Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV Zrt. KT HRLEVL 2011. prilis

Soros KT ls 2011. prilis 5. Elsknt tjkoztat hangzott el a MV Zrt. 2010. vi zem- s vagyonbiztonsgi helyzetnek alakulsrl, valamint a 2011. vi feladatokrl. A MV Zrt. KT s KMvB egyttes lsnek munkltati rsztvevi voltak dr.Trs Andrs Biztonsgi Igazgat, Fldhzi Gyrgy zembiztonsgi Osztlyvezet, Csere Lszl Vagyonbiztonsgi vezet. A menedzsment gy dnttt, hogy ersteni kell a gazdasgi bncselekmnyek elleni fellpst, ezrt prilis 1-tl MV csoport szintre kiterjesztettk a Biztonsgi Igazgatsg hatskrt. Feladatterv kszl 2011-re, melyben zr tolarencit hirdetnek meg. A biztostberendezsi kbellopsok szma n, melyet a sznesfm vilgpiaci rnak nvekedse okoz. Javaslat kszl a sznesfm felvsrls szablyozsra. A KT tagjai tbbek kztt az albbi javaslatokkal bombztk az Igazgatt, el kell rni egy nagyobb mdiatmogatst llami szerepvllalssal, a lopst s ronglst megakadlyozkat anyagi elismersben kell rszesteni, srgs intzkedseket kell tenni az anyaghiny megszntetsre. Krdsknt merlt fel az egy fs tolatsi mozgsok biztonsgi vizsglata. Vlaszban az osztlyvezet elmondta, hogy vizsgltk s vgeztek kockzat elemzst, ezrt nem javasoltk az egy fs munkavgzst, illetve cskkentettk a tolatsi sebessget.

Msodikknt konzultcira kerlt sor a MV Zrt. tulajdonban s kezelsben lv dlk hasznostsra vonatkoz kiegszt javaslatokrl. A Vagyonkezel terleti vezeti jelenltben dr. Zich Szilvia tette meg az elterjesztst dl ingatlanok hasznostsra brleti szerzdsek megktsre. Amennyiben egy dlre tbb jelentkez van, kzjegyz jelenltben kell az rtkelst megtartani.

A Mezkvesd Olajfa u. 6.sz alatti dlvel kapcsolatos szerzdsekrl szl elterjesztssel kapcsolatban a testlet llspontja az volt, hogy a MV Zrt. standard szerzdst aktualizlni kell az adott brlemnyre. A KT a szerzds alrst egyhanglag tmogatta.

Soros KT ls 2011. prilis 19. Az els napirend sorn konzultci keretben vitatta meg a testlet a bels adatrgzti tevkenysg talaktsrl, valamint az j adattovbbtsi s rgztsi rendszer bevezetsrl szl elterjesztst Lipusz Ferenc Osztlyvezetvel. Az osztlyvezet elmondta, hogy az utasts tervezettel kapcsolatban nyitottak minden javaslatra, ami a rendszer mkdst elsegti. Kiadsra kerl majd egy kezelsi szablyzat, mely segtsg lesz a vgrehajtsban. Az adatrgzts tovbbra is a SZIR-n keresztl valsul meg. A rvid tjkoztat utn vlaszolt a felvetd krdsekre. Ezek kztt szerepelt Zhony ZAIR rendszer tovbbi mkdse s a ltszmhelyzet. Mjus vgig teleptik a mszaki berendezseket, majd oktats s prbazem kvetkezik. A 32 munkalloms zembe helyezsn tl 8 tartalk is rendelkezsre ll majd, felkszlve arra az esetre, ha jelentsen megn egyes szolglati helyen a teherforgalom. Munkavdelmi szempontbl vizsglni kell a kpernys munkahelyeket. Rdival s mobiltelefonnal trtnik az adatkzls, CB telefon s fax kszlk utols lehetsgknt marad meg. Mobiltelefont csak a bediktls idejre viheti el a Cargos munkavllal. A rendszert a vllalkoz vasti trsasgok a Hlzat Hozzfrsi Szerzds alapjn vehetik ignybe. A KT krte, hogy a munkavgzs feltteleire kszljn munkltati felmrs, majd ezt kveten lehet a felmerl ignyekrl az anyagi erforrsok figyelembe vtelvel a megoldsra javaslatot tenni.

A msodik napirenden bell a MV Zrt. Egszsgmegrz programjnak 2011-2012. vi mkdtetsrl

Dr. Debreczeni Katalin EBK fosztlyvezet ismertette a munkltat llspontjt. sszefoglalta azokat a trtnseket melyek a KT s a KMvB egyttes lse ta trtntek. A kzbeszerzssel kapcsolatban ismertette a Jogi szakterlet llspontjt. Miszerint, ha a szolgltatst dnten a vasti tevkenysget vgz egszsggyi vizsglatra ltrehozott nll trsasg vgzi, akkor meg kell ersteni, hogy a MV Zrt. mg 3 vig fenntartja ennek mkdst. Elmondta, hogy a 203/2009.sz. kormnyrendeletben felsorolt munkakrk rintett munkavllali vehetnek rszt a programban. Brki jelentkezhet a listn lv munkakrk alapjn, az elbrlsnl azt vizsgljk, hogy az elmlt kt vben rszt vett-e a programban, illetve a terleti s szakmai korlt keretei rvnyeslnek-e. Az rintettek a brrtestvel megkapjk az rtestst a lehetsgrl. Az els turnusba a veznylsek miatt lehetleg az lland nappalos munkavllalk kerljenek beutalsra, hangslyozta a munkltat. Az egyenl hozzfrst biztostja mindenki szmra. A jelentkezsi hatrid 2011. mjus 13.

A klnflk kztt a KT elnke tjkoztatta a testletet, hogy a Biztonsgi Igazgatsg napirendre tzi KT-KMvB egyttes lsnek kezdemnyezsre a cskkentett ltszmmal vgzett tolats biztonsgi kockzatnak vizsglatt.

A testlet egyhang szavazssal felhatalmazta a KT elnkt, hogy a Vasutasok Szakszervezetvel kezdje meg a trgyalsokat, a vitatott tulajdon jlti ingatlanok tulajdonviszonynak rendezsrl.

Az lst kveten a KT Szocilis Munkabizottsga temetsi s rendkvli szocilis seglyek odatlsrl dnttt.

 

Budapest, 2011. prilis 29.

Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: