Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

 

 

 

MV Zrt. KT HRLEVL 2010. November

 

Soros KT ls 2010. november 9.

Elsknt tjkoztat hangzott el a 2010. vi seglykeret idarnyos felhasznlsrl. Dorozsmai va szbeli kiegsztjben az I.-X. hnap felhasznlst ismertette. Kiemelte, hogy v kzben nem tervezett kiadsok is keletkeztek. Az rvzkrosultak megsegtst, illetve a vonatkzlekeds tmeneti szneteltetse miatti rendkvli lethelyzethez kapcsold juttatsokat a tervezett kereten fell biztostotta a munkltat. Ezt kveten a nagycsaldos munkavllalk 2010. vi tmogatsra tett javaslatot trgyalta a testlet, erre 6 milli forint ll rendelkezsre. Figyelembe vve az elmlt v tapasztalatait, az advltozsokat egyttdntsben a KT a meleg tkezsi utalvnyt tmogatta, mert gy adhat a legmagasabb sszeg, gyermekenknt 9500-Ft nett rtk utalvny. Ez 79 csaldnl 463 gyermeket rint.

Msodik napirendknt a maradvnykeretek s az elklntett keretek felhasznlsrl llapodtak meg a felek oly mdon, hogy a november 30-ig fel nem hasznlt maradvnyt sszegzik hlzati szinten. A keret a rendkvli ignyek fedezetre biztost lehetsget.

Harmadikknt konzultci kezddtt a Gy.8-1343/2010.sz. elterjesztsben foglalt lakskiutalsokkal kapcsolatban. Elsknt az a krds vetdtt fel, hogy mit jelent a kiutalhatsg? Mindez a MV brlaksok llapota miatt. Az 59 db. lakskrelembl 40 db. krelemhez lehetett lakst hozzrendelni.

A klnflken bell munkavllalk rendkvli seglyben trtn rszestsrl dnttt a testlet.

Egyttes ls 2010. november 23.

A MV Zrt KT s a KMVB tagjait Horvth Istvn KT elnk ksznttte, majd sszefoglalta a napirendi tmkkal kapcsolatos ismereteket.

A testletek elsknt a MV Zrt. szervezeti egysgein s szolglati helyein a munkavllalk munkavgzsi s szocilis krlmnyeinek javtsa rdekben 2010. vben tervezett beruhzsi, karbantartsi s feljtsi munklatok idarnyos teljestsrl adott tjkoztatt hallgattk meg. Tth Ferenc az IGI. ISZE vezetje elmondta, hogy az els flvben kzbeszerzs hinyban nem volt beruhzs, mivel az IK.Kft. is csak gy dolgozhat.

A KT s a KMvB tagok krtk a tervezett s elvgzett munkk rtkel tblzatait a sorok vgn megjegyzssel kiegszteni mi a tervezett s a tnyleges kltsg kztti eltrs oka,- esetenknt a munkk pontosabb meghatrozst is. Klmkkal kapcsolatosan felvetsre kerlt, hogy minden kszlkrl kezelsi tmutat legyen a szolglati helyeken, s a klma karbantarts megtrtntnek legyen rsos nyoma. A KT azt javasolta, hogy az elkvetkezend idszakban elssorban szocilis helyisgek (ltzk, mosdk) feljtsra kell a rendelkezsre ll keretet elklteni. Az pletek llagmegv s a tartszerkezeti munki pedig ne szerepeljenek a munkakrlmny javt munkk kztt.

Az egyttes ls rsztvevi msodikknt a MV Zrt. kezelsbe tartoz, a vgrehajt szolglati helyeken a munkavllalk ivvz ignyt ellt frt ivvz-kutak vzminsgi jellemzirl, kiemelt figyelemmel az alfldi rgiban lv kutakra cm elterjesztst trgyaltk. Kondor Norbert a KMvB elnke ismertette mirt kerlt a tma napirendre. A MV-nak negyedvente az NTSZ fel kzz kell tenni az ivvz adatait, tjkoztatta a testleteket Mezei Pter a tma munkltati szakrtje.

A KT s KMvB tagok arrl dntttek,hogy ttanulmnyozzk az sszelltott anyagokat s 2 hten bell rsban megteszik szrevteleiket.

A KT harmadik napirendknt trgyalta a 2010. janur illetve oktber hnapok kztti idszakban a jlti ingatlanok hasznostsbl keletkezett idarnyos bevtelrl adott tjkoztatt.

Negyedikknt egyttdnttt a testlet a Vszt kivett kultrhz jlti ingatlan hasznostsrl, illetve a Balatonfenyvesen lv MV dl brbeadsi szerzdsrl.

A klnflken bell szocilis seglykrelmekrl, valamint munkabrelleg krelemrl dnttt a testlet.

 

MV Zrt. KT kihelyezett ls Miskolcon 2010. november 23-24-25

 

Konzultatv KT ls: 2010. november 23.

A dleltt megkezdett lst kveten Miskolc vasti csompontra utazott a Kzponti zemi Tancs. A ks jszakba nyl konzultatv lsen a MV Zrt. eltt ll aktulis feladatokrl tjkoztatta a testletet Zsoldos Marianna humnerforrs igazgat. Elmondta, hogy vasti stratgia kszl, mely jvkpet ad s kultravltst cloz meg. A tovbbiakban ismertette az advltozs vrhat hatst a brekre, s a VBKJ-ra. Elmondta, hogy a kvetkez napokban tadjk az rdekkpviseleteknek a 2011. vi trgyalsi csomagot, melyben a hatrozatlan idej KSZ mdostsa is szerepel. Szlt mg a lejr gpkocsi flotta problmirl, a tankolsi krtya nehzsgeirl.

2010. november 24.

A MV Zrt. KT tagjai, Dorozsmai va a trsasgi kompenzcis feladatokat ellt egysg vezetje s a Humn Igazgatsg brlaksokkal foglalkoz munkatrsai, valamint a MV Vagyonkezel Miskolc Terleti Kzpont vezetje s a MV IK. Kft. laksgyi felelse rszvtelvel bejrtk a miskolci MV telepet. Szemlyes tapasztalatokat szerezve a telepen laksokat tekintettek meg. Ezt kveten kerlt sor a Terleti Oktatsi Egysgnl a tma rszletes kifejtsre. A MV Zrt. tulajdonban ll MV telepen lv res laksok felszmolsnak s a mg ott lakk helyzetnek megoldsi lehetsgeit vzolta fel dr. Gere Istvn a Vagyonkezel Terleti Kzpont vezetje. Ismertette az elzmnyeket, az nkormnyzattal lv kapcsolatot, szlt a sikertelen plyzatrl, majd javaslatot tett a tovbblpsre. Fel kell mrni az tteleptsek lehetsgeit ez ltal minl tbb lakstmbt felszabadtani s lebontani. Minden egyes felszabadtott lakssal n a telep rtke. Vizsglni kell a Miskolcon s krnykn lv res kiutalhat brlaksok darabszmt s megkezdeni a lakskiutalst. Zrsknt elmondta mg, hogy esetleg a pnzbeli megvlts lehetsgt is clszer mrlegelni. Ezutn Zsoldos Marianna Humnerforrs igazgat javaslatot tett arra, hogy mi legyen a priorits a lakk elhelyezsnl. Elsknt a rossz mszaki llapot laksokbl kell ttelepteni az ott lakkat, majd a tmblaksok felszabadtst kell megoldani. Javasolta, hogy a miskolci j vrosvezetssel minl hamarabb fel kell venni a kapcsolatot. Az nkormnyzattal trgyalni kell a tovbbi egyttmkds mikntjrl.

Msodikknt a testlet, a MV Zrt. tulajdonban, vagyonkezelsben ll s brlkijellsi jogban lv laksok kezelsi, ignylsi folyamatt elemezte s a kiutalsokkal kapcsolatos problmkrl trgyalt a munkltat kpviselivel. A laksok tnyleges kiutalsra s birtokbavtelre csak az elvgzett feljtsi munklatokat kveten kerlhet sor. Az elvgzend munkk hatridejre az ingatlanigazgatsg tesz javaslatot. A KT llspontja szerint nagyon hossz id telik el a dnts s a laks birtokbavtele kztt. A testlet tagjai azt krtk, hogy az Ingatlangazdlkodsi Igazgatsgot nyilatkoztatni kell arrl, hogy a kiutalsra kijellt laksok mikorra hozhatk kiutalhat llapotba illetve mely laksok adhatk ki, kis rfordtssal illetve kltsg nlkl. Az igazgat asszony megerstette, hogy november 25-n lezrjk a 2010. vi ignyeket s a kvetkez lsre javaslatot tesznek mg lakskiutalsra.

A nap tovbbi rszben a lehetsget kihasznlva a Terleti Oktatsi Egysg vezetje Bukta Jnos tjkoztatta a KT tagjait az intzmny mkdsrl. Elmondta, hogy OKJ-s technikus kpzs is folyik a tanfolyam jelleg oktatson kvl. A MV csoport valamennyi tagvllalatnak szerveznek tanfolyamokat.

2010. november 25-n a KT tagjai a miskolci forgalmi csompont irnyt un. Domin plett tekintettk meg, ahol Barsi Attila csomponti fnk adott tjkoztatt a forgalmi csompont technolgiai feladatairl. A bejrs sorn az pletben nevestett, a munkavllalk munkavgzsi s szocilis krlmnyeinek javtsa rdekben 2009. s 2010. vben vgzett karbantartsi s feljtsi munkkat is megtekintettk a KT tagjai. A VII. rhelyen s az V. rhelyen munkakrlmnyi helyzet sajtos kontrasztjt tapasztaltk a testleti tagok. A felvteli pletben lv forgalmi irodban a kls forgalmi szolglattevk tevkenysgrl is adott tjkoztatst a csomponti vezet. Ezt kveten ismertette a csompont ltszmt s szakmai sszettelt, a f forgalmi irnyokat, majd a szolglati laksokkal kapcsolatos krdskrben konzultlt a KT vezet tisztsgviselivel.

A kihelyezett lst a KT tagjai eredmnyesnek rtkeltk, mert kzsen sikerlt olyan clokat kitzni, melyek teljestse a kvetkez idszakban a munkavllalk megelgedsre szolgl majd.

 

Miskolc, 2010. november 26.

 

Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: