Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

 

MV Zrt. KT HRLEVL 2010. Szeptember

 

KT Kerekasztal 2010. szeptember 7.

A MV vllalatcsoportban a rendkvli idjrsi krlmnyek miatt nehz helyzetbe kerlt munkavllalk megsegtsre kezdemnyezett pnzbeli kzadakozs felhasznlsrl dntttek a KT kerekasztal rsztvevi. Horvth Istvn MV Zrt. KT elnk megnyitjt kveten Zsoldos Marianna a MV Zrt. Humnerforrs Igazgatja tjkoztatta a rsztvevket a feloszthat tmogats nagysgrl. Ez sszesen 5.326.065 Ft, melybl azon MV vllalatcsoportba tartoz munkavllalknak akiknek az ingatlanjt teljes mrtkben jra kell pteni s azt igazoltk, 730.000 Ft tmogats kerlt megtlsre. Azok pedig akiknek az ingatlanja nagymrtkben krosodott, de csak rszben kell jrapteni s ezt megfelelen igazoltk 480.000 Ft kerlt megllaptsra. rvzkrosult MV vllalatcsoportba tartoz munkavllalk rendkvli lakhatsi problminak megoldsra a KT egyetrtsvel 5 f munkavllal rszre lethelyzetk megnyugtat rendezsig vllalati brlakst biztostott a MV Zrt.

A MV Zrt. KT s a MV Zrt. KMvB egyttes lse 2010. szeptember 7.

Elsknt a kt testlet egyttes ls keretben megjtotta az 1999-ben kttt egyttmkdsi megllapodst. Ezt kveten tjkoztat hangzott el a MV Zrt. 2009. vi munkabaleseti-, munkabiztonsgi helyzetnek alakulsrl, s a 2010. vi feladatokrl, valamint a 2010. I. flvi munkabaleseti helyzetrl, dr.Debreczeni Katalin fosztlyvezet s Lakner Zoltn munkabiztonsgi vezet elterjesztsben. A fosztlyvezet asszony hangslyozta, hogy tovbbra is szmt mindkt testlet tagjainak tmogatsra. A balesetek kivizsglsa utn fontos, hogy valamennyi munkavllal figyelmt felhvjuk a baleset krlmnyeire a megelzs rdekben. Nagyon sok szrevtel s javaslat hangzott el a testleti tagok rszrl. Krdsre vlaszolva dr.Debreczeni Katalin elmondta, hogy kockzat rtkels alapjn kerl majd megllaptsra a szlssges idjrs kvetkeztben egy intzkedsi terv, mely rgzti a globlis felmelegeds, klmavltozs kvetkeztben megvalstand lpseket. Az egyni vdeszkzk minsgi kifogsait, a munkltati jogkrgyakorlk gazdlkodsi nehzsgekre hivatkozst emeltk ki a KT tagjai. A blelt gumicsizma, az esvd nadrg, az tzhatatlan eskabt, a vdkeszty, a termo nadrg, termo bakancs, valamint a lecippzrozhat munksnadrg mind olyan igny melyet a munkltat megfelel forrs biztostsval tmogathatnak tart.

A klnflken bell a KT szocilis munkabizottsga segly, valamint munkabr elleg krelmekrl dnttt.

Soros KT ls 2010. szeptember 28.

Elsknt tjkoztat hangzott el a plyavasti tolatsi rendelkezsre llsban tervezett vltozsrl s a bevezetsre tervezett j kiegszt szolgltatsi djrendszerrl, dr. Farkas Gyula rtkestsi Fosztlyvezet elterjesztsben. A napirend kapcsn elmondta, hogy a Hlzati zletszablyzat (HSZ) 2004.vre tekint vissza s abban csak olyan szolgltatsokat lehet meghirdetni, amit mrni lehet. A Plyavast alap-jrulkos-kiegszt vasti szolgltatsokat vgez, de 2006 ta nem volt lehetsg az indokolt kltsgek rvnyestsre. Jelents problma mg az is, hogy nincs kzszolgltatsi szerzds a mkdtet s az llam kztt. A Plyavast rszrl korbban dnts szletett arrl, hogy csak 12 rendezsi pontokon ll teljes kren jrulkos s kiegszt szolgltatssal rendelkezsre. A tbbi szolglati helyen, csak megrendelsre biztostja azokat. A KT tagjai rszrl megfogalmazdott az, az llspont, hogy a MV Zrt-nek a kiegszt szolgltatsknt nyjtott tolatsi rendelkezsre lls megvltoztatsakor a fuvarpiaci hatsokat is vizsglnia kellene, mivel annak reaglsa jelents mrtkben kihathat a trsasg teljestmnyre s ezzel sszefggsben a trsasg munkavllalinak foglalkoztatsra. A MV vllalatcsoporton bell, pedig clszer lenne a klnbz szolgltatsok ( vontats, jrulkos, kiegszt,) djainak sszehangolsa. A fosztlyvezet a KT tagjai rszrl feltett krdsekre adott vlasz sorn elmondta, hogy a Vasti Plyakapacits-eloszt Kft. mindig az elz v teljestmnye alapjn llaptja meg az rat.

A Kzponti zemi Tancs szksgesnek tartja a napirendi tmban tovbbi konzultcit megtartst..

Msodik napirendknt trgyalta a testlet a munkavllalknak adott lakscl kamatmentes klcsnk, valamint, a lakseladsbl szrmaz munkavllali rszletfizetses tartozsok rtkestse trgy elterjesztst. Szles Marianna a Treasury s Pnzgazdlkodsi Fosztly osztlyvezetje elmondta, hogy 2009. decemberig a mintegy 13750 klcsnszerzdsbl 3777 f kttt megllapodst az egysszeg visszafizetsre. A laksrtkestsbl szrmaz kvetels 202 M Ft, mely 347 db. egyni kvetelsbl ll ssze. A KT a kzbeszerzs kirshoz gy jrult hozz, hogy a szerzdsi felttelek nem vltozhatnak, csak az ads hozzjrulsval.

Harmadikknt a MV Zrt. tulajdonban, kezelsben s brlkijellsi jogban lv laksokkal kapcsolatok feladatokrl adott rszletes tjkoztatst Dorozsmai va Folyamat- s mkdsfejleszts vezet. Ismertette a 2010. I. flvi 31 lakskiutals menett jelenlegi llst. A KT elfogadta a csaldi munksszlln lak 9 f elhelyezsre tett munkltati javaslatot. Dnts szletett a foglalkoztatspolitikailag indokolt, kiemelten javasolt munkavllalk lakskiutalsrl 3 f rszre, mivel oktbertl rszkre nincs biztostva a lakhats felttele. A Humnszolgltat Szervezet talaktshoz kapcsold lakskrelem 1 f rszre Budapesten lenne biztostva laks.

A klnflken bell szocilis seglyekrl, munkabr elleg krelmekrl dnttt s a munkltat ltal vlemnyezsre tadott anyagokhoz adott KT vlemnyekrl trgyalt a testlet.

Budapest, 2010. szeptember 28.

Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: