Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV Zrt. KT HRLEVL 2011. Februr

Soros KT ls 2011. februr 8.

Elsknt tjkoztat hangzott el a MV Zrt. Plyavasti zletg TEB. Szakterletek 2011. vi feladatairl, Sullay Jnos TEB. Igazgat eladsban. Az lsen rszt vettek a vgrehajtsi egysgek zemi tancsainak kpviseli. Minden, ami rz, az nlunk van kezdte eladst Sullay Jnos. Elsknt a ltszm sszefggseirl szlt, az elmlt 10 v trtnseit elemezve. Ezt kveten a kpzs jelentsgrl s a fiatalts szksgessgrl beszlt, majd ttrt a szakmai rtkelsre. Kiemelte, hogy heterogn kor s llapot berendezsekkel kell naponta a biztonsgos kzlekedst fenntartani. A felsvezetki valamint a kisfeszltsg karbantarts kiszervezett tevkenysgek, ezek jragondolsa van folyamatban, mivel nvekedett a meghibsodsok szma. A munkakrlmnyekrl szlva hangslyozta, hogy az elhelyezs vltoz, a nagyon j s az elavult kztt. A biztostberendezsek vonatkozsban arrl beszlt, hogy a vonatksst okoz meghibsodsok szmt kell cskkenteni. Az elkvetkez idszakban clszerszmok beszerzst tervezik a mindennapi hibaelhrts javtsa rdekben. Segthet mg a gpkocsi llomny nvelse melyet a jelenlegi 300 db-rl 334 db-ra kell emelni, nvelve ezzel mobilitsunkat. A forgalom lebonyoltst, kiszmthatsgt nvel technolgik alkalmazsra van szksg. Egyik ilyen a KFI rendszerek ltestse, vonatrzkelsi technolgik fejlesztse. Nagyon fontos a kzt-vast szintbeni keresztezdsek biztonsgnak nvelse. A tvkzls terletn az utas tjkoztat rendszerek fokozott elterjesztse, a MV optikai hlzatnak kiterjesztse, az interoperabilits feltteleinek kiptse szerepel. Zrszavban hangslyozta a TEB Igazgat, hogy a szolgltatsi szemlletet kell ersteni.

Msodikknt konzultcira kerlt sor a MV Zrt. tulajdonban s kezelsben lv bezrt dl ingatlanok hasznostsnak lehetsgeirl. Buzinkay Tams a Vagyonkezel vezrigazgatja ismertette a munkltat ltal elksztett rsos elterjeszts rtkestsi temezst. A KT tagjai segtsgkppen a Vagyonkezel Terleti Kzpontok vezetit hallgattk meg az resen ll dlk tovbbi hasznostsi lehetsgeirl. Egyttdnts vrhatan mrciusban lesz.

A harmadik napirend keretben a MV Zrt. 2011. vi szocilis seglykeretnek s a munkabrelleg sszegnek felosztsrl konzultlt a KT. A 2011. vi segly keretsszege: 47milli Ft, melybl 20 mFt a temetsi seglyre, 3 mFt a rendkvli lethelyzetbe kerltek kiemelt seglyezsre, 6 mFt a nagycsaldosok v vgi tmogatsra, mg a maradk 18mFt a fbb szervezeti egysgekre ltszm s MMK arnyosan kerlt felosztsra. A munkltat ltal biztostott munkabr elleg keret 2011. vre 10000 Ft/f/negyedv.

Soros KT ls 2011. februr 15.

A MV Zrt. Plyavasti zletg Forgalmi szakterletnek 2001. vi feladatait ismertette Kovcs Ern Forgalmi Fosztly vezetje. Az lsen rszt vettek a forgalmi terlet zemi Tancs elnkei illetve megbzottjai. Mi az, amit elvrnak tlnk tette fel a krdst az igazgat, majd vlaszolt is r, biztonsg, menetrendszersg, szolgltati magatarts s szemlletvlts. Ezt kveten az IC vonatok menetrendszersgnek romlsrl, a ltszmhelyzet alakulsrl mutatott be diagramokat. Ezutn rtrt a 2011.vi kiemelt feladatokra, melyek kzl a FOR teljes zembe helyezse, tovbbi fejlesztse, a hlzati proaktv forgalom irnyts megvalstsa, a jelenlegi elavult s prhuzamos irnytsi cl adatgyjtsek kivltsa a cl. Ismertette az utas komplex nven fut projektet, melynek clja az utas tjkoztats minsgnek s hatkonysgnak javtsa. Az zemirnyts jvjvel kapcsolatban hangslyozta, hogy elkerlhetetlen szerepnek s struktrjnak tgondolsa. Szlt mg az elegyrendezsi folyamatok szervezsrl, a vev elgedettsg nvelsnek nehzsgeirl, a Call-centerrel kapcsolatos elvrsokrl, valamint a forgalmi tevkenysget rint mszaki fejlesztsekrl.

A Plyavastnl megrendelt s a PASS2 rendszerben kezelt szolgltatsok vgrehajtsi s naplzsi tevkenysgnek tapasztalatairl a kvetkezket mondta, szmvitelileg hiteles, tnyadatokon alapul szmlzs, vals idej informciszolgltats, teljestmnyrtkels s a minsgi elvrsoknak val megfelels a kitztt cl. A naplzsi tevkenysg javtsra tbb intzkedst tettek, melyek kzl az elltok krnek s kpzsnek kiterjesztst emelte ki. A tjkoztatt kveten a szolglati helyek, T kpviseli krdseket tettek fel, javaslatokat fogalmaztak meg, melyekre relisan vlaszolt a forgalmi igazgat.

 

Msodikknt konzultcira kerlt sor a MV Zrt. szervezeti egysgein s szolglati helyein a munkavllalk munkavgzsi s szocilis krlmnyeinek javtsa rdekben 2011. vben tervezet beruhzsi, karbantartsi s feljtsi munklatokrl. A kezd lpseket megtettk a konstruktv egyttmkds irnyba, ezzel a munkavllali rdekek kerlnek eltrbe, kezdte szbeli kiegsztjt Toth Ferenc ISZE egysgvezet. Ezt kveten tadta a szt az lsen rsztvev Terleti Kzpontok vezetinek. Valamennyien kifejeztk egyttmkdsi szndkukat, elmondtk, hogy sokfle mrlegelsi szempontnak kell megfelelni. A konzultci vgre krvonalazdott egy prioritsi sorrend, mely alapjn elkezdik a karbantartsi feladatokat.

A klnflken bell az j MSZSZ-el kapcsolatos feladat meghatrozs trtnt a testlet tagjai kztt.

Soros kibvtett ls 2011. februr 22.

Els napirendknt a KT s a Plyavasti zletg plyaltestmnyi szakterlet szervezeti egysgein mkd zemi tancsok elnkei tjkoztatst kaptak- a MV Zrt. Plyavasti zletg mkdsi krbe tartoz Plyaltestmnyi szakterlet 2011. vi feladatairl Tulik Kroly osztlyvezettl.

A plyafelgyelet a vasti vgnyok s tartozkainak lland s eseti ellenrzst, vizsglatt biztost tevkenysg kezdte prezentcijt az osztlyvezet. A plyafelgyeleti munka alapja a balesetek megelzsnek s a tervszer munkltatsnak. Ezrt a vizsglatok s ellenrzsek sorn a plyrl val informcigyjts tudatosan, a felhasznls figyelembevtelvel trtnik. A vizsglatok eredmnyeit, a mrsek adatait gy kell rgzteni, hogy a plya llapota s annak llapotvltozsa megllapthat legyen. Ezt kveten szlt a plyafelgyeleti szolglat idszakos vizsglatainak fontossgrl, majd bemutatta a terleti kzpontok hatrait, a 85 db. szakaszmrnksg elhelyezkedst. Rmutatott arra a tnyre, hogy az id vas foga mennyire krostja a hidak, a peronok, az ttjrk mszakai llapott. Hangslyozta, hogy a 2010.vben az rvz, belvz, vrs iszap milyen krokat okozott. A plya a plyatest elntse, elmossa, alptmnyhiba, plyaelmoss miatt kizrsra kerlt tbb fontosabb vastvonal. A 2011. v kiemelt feladatai kztt emltette az ideiglenes sebessgkorltozsok megszntetst, beruhzsi keretbl a Mezzombor-Nyregyhza s a Budapest-Lajosmizse vonalszakaszon. Zrszavban elmondta, hogy az O.1. Utasts szerinti oktatsok temterv szerint a Terleti Kzpontokban zajlanak. Ezt kveten az zemi tancs elnkk mondtk el vlemnyket, tettek fel krdseket az osztlyvezetnek.

Msodik napirendknt a KT tjkoztatt hallgatott meg Mezkvesd, Olajfa u. 6.sz. alatti dlingatlan brbeadsval kapcsolatos szerzdsmdostsrl dr. Zich Szilvia a MV Zrt. IGI. munkatrsa tolmcsolsban. Az Ingatlangazdlkodsi Igazgatsg elfogadta a KT szerzds mdost javaslatt az alrt szerzdst s annak mellkleteit megkldi a KT rszre.

Harmadikknt konzultci kerlt sor a MV Zrt. Mkdsi s Szervezeti Szablyzatnak, valamint a munkltati jogkrgyakorls rendjnek mdostsrl szl elterjesztsekrl. Zsoldos Marianna humnerforrs igazgat s Szaniszl gnes szervezet menedzsment vezet adtak rszletes tjkoztatst. Igazgat Asszony kiemelte, hogy az MSZSZ mdosts nem a MV stratgihoz tartoz, hanem a kialaktand Holding struktra mkds rdekben szksgess vl, egyes csoportszint funkcikat befogad szervezet kialaktsa a cl. A legszembetnbb vltozs a Jogi Igazgatsg megszntetse s a terlethez tartoz tevkenysgek sztvlasztsa, t klnbz szervezethez val tcsoportostsa, az DSZSZ tkerlse a TSZ igazgatsg szervezetbe.

A tmakrnknt megbzott KT tagok ltal sszelltott vlemnyeket figyelembe alaktja ki llspontjt a tervezetekrl a testlet.

 

Budapest, 2011. februr 25.

Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: