Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV Zrt. KT HRLEVL 2011. Mrcius

Soros KT ls 2011. mrcius 8.

Elsknt tjkoztat hangzott el a MV Zrt. TSZ Igazgatsgnl vgrehajtott hatkonysgi intzkedsek tapasztalatairl s eredmnyrl. Az lsen rszt vettek a vgrehajtsi egysgek zemi tancsainak kpviseli. Werle Zoltn TSZ Igazgat prezentcival mutatta be az anyagelltsi folyamatok s rendszerkapcsolatok tvonalt. Elmondta, hogy az igazi anyagos tudta a ttelszmot, amit ma mr nem kell, mert katalgus alapjn trtnik a bersa. Az igny megadsakor ki kell kontrozni a szmlt, ha van hozz megrendels, akkor a szllthoz kerl. A teljests igazols tnyt a rendszerben rgztik. Papp Sndor BKSZE vezet bemutatta a Center Led eljrsrend ttekint vzlatt, ezen bell a kategriamenedzser bevezetse az eljrsok veznylsre kerl a rendszerbe, ahov a beszerzsi igny rkezik. Elismerte, hogy jelenleg lass s brokratikus a MV beszerzsi folyamata, ha szablyosan jrnak el, akkor csak felttelezhet idt adnak meg, amennyiben szablytalan utat vlasztannak akkor az a mdia megjelenst hozn magval. Beindtottk a grdl tervezst, mely az elltsi lncon bell a partnerkapcsolatokrl is szl. A raktrozs szksges, de a mrtkrl kell a j dntst meghozni. A szllts logisztikban kell elre lpnnk hangslyozta Papp Sndor. Vgezetl ismertette a vonalkd alkalmazsnak elnyeit. Az lsen rsztvev zemi tancselnkk krdseket, krseket s javaslatokat fogalmaztak meg, a rendszer lasssgval, a szolgltatst ignylk oktatsval, az res raktri polcokkal kapcsolatban. Az idegen kifejezsek hasznlatval, a tertjratok tvonal tervvel, a 2011. vi naptrak megrendelsvel is les kritikt kapott az elterjeszt.

Msodikknt konzultcira kerlt sor a MV Zrt. Ingatlanigazgatsg Gy.59-129/2011. szm dlingatlanok hasznostsa trgy elterjesztsben foglaltakrl. Buzinkay Tams a Vagyonkezel vezrigazgatja sszefoglalta a jelen helyzet llst. A Kzponti zemin Tancs, a munkltat MV Zrt. illetve a Vagyonkezel Zrt. hasznostsi javaslatait nem tartja kellkppen elksztettnek, ezrt javasolta, hogy a MV Zrt. folytasson le egyeztetst a Vasutasok Szakszervezetvel s rendezze a tulajdonviszonnyal kapcsolatos vits eseteket. A jelenleg resen ll dlk mielbbi hasznostsa rdekben a KT krte a Vagyonkezelt, hogy az dlk brbevtelvel kapcsolatos szndknyilatkozatokra a jvben gyorsan reagljon annak rdekben, hogy az egyttdntst meg tudja hozni a testlet.

A Mezkvesd-Zsry dl brbeadsval kapcsolatban az dl brljnek vltozsa miatt a KT a brleti szerzds kiegsztsre s mdostsra tett javaslatot s fogadott el hatrozatot.

A klnflken bell trgyalta a testlet a vasutas nyugdjasok rszre biztostott 100 milli Ft dlsi csekk felhasznlsnak menett. 2011-ben mjus 15-ig lehet jelentkezni azoknak, akik rendelkeznek 25 v MV munkaviszonnyal, - rokkantsg esetn ez 15 v -, valamint 2009 s 2010 vekben nem vettk ignybe az dlsi csekket.

Soros KT ls 2011. mrcius 22. Az lst megelzen konzultcit tartott a testlet az utas-tjkoztats norml s rendkvli esemnyek bekvetkeztekor vgrehajtand elrsokra kszlt utasts-tervezetrl. Lipusz Ferenc osztlyvezet a KT ltal megfogalmazott szrevtelekre tett reagls sorn elmondta, hogy azok tbbsgben fogadhatak, de errl egyeztetni kell a MV START Zrt. kpviselivel is, mivel kzsen szerkesztettk a tervezetet s a szablyozs hatlya kiterjed mindkt vastvllalatra.

A soros lsen a Kzponti Munkavdelmi Bizottsggal egyttesen tjkoztatt hallgattak meg testletek tagjai a MV Zrt. 2010. vi egszsgmegrz programjnak tapasztalatairl. Az elterjesztsre Dr. Debreczeni Katalin az EBK fosztlynak vezetje tett szbeli kiegsztt, amelyben elmondta, hogy 80 f nem vette ignybe a lefoglalt kapacitst. A lemonds okt a munkltat elfogadta, de a jvben nagyobb hangslyt kell fektetni a helykihasznlsra. A vasutasok ltalnos egszsgi llapotra vonatkoz protokoll felmrs is azt mutatja, hogy nagy szksg van az egszsgmegrz programra. A 2011. vi program mkdtetsvel kapcsolatban elmondta mg, hogy az elkszts folyamatban van, de a szablyozsi vltozsok lekvetse komoly feladatot ad a munkltatnak.

A msodik napirend kapcsn a dombvri sportingatlannak a vros nkormnyzata rszre trtn brbeadsrl hozott egyttes dntst a KT. A testlet, jlti brbeadsi felttelek megfogalmazsval hatrozatban tmogatta a tervezett brbeadst.

Budapest, 2011. mrcius 23.

Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: