Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV Zrt. KT HRLEVL 2010. Augusztus

 

Augusztus hnapban a MV Zrt. Kzponti zemi Tancs tbb esetben lt az Mt. 65. 3. bekezdsben biztostott vlemnyezsi jogval. A munkltat mkdsi krben a kvetkez cm utastsok mdostsra tett tervezeteirl krte a KT vlemnyt:

- A MV trinformatikai rendszer bevezetsnek, hasznlatnak s a folyamatos mkdtetsnek rendje,

- A MV Zrt-nl foglalkoztatott munkavllalk rendkvli munkavgzsnek, valamint a kszenlt- s gyelet elrendelsnek szablyozsa, - A MV Zrt. leltrozsi szablyzata, -ti balesetek kivizsglsa,

- MV Zrt. munkakr-elemzsi, rtkelsi s besorolsi rendszernek mkdtetse, a szemlyi alapbr megllapts szablyai, - Az O.1. szm oktatsi utasts s a Baross Gbor Oktatsi Kzpont tanulmnyi s vizsgaszablyzata.

A testleti vlemny sszelltsa a KT tagjai rszrl tett szrevtelek, javaslatok alapjn a tmafelelsk feladata volt. Az utasts tervezetetek munkltati szakmai referensei illetve a Humnerforrs Igazgatsg vlaszlevelben reaglt a KT rszrl adott vlemnyezsre.

Kihelyezett KT ls 2010. augusztus 23-24 Zamrdi

Az j sszettel MV Zrt. Kzponti zemi Tancs a Vasutasok Szakszervezete elnknek meghvst elfogadva kihelyezett lst tartott Zamrdiban a szakszervezeti dlben.

Elsknt Horvth Istvn KT elnk ismertette az zemi Megllapods megktsnek folyamatt s a tartalmi rszek jelentsgt. Az elnk kiemelte, hogy a mjusban megtartott els egyeztetst kveten tbb forduls trgyalsi sorozatot kveten alrt megllapodsnak az ad kiemelt jelentsget, hogy a MV Zrt. tulajdonban s hasznlatban lv jlti - s sportingatlanok hasznostsa tovbbra is csak a MV Zrt. KT egyttdntsvel trtnhet. Ezt kveten Simon Dezs a MV Zrt. Felgyel Bizottsgnak munkavllali kpviselje tjkoztatta a KT tagjait a testleti munkrl. Elmondta, hogy az FB. munkjban is rzdik a vltozsok kora. Rviden ismertette a MV Zrt. j elnk-vezrigazgatjval Szarvas Ferenccel val tallkozs benyomsairl alkotott kpet. Kiemelte azt a tulajdonosi akaratot, mely szerint a MV vezeti visszakapjk a dntsi kompetencikat.

A msodik napirend keretben a KT elnke tjkoztatta a testlet tagjait az elmlt hnapokban tadott munkltati elterjesztsekre rt KT vlemnyekre adott vlaszokrl. Az idkzben megkldtt jabb munkltati elterjesztseket osztotta ki az elnk s jellt ki tmafelelsket.

A harmadik tmban vlemny cserre kerlt sor a szakszervezeti vezet s a KT tagjai kztt, mely a jlti ingatlanok krdskre volt. Ezen bell az dlk, a mveldsi hzak s a sport ingatlanok jvje szerepelt a tertken. Simon Dezs azon vlemnynek adott hangot, hogy minden komoly cg, amely minsgi munkt kvetel meg a munkavllalitl, biztostja a rekrecit, mert csak gy lehet teljesteni az elvrsokat. Jelenleg is vannak Magyarorszgon nagyvllalatok illetve multi cgek, melyek dlket is zemeltetnek a munkavllalik pihensre, ezzel is elsegtve a jobb vllalati eredmnyek elrst.

A testlet tagjai javaslatot tettek arra, hogy a jlti tmban clszer lenne a szakszervezetekkel kzsen egy hossz tv jlti koncepci kialaktsrl oldalegyeztetst tartani. Megfogalmazdott olyan vlemny is, hogy egy kt nagy dlt rdemes lenne megtartani MV csoport szinten s a kis dlk rtkestsbl szrmaz bevtelbl feljtani azokat. Ezzel is lehetne a kor kvetelmnynek megfelel sznvonalon jra biztostani a vasutas munkavllalk pihenst trsasgi hatskrben.

 

 

A Zamrdi kihelyezett KT lsen a 13 fs testlet.

 

Budapest, 2010. augusztus 25.

Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: