Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV Zrt. KT HRLEVL 2011. Jlius

 

Soros KT ls 2011. jlius 12.

Elsknt egyttdntsi jogt gyakorolta a Kzponti zemi Tancs a trsasgi dl ingatlanok hasznostsval kapcsolatosan. Fodor Mihly ingatlangazdlkodsi osztlyvezet ismertette a Gyomaendrdn lv dl brbeadsi eljrsra tett munkltati javaslatot, amely szerint rversen nyertes plyzval kellene a brlt kivlasztani. A testlet egyhangan tmogatta a munkltati elterjesztst.

A Sifok Jzsef Attila t 1. szm. alatti ingatlan hagyomnyos brleti szerzds megktshez azzal a felttellel jrul hozz a KT, hogy a helyi adzsra kivethet dj fizetsre a brl ktelezett. Ezt kveten pedig hozzjrult a testlet Szokolya klterleten lv dl ingatlannak, rverezsi hasznostsi eljrson kivlasztott brlvel trtn hatrozatlan idre szl szerzdsnek megktshez.

Klnflk napirenden bell a bels adatrgzti tevkenysggel kapcsolatos vlemnyek egyeztetst vgezte el a testlet. Az, az llspont alakult ki, hogy formlis egyeztets zajlik a csompontokon a ltszm tekintetben. A tovbbiakban rendkvli szocilis seglyrl dnttt a KT, belvz kvetkeztben megsllyedt lakhatatlan lakst rinten.

Soros KT ls 2011. jlius 19.

Az els napirendben a MV Zrt. Felgyel Bizottsg munkavllali kpviseli helyre kirt jellsi eljrsban, a jellst megelz szakszervezeti vlemnyek meghallgatsa trtnt meg. Az lsen a Vasutasok Szakszervezete kpviselje dr. Kotter Jzsef alelnk tett javaslatot a tbb szakszervezet ltal is tmogatott jelltre, Papp Zoltn MV Zrt. munkavllalra, a VSZ elnkre. Ezt kveten a KT elnke adott tjkoztatst a szakszervezetek ltal megkldtt rsos vlemnyekrl. Az eljrs sorn egyhang dntssel tmogatta a testlet Papp Zoltnnak a Vasutasok Szakszervezete elnknek a Felgyel Bizottsg munkavllali kpviselv vlasztsra tett jellst.

A msodik napirend keretben az dl ingatlanok hasznostsrl trgyalt egyttdntsi jogkrben a KT. Az ingatlanok brbeadsra az elmlt vek sorn tbbszr tett ksrletet nyilvnosan meghirdetett aukcik keretn bell a MV Vagyonkezel Zrt. A hasznostsra kirt aukcit kveten az sszes 79 hrsz.-on nyilvntartott, dlbl jelenleg 41 db ingatlan kerlt brbeadsra. Jelenleg 38 db hrsz.-on lv resen ll dl ingatlanunk van, melyek nyilvntartsi rtke mintegy 843.710.000-Ft.

A MV Zrt. Ingatlangazdlkodsi Igazgatsg dl ingatlanok hasznostsval kapcsolatos sszefoglal elterjesztsnek megtrgyalst kveten a KT arrl dnttt, hogy az dl ingatlanok helyzett bemutat sszefoglalt tudomsul veszi. Hozzjrul a tovbbi llagromls megelzse rdekben, a tbbszri brbeadsi cl meghirdetsen eredmnytelen, rdeklds hinya miatt resen ll 13 db helyrajzi szmon lv dl ingatlannak az rtkestsre trtn elksztshez. Az egyes ingatlanok rtkestse a munkltati elterjesztsrl hozott egyttdntst kveten trtnik s az rtkestsi eljrs sorn kiemelt figyelmet kell fordtani a MV Zrt-nl, illetve a MV csoportban mkd rdekkpviseletek, munkavllalk tjkoztatsra.

Rendkvli KT ls 2011. jlius 26.

A rendkvli ls sszehvsra azrt kerlt sor, mivel a munkltat komplex javaslatot tett - a jlius 19-n megtartott lsen - a Budapest IX. Knyves Klmn krt. 24. sz. alatti MV Zrt. tulajdonban lv sportingatlan hasznostsra, de a KT annak trgyalst nem tzte napirendre, mivel a testlet tagjainak nagyon rvid id llt rendelkezsre az elterjeszts rdemi ttekintsre. A rendkvli lsen a munkltati elterjesztst dr. Zic Szilvia ismertette. Elljrban visszatekintett az elzmnyekre, majd krte a KT egyttdntst az ingatlan hasznostsra. Elmondta, hogy a brleti szerzdsben a MV Zrt. rgzteni fogja az engedly nlkl megptett mfves plyval kapcsolatban sem a mltban, sem a jvre nzve a brlnek a MV Zrt.-vel szemben semmilyen kvetelse nincs. A sportingatlan brbeadshoz hatrozatlan idre azzal a felttellel jrul hozz a KT, hogy a MV csoporthoz tatoz munkltatk, illetve rdekkpviseletek rszre vente egy alkalommal kedvezmnyesen biztostja a brl a terlet hasznlatt. A munkltat azon kezdemnyezst is tmogatta a testlet, hogy nyilvnos versenyeztetssel az rtkests elksztst kezdje meg a Vagyonkezel.

A klnflken bell az augusztus 9-i ls napirendjnek a MV brlaksok kiutalsnak menett javasolja konzultci keretben megvitatni, az Ingatlangazdlkodsi Igazgatsg vezetjvel.

 

Budapest, 2011. jlius 26.

Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: