Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV Zrt. KT HRLEVL 2010. Jlius

Soros KT ls 2010. jlius 8.

Elsknt trgyalta a testlet az dlk elektronikus aukcijnak eredmnyrl szl elterjesztst. A munkltat rszrl dr. Zich Szilvia Ingatlangazdlkodsi Igazgatsg s Braun Zoltn Vagyonkezel Zrt. munkatrsa fztt szbeli kiegsztst az rsos anyaghoz. Az idn mr harmadik alkalommal ltnk ezzel a lehetsggel, gy nagy tapasztalatokkal rendelkeznk kezdte mondandjt Braun Zoltn. Ismertette, hogy a 37 meghirdetett dlbl 8-ra volt jelentkez, ezek rvnyes s eredmnyes plyzatot adtak be. A KT egyhang dntssel valamennyi dl brbeadshoz hozzjrult az elzekben megkttt felttelekkel, hangslyozva a gyors szerzdsktst. A testlet tagjai krtk a munkltatt tegyen javaslatot azon dlk hasznostsra is, melyekre nem volt plyz. A vagyonkezel javaslatt, - mely szerint nagyobb reklm s marketing munka szksges a jvben a munkltat kpviselje is tmogatta - az egyedi hirdetsekkel clszer folytatni. Termszetesen szerzdskts eltt a KT egyttdntse szksges a hatrozatlan idre szl brbeadshoz.

A klnflken bell a viharkrok rintettjeinek kategriba sorolsrl trgyalt a testlet. Tovbbra is a gyors segly a megolds a bajbajutottak megsegtsre. Felvetdtt az llami szerepvllals bevrsa, valamint annak mrlegelse, hogy a helyi zemi tancsok hozzk meg a dntseket.

Soros KT ls 2010. jlius 15.

KT Kerekasztal keretben Zsoldos Marianna a MV Zrt. Humnerforrs Igazgatja tjkoztatta a rsztvevket az rvzkrosult vasutas munkavllalk megsegtsnek kezdemnyezsre pnzadomny gyjts eredmnyrl. Az elklntett bankszmlra kzvetlenl s munkabrbl trtn levonssal 2.621 f sszesen 5. 296.065.-Ft tett felajnlst ( rszletes adatok a mellkelt MV Hrlevlbl).

Az Szja trvny 1. szm mellklet 6.1. pontja alapjn elemi kr, katasztrfa esetn a kzadakozsbl nyjtott tmogats sszege a tmogatott rszre admentes bevtelnek minsl, gy a befolyt tmogatsi sszeget adterhek nlkl lehet a rszorul munkavllalk rszre tutalni.

A feloszts elveit a KT kerekasztalon rsztvev MV Zrt., MV-Start Zrt., MV GPSZET Zrt., s a MV-TRAKCI Zrt., jelenlv vezet munkatrsai, valamint a trsasgoknl mkd Kzponti zemi Tancsok kpviseli kzsen hatroztk meg. Dnts szletett arrl, hogy a rendkvli idjrs miatt lakhatatlann vlt, bontsi jegyzknyvet bemutat kollgknak 580.000.-Ft tmogatst kell tutalni az ltaluk megadott szmlaszmra. Ebbl az sszegbl 7 f MV Zrt-s, 1 f Trakcis, 1 f Gpsz s 1 f Startos munkavllal rszesl.

Ezt kveten Horvth Istvn a MV Zrt. KT elnke tjkoztatta a testletet az r- belvz krt szenvedett vasutas munkavllalk rszre elklntett keretsszeg felhasznlsrl. Elmondta a tapasztalatokat a 149 rendkvli gyorssegly utn rkezett krelmekrl, amelyekben egyre tbb volt a standard indokls krelem. Dnttt a KT a viharkrt szenvedett munkavllalk seglyezsrl, hrom kategriba sorolva a krelmeket. Azokban az esetekben, amikor a tetszerkezet a kiadott igazols alapjn teljesen tnkrement, valamint 70%-ban srlt kzponti dntssel, mg a tbbi esetben helyi szinten kell elbrlni a krelmeket. Az rintett egysgek szocilis seglykerete megemelsre kerl.

Msodikknt trgyalta a testlet a szervezeti s mkdsi krdsekkel kapcsolatos tervezeteket. Mdostsokkal s kiegsztsekkel egyhanglag fogadta el a testlet az gyrendjt. Az zemi Megllapods megktsrl pedig tovbbi trgyals folytatsra felhatalmazta a KT elnkt.

A klnflken bell a 2010. vi munkakrlmny javt intzkedsek keretben a szolglati helyek klmaberendezssel trtn elltsnak temezsrl kapott tjkoztatst a testlet az Ingatlangazdlkodsi Igazgatsgtl. Ennek elzmnye egy februri dnts, melynek lnyege az volt, hogy a prioritst a megszakts nlkli folytonos munkarend munkavllalk rszre kell biztostani.

Az Informatikai Eszkzk Normatv Elltsrl szl utasts, valamint a MV Zrt-nl foglalkoztatott munkavllalk rendkvli munkavgzsnek, a kszenlt s gyelet elrendelsnek szablyozsra kiadott utasts tervezetek tmafelelseirl dnttt mg a testlet.

A soros lst kveten a szocilis munkabizottsg 135 f szocilis seglykrelmnek feldolgozst vgezte el. A testleti dntsnek megfelel csoportostst kveten a munkltatval egyttdntve szletett vgleges dnts a krelmekrl. Azon munkavllalknl ahol rvnyeslt a rendkvlisg, s ezt megfelel mdon igazoltk, kzponti elbrls utn a bajbajutott szmljra utaltk az sszeget. Errl a munkavllalk rsos tjkoztatst kaptak nvre szlan, mg a tbbi krelem a msodik flves seglykeret megemelsvel dntsre visszautalsra kerlt az rintett szervezeti egysghez.

 

Budapest, 2010. jlius 25.

Bodnr Jzsef

KT sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: