelrl, felosztsrl, s felhasznlsrl szl szablyzatot. Alapvet vltozs, hogy 2010. mrcius 31-ig kell az ves ignyeket benyjtani. Az rintettek rsos tjkoztatst kapnak az ignyekre vonatkoz bizottsgi dntsrl. A csekkeket a Nemzeti dlsi Szolglat Kft. (NSZ) terleti gyflszolglati irodin lehet majd tvenni. Vadkerti Zsolt s Pappn Janics Judit kpviselik a KT-ot a bizottsgban.

KT kerekasztal s soros KT ls 2010. janur 13.

A MV Zrt. KT. kezdemnyezsre sszehvott kerekasztal lsen a trsasg tulajdonban lv br- s szolglati laksok kiutalsi rendjrl konzultltak a kpviselt kzponti zemi tancsok elnkei, trselnkei. A MV Zrt. rszrl Zsoldos Marianna Humnerforrs Igazgat tette fel a krdst kinek utalunk lakst?, majd vlaszolt is r. A MV Zrt. tulajdonban lv laksok a jvben nem szocilis, hanem foglalkoztatspolitikai clt kell, hogy szolgljk. Jelenleg a MV Zrt-n kvl a MV Gpszet Zrt-nek van elfogadott utastsa, mg a Start s a Trakci Zrt. vlemnyezsre adta ki az rdekkpviseleteknek. Ezt kveten mindenkinek az j utastsnak megfelel krelmet kell benyjtania. Ma a MV Zrt. tulajdonban 460 db. laks van resen, melybl 218 feljts utn adhat ki, kevs azon laksok szma mely azonnal kiutalhat. Az igazgat asszony ismertetje utn a megjelent Kzponti zemi Tancsok elnkei mondtk el vlemnyket. Konszenzus alakult ki abban, hogy az rintettek krbl munkabizottsgot kell ltrehozni. A lenyvllalati prioritst mindenki sajt maga hatrozza meg. A sorrendi javaslatrl a vlemnyezs a MV Zrt. KT-ot illeti meg.

A soros lsen konzultlt a testlet a MV Zrt. 2010.vi szocilis segly s munkabr elleg keretek felosztsra tett munkltati javaslatrl. A ves segly keretbl elklntsre kerlnnek az intzmnyes temetsi s rendkvli seglyek. A maradvny szocilis s az ves munkabr elleg keret ltszmarnyosan lenne felosztva a szervezeti egysgek kztt.

A klnflken bell a testlet ttekintette a MV brajnlatt, a KSZ-t, majd egy felhvs kiadst fogalmazta meg az zemi tancsi vlasztsokra.

Rendkvli KT ls 2010. janur 27.

Elsknt a 2006.vi IV. trvny s a 2009. vi CXXII. sz. takarkossgi trvny felgyelbizottsgi mkdsre vonatkoz szablyairl konzultlt a testlet, majd a felmerl krdsekre vlaszolt dr.Vgh Pter jogtancsos. Ezt kveten dnttt a KT arrl, hogy a MV Zrt. Felgyel Bizottsgba Gask Istvn s Simon Dezs mandtumt ersti meg munkavllali kpviselknt.

A msodik napirend keretben az Ingatlan Igazgatsg kpviseletben dr. Zih Szilvia munkltati elterjesztst adott t Bkscsaba sportingatlan tervezett rtkestsvel kapcsolatban. Gyenes Tibor a Vagyonkezel Zrt. Ingatlanhasznostsi Igazgatja szbeli kiegsztsben ismertette a kt ajnlatot. Rszletesen szlt a httrtrgyalsokrl s a klnbsgekrl. Dntst a kvetkez lsen hoz a testlet.

Ezt kveten a BVSC sportingatlanok hasznostsa brleti szerzdssel elterjesztst trgyalta a KT. A testlet a brleti szerzds megktst azzal a kiktssel tmogatta, hogy a MV Zrt. zleti rdekeinek kell rvnyeslni a brbeads sorn. Igny szerint a jvben biztostani kell a vasutas rdekkpviseletek tmegsport rendezvnyeinek lebonyoltst, illetve a MV csoport munkavllali szmra a ltestmnyek kedvezmnyes hasznlatt az arckpes igazolvnyuk felmutatsval.

Harmadikknt a MV Zrt. 2010. vi szocilis segly- s munkabrelleg keretnek felosztsra s szablyozsra tett javaslatot Dorozsmai va folyamat s mkdsfejleszts vezet. Az els flves keret kerl kiosztsra, a 2009. december 31-i ltszm alapjn. A KT elfogadta a szablyozst s a feloszts mdjra tett javaslatot. Ahol nem mkdik zemi tancs ott a KT munkabizottsga dnt egytt a krelmekrl.

A negyedik napirend sorn Zsoldos Marianna adott tjkoztatst a kollektv szerzds s brtrgyals megktsnek elzmnyeirl, majd Nemeskri-Kutln Endre kitrt a fontosabb vltozsokra. Az igazgat asszony bemutatta azt az elismer oklevelet, melyet a Megjul emberrt a 2009. vben rekreci tern kifejtett tevkenysgrt kapott a MV Zrt.

 

Budapest, 2010. janur 27.

Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: