Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

 

MV Zrt. KT HRLEVL 2010. Oktber

 

Soros KT ls 2010. oktber 5.

Elsknt tjkoztat hangzott el a MV Zrt. 2010. v els flvi gazdlkodsnak fbb jellemzirl, illetve likviditsi helyzetrl Petrilla Gyrgy Pnzgyi Igazgat s Erdlyi Barna Kontrolling Igazgat eladsban. A MV Zrt.-nl sajtosnak tekinthet a 2010. vi zleti tervezs, mivel nagyon szoros tulajdonosi ellenrzs mellett valsult meg. A vlsg miatt az ingatlanrtkests nehzkess vlt gy a tervezett 17 MrdFt-os bevtel nem teljesl. Az els 8 hnap zrsa meg van, melybl az lthat, hogy a tervhez kpest 3 MrdFt-al kevesebbet klttt a trsasg. Mszaki szempontbl az elmaradst jvre ptolni kell, hangslyozta Petrilla Gyrgy. A szemlyi jelleg kifizetsek a rendkvli idjrs miatt megnvekedtek. A plyavast kltsgtrtse nem szerepel az llami kltsgvetsben, gy 40-50 MrdFt hinnyal szmolnak. A Start megkapja az llami kltsgtmogatst, ezltal biztostva van a Trakci s a Gpszet mkdse. Krdsre vlaszolva elmondta, hogy likviditsi akadlya nincs a korengedmnyes nyugdjazsnak. A Cargo rtkests bevtelnek felhasznlsra vonatkoz krdsre vlaszknt elmondta, hogy a bevtel adssgtrlesztsre, beruhzsra s mkdsi kltsg finanszrozsra lett felhasznlva.

Msodik napirendknt jlti ingatlanok hasznostsra tett javaslatot az Ingatlangazdlkodsi Igazgatsg j vezetje Lebovits Gbor. Bemutatkozs utn elmondta, hogy egysges ingatlangazdlkodsi szervezet ltrehozsa a feladata. Ezutn a nagykanizsai sportegyeslet plyzat tjn trtn rtkestst trgyalta a KT. A hasznostshoz hozzjrult s a plyzat bont-s rtkel bizottsgba kt f tagot deleglt. Ezt kveten kt egyttdnt hatrozat szletett. Az nkormnyzat rszre a MV Zrt. tulajdonban lv Miskolc Fvnyszer u. 9. sz alatti voda brleti szerzds jabb 5 vre trtn megktshez jrult hozz a testlet. Egyttdnts szletett a Magyar llam tulajdonban s a MV Zrt vagyonkezelsben lv Tokaj 1253 hrsz- ingatlanon a termszetben Tokaj Hegyalja u. 2. szm alatt tallhat dl ingatlan brbeadsra, az ART Misszi Alaptvny rszre.

A klnflken bell a vrs iszap katasztrfban rintett munkavllalk rendkvli seglyben trtn rszestsrl dnttt a KT.

Soros KT ls 2010. oktber 19.

Szarvas Ferenc elnk-vezrigazgat adott tjkoztatst a MV Zrt. eltt ll aktulis feladatokrl. Az udvariassgi bemutatkozsok utn az elnk-vezrigazgat elmondta, hogy azrt vllalta el a feladatot, mert az j kormny msknt tekint a kzssgi kzlekedsre. A nemzetgazdasg szmra meghatroz szerepe van a vastnak, ezrt prioritst kap a vast politikai koncepci elksztse. A koncepci alulrl ptkezik, feladat a bels egyeztets a vasti rdekkpviseletekkel, majd a kls civilszervezetek vlemnynek meghallgatsa. Az elmlt idszakban az egyni kzlekedsre kltttek, most a kzssgire kell. Olyan sztnzsi rendszer kell az rufuvarozsban, mely jra a kttt plyt rszesti elnyben. A MV bels tartalkait a felsznre kell hozni, s az gy feltrt tartalkok lehetnek az erforrsai a modernizcis program vgrehajtsnak. Az EU-s projektekbl kell tcsoportostani minden olyan forrst, mellyel a lassjelek megszntethetk. Az eszkzpark folyamatos megjtsra van szksg. A vllalat vezets szemllett kell megvltoztatni abba az irnyba, hogy szolgltassunk minl jobb sznvonalon. Minden vasutas rezze magnak a vasutat, ez kzs rdeknk melyben jelents tartalkokat lt az elnk-vezrigazgat. Az rdekkpviseleti kapcsolattartsrl Szarvas Ferenc elmondta, hogy a prbeszd a konstruktv egyttmkds hve, melynek alapja a bizalom, s azon lesz, hogy ezt megteremtse.

A msodik napirendi pontban Erdlyi Barna igazgat tjkoztatott a MV Zrt. Kontrolling Igazgatsg tervezett hatkonysgi intzkedseirl, valamint azok hatsairl. Szbeli kiegsztjben kiemelte, hogy a helyi zemi tanccsal konzultcit tartott. A KT azt az llspontot alaktotta ki, hogy vizsglni kell az tkpzs lehetsgt, fel kell trkpezni a vllalati illetve vllalatcsoporti lehetsgeket, illetve clszer lenne az nll plyavast szervezeti kialaktsnak dntst megvrni.

A klnflken bell a testleti vlemnyek sszelltst vgezte el a KT a klnbz utastsokhoz.

Rendkvli KT ls 2010. oktber 26.

Konzultci a MV Zrt. Trsasgi Szolgltats Igazgatsg tervezett hatkonysgi intzkedseirl, valamint azok hatsairl. A munkltat kpviseletben Verle Zoltn TSZ Igazgat, Papp Sndor BKSZE igazgat, Konc Zoltn BSZE igazgat s Sznyi Pter Back Office vezet vett rszt. A konzultcin munkamdszerknt azt javasoltk, hogy az tadott vlemnyezshez gyakorlati felvetssel ljenek a testlet tagjai. A felkrssel lve csokorba gyjtve problmk sokasgt mondtk el a KT tagjai, melyek a TEB-s, plys s gpsz szakmkat rint Basware rendszer hinyossgaira irnyultak. Verle Zoltn az egyttmkds fontossgt hangslyozta, melyre viszont vlaszban megfogalmazdott, hogy ez akkor fogadhat el, ha ez konstruktivitssal prosul. A beszerzssel kapcsolatban elmondta az igazgat, hogy a MV Zrt. DHL a sajt beszerzst nem engedi, ezrt tovbbra is rdekk ennek megvltoztatsa. Papp Sndor krdsre vlaszolva elmondta, hogy nem szervezeti talaktsrl van sz, hanem funkcionlis talakts zajlik. A felhasznlknak azt zente az ignyeket adjk le, ne vtelezni menjenek, majd k kiszlltva teljestenek. Vlemnyk szerint az ignybevteli oldalon van ellenlls. A humnerforrssal kapcsolatban konkrt javaslatot tett a KT, a ni munkavllalk 40 ves munkaviszonya, a korengedmnyes nyugdjazs, MV-vek, valamint a rszmunkaids foglalkoztats vizsglatt a teljes ltszmra vizsgljk meg. Verle igazgat r elfogadta a javaslatot.

Msodikknt is konzultci lefolytatsra kerlt sor a MV Zrt. Kontrolling Igazgatsg hatkonysgi intzkedseinek tervezetrl, immr msodik alkalommal. A koncepci lnyege az, hogy egy egysges folyamat, sszehangolt formban trtnjen, emelte ki Erdlyi Barna igazgat. A KT a felszabadul munkaer szakmai tudsnak hasznostsra hvta fel a figyelmet.

A harmadik napirend sorn a MV Zrt. tulajdonban, kezelsben lv laksok kiutalsval kapcsolatos elterjesztst adott t a munkltat. Zsoldos Marianna Humnerforrs Igazgat ismertette a brlaksokkal kapcsolatos helyzetet, mely szerint a MV Zrt.-nl jelenleg 509 db. res laks van, melybl kiutalhat 122 db., melyre a 93 berkezett krelembl 59 f lakskrelme felelt meg az Utastsban elrtaknak, 34 krelmet visszakldtek hinyptlsra. Az res laksok terleti elhelyezkedse tbbsgben nem egyezik a jelentkez ignyekkel, mindssze 21 munkatrs esetben van egybeess, mely foglalkoztatspolitikai clnak is megfelel. Az tadott elterjesztsrl a november 9-i lsen alakt ki llspontot a KT.

A klnflken bell szocilis seglykrelmekrl, valamint munkabrelleg krelemrl dnttt a testlet.

 

 

 

Budapest, 2010. oktber 26.

Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: