Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV Zrt. KT HRLEVL 2011. Mjus

Soros KT ls 2011. mjus 3.

Els napirendknt konzultcira kerlt sor a 2011. vi munkakrlmny javt karbantartsi, feljtsi, beruhzsi, s a jlti pleteken tervezett karbantartsi munklatokrl.

Az Ingatlangazdlkodsi Igazgatsg Ingatlan Szolgltatsi Egysg (IGI ISZE) a KT rszre megkldte a trgyhoz tartoz aktualizlt tblzatokat, melyet a testlet tagjai elzetesen ttanulmnyoztak. A rszletekrl Tth Ferenc egysgvezet adott tjkoztatst. Az anyagok kztt szerepelt ftskorszerstsi, beruhzsi munka, melyek kzbeszereztetst a BSZE vgzi. A plyavasti szolglati helyek munkakrlmny javt karbantartsi munki jl lthatv vltak. A 2011. vre tervezett karbantartsi munkk kzbeszerezsi eljrsa elkszts alatt van. Elkszlt a 2012-2013 vre tervezett munkakrlmny javt munkk sszefoglalja. Az egysgvezet elmondta, hogy amennyiben az rverseny kvetkeztben a 2011. vi feladatkirsban lv munkknl megtakarts jelentkezik, gy az tcsoportosthat. A nem megvalsul munkk tkerlnek a kvetkez vben tervezend munkk kz.

Lebovits Gbor IGI igazgat elmondta, hogy a 120a vonal komplex feljtshoz kri a KT egyttmkdst, mivel ez egy pldamutat beruhzs lesz az utazkznsg s a vasutas munkavllalk munkakrlmnynek javtsa rdekben.

Klnflken bell szocilis seglyekben dnttt a testlet.

Soros KT ls 2011. mjus 17.

Elsknt trgyalta a testlet a BGOK 2011. jnius 01-jtl hatlyos munkaszervezete, bels mkdsi rendjnek vltozsrl szl elterjesztst. A vezeti elvrsokat szeretnnk marknsabban megjelenteni a Terleti Oktatsi Egysgeknl, kezdte szbeli kiegsztjt Zsoldos Marianna humnerforrs igazgat. talakulban a szakkpzsi rendszer, ezrt megvizsgltk, mely terleten tudnak megfelelni az elvrsoknak. Az els blokkba az iskolarendszer, mg a msodikba az idszakos oktats, a harmadikba a gazdasgi egysg, a negyedikbe a tanfolyamszervezs kerlt. Az oktatsi kzpont vezetje marketing tevkenysget is vgezzen s ne csak a vastvllalatok fel, szakmai konferencik szervezsvel ki kell hasznlni bels kapacitsainkat. A jelenlegi munkaer llomnybl senkinek nem mondanak fel jniusban, novemberre kell a ltszmra rllni. ltalnos munkakri lersok azrt kszlnek, hogy a tuds, gyakorlat egysge rvnyesljn.

Ezt kveten a 2011. vi ltszmtervezs s a MV Zrt. 2011. I. negyedvi foglalkoztatsi cljainak teljestsrl adott t a munkltat rsos anyagot. A MV Zrt. 2011. I-III. havi az sszes foglalkoztatottra meghatrozott zr, illetve tlagos llomnyi ltszma a tervezett alatt van. A munkaid-kihasznls a tlra felhasznls cskkens s a trvnyes munkaid nvekedse ellenre kedvezen alakult az v els hrom hnapjban. A vasutas munkavllalk 2011. vi kpzsi lehetsgeivel kapcsolatban a humnerforrs igazgat tadta a Kpzsi Katalgust, mely szakmnknt mutatja be a lehetsgeket. Kiemelte, hogy tanulmnyi szerzdst csak azzal ktnek aki megfelel az alapvizsgn.

A Szakmai tuds fejlesztse a minsgi vasti szolgltatsrt cmmel hagyomnyt kvnnak meghonostani a MV Zrt. keretein bell. Elszr a 2006-2008 kztt a mszaki terleteken alkalmazott munkatrsak jelentkezst vrjk. A konferenciasorozat clja, hogy szervezett keretek kztt feltrja, s a menedzsment hasznostsa az egyni szakmai ismeretek, gyakorlati tapasztalatok s innovci kpessg soksznsgt. A szakmai terletek megadtk a tma javaslataikat, ezek kzl kell a napi munkavgzshez kapcsold vals problmt feldolgozni, az egyni megoldsi javaslatra fkuszlva.

A KT lsen bemutatkozott a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) elnke Papp Zoltn, aki tovbbi j egyttmkdst grt.

A msodik napirend sorn tjkoztat hangzott el a MV Zrt. szervezeti egysgein s szolglati helyein a munkavllalk munkavgzsi s szocilis krlmnyeinek javtsa rdekben 2010. vben elvgzett beruhzsi, karbantartsi s feljtsi munklatok teljestsrl. Tth Ferenc IGI ISZE egysgvezet elmondta, hogy az 1956/T/2006. szm megllapods hatlya al tartoz jlti ingatlanok rtkestsbl, brbeadsbl szrmaz eredmnynek megfelelen a MV Zrt. sajt dntsi hatskrben vgezte el a karbantartsi munkkat. Kiemelte a klma projekt rszleteit is. A testlet elfogadta a tjkoztatst s tovbbi kzs munkasikereket kvnt.

A jlti ingatlanok hasznostsnak 2010. vi eredmnye kzel 142 milli Ft volt.

Harmadikknt tjkoztatt hallgatott meg a testlet dlk rverssel trtn brbeadsnak llsrl. A KT ltal jvhagyott kiindul brleti djtl a licit eljrs eredmnyekppen 3 helyen magasabb sszeget sikerlt elrni. Az rverssel kapcsolatban nem rkezett kifogs, erstette meg Gyenes Tibor a Vagyonkezel rtkestsi igazgatja. A testlet kijellte azon tagokat, akik a brlemnyekre elksztett brleti szerzds tervezeteket tanulmnyozzk. A KT krte a gyors eljrs lebonyoltst az dlsi szezon megkezdse miatt.

A klnflken bell szocilis seglyekben dnttt a Kzponti zemi Tancs.

Budapest, 2011. mjus 18.

Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: