Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV Zrt. KT HRLEVL 2010. Mrcius

 

Rendkvli KT ls 2010. mrcius 4.

Az els napirend keretben az Ingatlan Igazgatsg kpviseletben dr. Zich Szilvia munkltati elterjesztst adott t sportingatlanok tervezett rtkestsvel kapcsolatban. A KT hatrozatban egyttdnttt a munkltatval Bkscsaba vros helyi nkormnyzat rszre trtn rtkestsrl. A szerzds hatlyba lpstl szmtott 10 ven t a sportcl hasznlatot a Bkscsabai MV Sportegyeslet megrzsvel vllalja. Lehetsget biztost trtsmentesen a MV Zrt. s a MV csoportba tartoz lenyvllalatok munkavllalinak sportolsra, valamint a vasti rdekkpviseleti szervek rendezvnyeinek elre egyeztetett idpontban trtn megtartsra. Az ingatlan rtkestsbl szrmaz eredmny felhasznlsa az 1956/T/2006.sz. megllapods alapjn trtnik.

Ezt kveten a MV Zrt. KT egyttdntsi jogkrben trgyalta az NYVSC ingatlanok Nyregyhza Megyei Jog Vros nkormnyzata rszre trtn rtkestst. Az nkormnyzat 10 vre tvllalta az vi 20 milli Ft. zemeltetsi kltsg megfizetst, tovbb azt is, hogy 15 ves sportcl ktttsget vllal. A vasutas munkavllalk rszre a jelenleg is biztostott sportolsi lehetsgeken tl az venknti vasutasnap, sportnap trtsmentes megrendezsnek lehetsgt biztostja.

A klnflken bell dnttt a testlet a berkezett rendkvli szocilis seglyekrl. Trgyalta a a forgalom szneteltetett vonalakrl berkezett tmeneti seglyek elbrlsnak elveit.

Rendkvli KT ls 2010. mrcius 18.

Elsknt a 2009. vi jlti s munkakrlmny javt munkk rsos listjnak szakszolglati bontsban trtn trgyalsra kerlt sor. A KT tagjai szrevteleztk az elvgzett munkkkal kapcsolatos rakat, a minsgi kifogsokat, illetve azt, hogy a munkltat nyilatkozzon arrl, hogy az pletet a jvben hasznlni fogja, gy nem trtnhet meg az, hogy a feljtott pletet a kvetkez vben kirtsk. Buzinkai Tams ingatlan gazdlkodsi igazgat vlaszban elmondta, hogy az megtlsk szerint kerlt a listba valamennyi ingatlan, mivel nem szletett megllapods arrl milyen krt rintsen az elvgzett munka. Az egyes csompontokra fordtott kiemelt sszeg az pletek sokasgra vonatkozott. A cltartalk feloldsra nem volt engedly csak minimlis rtkben.

A msodik napirendknt tervezett dl ingatlanok elektronikus aukcijt kvet brleti szerzds tervezetet a Vagyonkezel nem ksztette el gy a kvetkez lsen trgyalja a testlet.

A klnflken bell a vasti szemlyszllts forgalom szneteltetse kapcsn megllaptott els tmeneti llapot kezelsre ltrehozott rendkvli szocilis seglyekrl dnttt a testlet. Egyes terletekrl nem rkezett krelem, ezrt a KT kri a munkltatt, hogy vizsglja meg a szablyzat rtelmezst. Ezt kveten munkabr elleg krelmekrl dnttt a testlet.

Rendkvli KT ls 2010. mrcius 24.

A MV Zrt. tulajdonban s vagyonkezelsben lv dlingatlanok brbeads tjn trtn hasznostsra elektronikus aukcit hirdet a MV Zrt. megbzsbl a MV Vagyonkezel Zrt. A KT tagjai az elzetesen tadott nyilatkozat, hirdetmny, brleti szerzds tervezetvel kapcsolatban tettk fel krdseiket. Ezek tbbek kztt a biztostk sszegre, a licitemels nagysgra, illetve arra vonatkoztak, hogy az rdekkpviseletek hogyan vehetnek rszt ebben a folyamatban. Vlaszukban a Vagyonkezel munkatrsai elmondtk, hogy az elz aukci tapasztalatait, a KT javaslatait figyelembe vve ksztettk el az elterjesztst. Nagyszm ingatlan kerl meghirdetsre ezrt clszer a rgik szerint kln felleten versenyeztetni. Minden ajnlattevnek az rvnyben lv legmagasabb ajnlatot legalbb a meghatrozott licitminimum sszegvel szksges emelni. Tisztzni kell jogi szempontbl az rdekkpviseletek indulsnak feltteleit, valamint azt is, hogy a kezelsi kltsg trgya-e a meghirdetsnek. Az eljrsrend a hirdets, megtekints, aukcis eljrs megvsrlsa, elektronikus licit, szerzdskts a nyertessel, folyamattal zrul. A testlet gy hatrozott, hogy 30 napon bell ki kell rni az elektronikus licitet.

A klnflken bell a forgalom szneteltetett vonalakrl kzti tmegkzlekedst ignybevevk els brletvsrlsnak tmeneti idejre egy havi brlet rnak megfelel sszeg rendkvli szocilis seglyt krhetnek, melyrl a KT a munkltatval dnt. A tapasztalat azt mutatja, hogy kevesen tudnak a lehetsgrl az rintettek kzl, viszont az is kiderlt, hogy egyes terleteken mskppen rtelmeztk a megllapodst. Ennek tisztzsra felkrte a KT, a munkltatt..

 

Budapest, 2010. mrcius 24.

Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: