Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV Zrt. KT HRLEVL 2010. Februr

 

Soros KT ls 2010. februr 10.

Az els napirend keretben az Ingatlan Igazgatsg kpviseletben dr. Zich Szilvia munkltati elterjesztst adott t Bkscsaba spotingatlan tervezett rtkestsvel kapcsolatban. Dr.Matuz Pter a Vagyonkezel Zrt. jogtancsosa vlaszolt a testleti tagok krdseire, reaglt a vlemnyekre, javaslatokra. Rszletesen szlt a httrtrgyalsokrl s a kt ajnlat kzti klnbsgekrl. Elmondta mg, hogy az elnksg tagjai is biztostottnak ltjk, ha az nkormnyzat mkdteti tovbb az egyesletet. A sportegyesletnek nincs semmilyen szerzdse a MV Zrt-vel. A KT hatrozatban egyttdnt a munkltatval a helyi nkormnyzat rszre trtn rtkestsrl, a mr elzleg elfogadott felttelek betartsa mellett.

Msodikknt a Pnzgyi Igazgatsg Mkdsi s Szervezeti Szablyzat mdostsnak tervezetvel kapcsolatban felvetd krdsekre Petrilla Gyrgy Pnzgyi Igazgat vlaszolt. Leszgezte, hogy a MV Zrt. testletei dntttek az talakts menetrl melyen nem kvn vltoztatni. Kitartott azon llspontja mellett, hogy a leltrellenri tevkenysg nem a szmviteli terlethez kell, hogy tartozzon, hanem ahol a szakmai feladat jelentkezik. Munkakri besorolsok fognak vltozni s mjusig ers koncentrci megy vgbe a szakmai terleteken. Vgezetl elismerte, hogy nagyon jl felkszlt kollgk szakmai tudsa nincs arnyban a velk szemben l banki szfrban dolgozkval.

A harmadik napirend trgyalsakor a rendkvli lethelyzetbe kerlt munkavllalk 2010. vi seglykeretnek kiegsztsre tett munkltati javaslatot Wikidl Istvn munkaer-gazdlkods vezet. Azrt, hogy a munkltat az alacsony jvedelm munkavllalknl a kzti tmegkzlekedsre val tlls kezdeti terht mrskelje, igny esetn rendkvli adkteles seglyt biztost a munkba jrs kltsgeinek fedezsre. Ezrt a 2010. vi seglykeretet 6 milli forinttal megemeli, mely kizrlag erre a clra hasznlhat fel.

A negyedik napirend sorn konzultcit tartott a testlet a MV Zrt. tulajdonban lv dlk hasznostsi lehetsgeirl. A munkabizottsg rsos javaslatt kiindulsi alapknt fogadta el a testlet.

A klnflken bell trgyalta mg a KT az zemi tancsi vlasztsok kirsval kapcsolatos feladatokat, az egyes terleteken jelentkez problmkat.

Soros KT ls 2010. februr 24.

A MV Zrt. Kzponti Munkavdelmi Bizottsga s Kzponti zemi Tancsa egyttes lsen trgyalta a MV Zrt. Egszsgmegrz Programjnak 2010.vi mkdtetsrl szl munkltati javaslatot. Dr. Debreczeni Katalin fosztlyvezet szbeli kiegsztjben tbb mdostst is megfogalmazott. Elmondta, hogy 2010-ben 800 f vehet rszt a programban. A jelentkezs feltteleiben a 10 v MV szolglati id illetve az elmlt kt vben nem vett rszt a programban felttelek mellett a pontostott munkakri lista alapjn lehet rszt venni. Krdsre vlaszolva hangslyozta, hogy van tjrhatsg az egyes terletek illetve szakmk kztt, mivel a lnyeg a teljes kihasznltsg.

Msodikknt szerepelt a jlti ingatlanok kategrin bell a sportingatlanok hasznostsrl szl egyttdnts. Buzinkay Tams a MV Zrt. Ingatlangazdlkodsi igazgat a BVSC-vel kapcsolatban olyan egyttdntsre tett javaslatot, mely a brleti szerzdsre vonatkozott. Ezt a kezdemnyezst a testlet elfogadta. Ezt kveten trgyalta a KT a MV Bkscsaba Sportegyeslet adsvteli szerzdsnek tervezett, melyet egyhanglag elfogadott. Mg ugyanebben a tmban az NYVSC rtkestsnek feltteleirl trgyalt a testlet. Itt egyttdnt hatrozat nem szletett, mert a krvonalazd megllapodshoz kt dolgot tisztzni kell. A terleti felels ebben egyeztets lefolytatsra kapott felhatalmazst a testlettl.

Ezt kveten a MV Zrt. tulajdonban lv dlk hasznostsi lehetsgrl konzultlt a KT. Arra a kvetkeztetsre jutott a testlet, hogy els krben egy j elektronikus liciten kell meghirdetni jra az sszes dlt. Arrl is hatrozott a KT, hogy rtesteni kell a MV csoportnl mkd rdekkpviseleti szerveket errl a lehetsgrl.

A klnflken bell szocilis seglykrelmekrl dnttt a testlet. Kt krelmet visszautalt a helyi zemi tancs dntsi krbe. A munkba jrssal kapcsolatos beadvnyokat a kvetkez lsen trgyalja a KT.

 

Budapest, 2010. februr 24.

Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: