Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV Zrt. KT HRLEVL 2010. Jnius

 

Soros KT ls 2010. jnius 1.

Elsknt az j sszettel MV Zrt. KT bemutatkozott a Humn Igazgat asszonynak. Zsoldos Marianna ksznttte a testletet, majd ismertette az zemi Megllapodsra vonatkoz munkltati llspontot. A KT szervezeti s mkdsi feltteleit biztost zemi Megllapods fbb pontjairl konzultci kezddtt. Az gyrend vonatkozsban a testlet dnttt az elnkhelyettesekrl, Bodnr Jzsef s Nagy Gbor szemlyben. Ezt kveten a KT megalaktotta a szocilis munkabizottsgot s vezetjnek megvlasztotta Pappn Janics Judit KT tagot.

A napirenden bell a szervezeti egysgeken mkd zemi tancsok rszre elksztett zemi megllapods s gyrend minta megtrgyalsra kerlt sor. A dokumentum javaslatok elsegtik a hlzaton az zemi tancsok mkdsnek s egysges feltteleinek biztostst.

A msodik napirend keretben egyttdnts a MV Zrt. tulajdonban s vagyonkezelsben lv dl ingatlanok elektronikus versenyeztetsnek vgeredmnyrl. Az ingatlanhasznostsi osztly kpviseletben dr. Zich Szilvia ismertette, hogy a brbeadsra knlt 4 ingatlanbl kt dlre rkezett ajnlat. Balatonboglr s Sifok Gamsza dlk hatrozatlan idre trtn brbeadshoz a KT egyhangan hozzjrul. Azon dlk esetben ahol az els s msodik aukcin rdeklds nem volt, harmadik meghirdetsre kerl sor. A KT krte, hogy meghirdets eltt az j indul licitrakrl a Vagyonkezel adjon tjkoztatst. A testlet tjkoztatst krt tovbb az ingatlangazdlkodsi igazgatsgtl a Balaton partjn lv nhny lloms helyisgeinek brbeadsrl, a helyisgekben esetlegesen folytatott dltetsi tevkenysgrl.

A klnflken bell dnttt a KT az r s belvz krokat szenvedett munkavllalk gyorsseglyezsnek menetrl, kialaktotta az elbrls szempont rendszert.

 

Soros KT ls 2010. jnius 17.

Egyttdnts a 2010. v II. flvi segly s munkabrelleg keret szervezeti egysgre trtn felosztsrl. Elterjeszt: Dorozsmai va mkdsfejlesztsi vezet. A ltszmarnyos felosztst a KT elfogadta.

Ezt kveten tjkoztat hangzott el a MV Zrt. ltal a vasutas nyugdjasok rszre biztostott dlsi csekk idarnyos felosztsrl. Kovcs Tams krdsre vlaszolva elmondta, hogy aki nem a MV Zrt-tl ment nyugdjba az adtrvny miatt nem rszeslhet ebbl a juttatsi formbl, ugyanis a munkltat csak sajt dolgozjnak nyjthat admentesen dlsi csekket.

Msodikknt egyttdnts a negyedik elektronikus aukci s hirdetmny felhvsban val kzzttelrl, valamint jlti ingatlan rtkestsrl.

A Vagyonkezel hasznostsi igazgatja tjkoztatst adott az elz licit eljrs eredmnyrl a szerzdsktsekrl. Elmondta azt is, hogy 4 nyertes plyz visszalpett a szerzdsktstl.

A napirenden bell a Vagyonkezel rtkestsi igazgatja Gyenes Tibor rszletekkel egsztette ki az rsos elterjesztst, Szentes Sportegyeslet versenyeztets mellzsvel az egyeslet rszre trtn rtkestsrl. A KT egyhang dntssel tmogatta az rtkestst az elzetesen elfogadott felttelek alapjn.

A klnflken bell javaslat alapjn rsban krdst intztnk az Ingatlangazdlkodsi Igazgathoz a 2010. vi klmatizlsi programmal kapcsolatban.

Az Egszsgmegrz program 1.sz. mellkletnek mdostsval kapcsolatban a KT azt javasolja a munkltatnak, hogy a szakszervezetekkel folytassa le az egyeztetst s ksse meg a megllapodst.

 

Budapest, 2010. jnius 25.

Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

 

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: