Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

 

 

MV Zrt. KT HRLEVL 2010. prilis

 

Soros KT ls 2010. prilis 14.

Elsknt Gyenes Tibor a Vagyonkezel Zrt. rtkestsi Igazgatja tett javaslatot jlti ingatlan tervezett rtkestsre. Krdsre vlaszolva elmondta, hogy a MV Zrt. vezetse nem kvnja megtartani a feljtsra szorul munksszllit. Ezrt a Tatabnya Gyri u. 1.sz. alatti ingatlant meghirdeti rtkestsre. A KT a nyilvnos plyzaton trtn rtkestshez azzal a felttellel jrul hozz, hogy ez a meghatrozott rtken fell lesz. Jelezte mg a testlet, hogy az rtkel bizottsgba egy ft kvn deleglni, melyet a szakmai elterjeszt elfogadott. A napirenden bell a msodik rtkestsi javaslat Kszeg 1165. hrsz. MV Zrt. tulajdon ingatlan (nevelotthon). Az ingatlan rtkestst megelzen az t lak elhelyezsrl a Humnerforrs Igazgatsgnak gondoskodnia kell. Amennyiben ez nem trtnik meg 90 napos felmondsi idvel felmondjk a brleti viszonyt.

A klnflken bell a kls fltl brelt munksszlls ignybevtelnek rendjrl szl utastsrl, valamint a megtekintett intzmnyek fennll hinyossgairl hallgatott meg tjkoztatt a testlet. Ezt kveten a rendkvli lethelyzetbe kerlt munkavllalk rszre a szocilis bizottsg javaslatra 4 f rszre 380.000-Ft seglyt tlt meg.

KT kerekasztal 2010. prilis 21.

Elsknt KT kerekasztal keretben Zsoldos Marianna a MV Zrt. Humnerforrs Igazgatja adott tjkoztatst a MV Zrt. tulajdonban, kezelsben lv laks-kiutalsi javaslatttel alapelveinek szempontjairl s a krelmek teljestsrl. Elmondta, hogy jelenleg 41 db. krelembl 24db.-ot tmogatott a helyi T s a munkltat. Ennek alapjn 15 hnap utn sikerlt az els kr lakskiutalst megvalstani, melybl a Trakci, a Gpszet, a Start s a MV Zrt munkavllali rszesltek. Megkezddtt a jogviszony rendezse a jhiszem jogcmnlkli lakk esetben az j lakshasznlati szablyzat alapjn. Hangslyozta, hogy elsdleges szempont a MV foglalkoztats politikai rdeke.

A napirenden bell msodikknt tjkoztat hangzott el a munksszllsokkal kapcsolatos idszer krdsekrl, melyekre Dorozsmai va vlaszolt. Ezt kveten a kls fltl brelt munksszllsok ignybevteli rendjrl konzultltak a testletek kpviseli. Egy bels eljrsi szablyzat alapjn trtnik a munksszllrl, munksszllra kltzs. Minden munkavllal egy hetet kap az tkltzsre. Megkapja a hzirendet, a tzvdelmi tervet. Az autval rendelkezk rszre parkolsi lehetsget zrt udvaron bell biztostanak. A csaldi munksszlln lakk rszre, leadott brlaksokat ajnl fel a MV.

A harmadik napirendet a MV Zrt. KT a 2010.vi Kpzsi Terv tervezetnek vlemnyezsvel folytatta. A 2010.vi kpzsek megtervezse sorn prioritst kaptak a foglalkoztats hatkonysgt elsegt, forgalmi terletet rint tkpzsek, valamint a munkabiztonsgot rint programok. A kpzsi szablyzattal kapcsolatos felvetsekre dr. Nemeskri Kutln Endre szemlyzetfejlesztsi vezet vlaszolt.

A klnflken bell a KT elnke tjkoztatta a testletet a Jogi Igazgatsggal lefolytatott egyeztetsrl, melynek eredmnye, hogy nem zrjk ki az dl ingatlanok brbeadsi elektronikus licit eljrsbl a szakszervezeteket munkagyi jogvita esetn.

Rendkvli KT ls 2010.prilis 28.

Az T vlasztsok eredmnyeinek sszestse megtrtnt, ennek alapjn a KT delegl rtekezlet idpontjt 2010. mjus 21-re tzte ki a testlet. A szervezeti egysgek zemi tancsai s az zemi megbzottak fel felhvssal fordul a KT, hogy meghatalmazott kpviselvel vegyenek rszt a deleglsi folyamatban.

Msodikknt az Ingatlangazdlkodsi Igazgatsg kpviselivel egyeztetett a KT az dl ingatlanok brbeadsra meghirdetett elektronikus licit felhvssal kapcsolatban. A KT egysgesen arrl dnttt, hogy ragaszkodik a 2010. mrcius 24-i egyttdntshez, melyben 62 db. dl hatrozatlan idre szl hasznostst fogadta el brleteztetssel.

A klnflken bell a KT kt tagja tjkoztatst adott a nyugdjasok dlsi csekk krelmnek elbrlsrl. sszesen 4146 db. krelem rkezett, a felttelek teljeslse esetn 42000 Ft/f dlsi csekket kapnak a vasutas nyugdjasok. Minden krelmet bekld mjus 31-ig rtestst kap arrl, hogy hol jut hozz az dlsi csekkhez.

 

Budapest, 2010. prilis 28.

Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: