Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV Zrt. KT HRLEVL 2011. Augusztus

 

A MV Zrt. KT s a KT Kerekasztal egyttes lse 2011. augusztus 09.

Az egyttes ls napirendjeknt tjkoztat hangzott el a jlti ingatlanok helyzetrl, hasznostsrl. Horvth Istvn KT elnk ismertette, hogy a jlti ingatlanokkal kapcsolatos egyttdntst az 1956/T/2006. szm megllapods biztostja. A gyermekintzmnyekbl 17 db. van, melybl 4 db. rtkestsre kerlt, 4 db. pedig elkszts alatt ll hasznostsra. A mveldsi hzakbl 35 db. szerepelt a nyilvntartsban, ebbl 5 db. rtkestsre kerlt sor. A sportingatlanokbl 49 db. tallhat s ezek kzl egy rtkestsre kerlt, mg 5 db. hasznostsra elkszts alatt van. dl ingatlanbl 92 db van a megllapodsban, melyek llaga tlagos, a tbbsgk 53 db. brbe van adva. A munkltat azon ingatlanokbl melyekre nincs rdeklds 14 db. rtkestsre tett javaslatot. A tovbbi llag romls elkerlse rdekben a KT hozzjrult az rtkests elksztshez. A testlet llspontja szerint a tovbbi hasznostst megelzen a Vasutasok Szakszervezetvel rendezni kell az egyes dlingatlanok tulajdonviszonyait.

Soros ls keretben konzultcira kerlt sor a MV Zrt. tulajdonban s brlkijellsi jogban lv laksok kiutalsi folyamatrl. A MV Zrt. KT vlemnyezsvel mg 2010-ben brlkijells trtnt kett s 2011-ben egy alkalommal. Sajnlatos tny, hogy napjainkig nem trtnt meg a laksok nagy rsznek kiutalhatv ttele.

Az elterjeszt szerint minden laks esetben el kell vgezni a kmnyvizsglatot valamint az rintsvdelmi mrseket, ezt kvetheti a karbantarts, feljts. Ezt a feladatot az IK. Kft. vgezi, de a zavar s hibaelhrts lekti kapacitsaikat. Az temezett karbantartst csak kzbeszerzsi eljrs lefolytatsa utn vgezhetnek, melyet 2011. jlius 13-n hagytak jv. Ezrt az vvgig mr nehezen tudnak a feltteleknek megfelelni. A tulajdonos klnbz jogszablyi vltozsok s az eljrssal kapcsolatos egyeztetsek miatt nem tudta engedlyezni 8 hnapig a kzbeszerzsi eljrs kirst. A testlet a laksok tervezett tadsi idrendjnek bemutatst krte az Ingatlangazdlkodsi Igazgatsgtl.

A klnflken bell KT arrl dnttt, hogy a Forgalmi Fosztly ltal a norml zemi krlmnyektl eltr forgalmi helyzetekre ksztett Ellenrz lista s kitltsi tmutatval kapcsolatosan konzultcit kezdemnyez. Ezt kveten a KT elnke tjkoztatst adott a MV Start Zrt. rszre Bp. Keleti plyaudvaron kialaktott j nemzetkzi pnztr helyisgeinek s az ahhoz kapcsold kiszolgl, valamint a munkavllalk szocilis blokkjainak mszaki bejrsval kapcsolatos szrevtelekrl.

Soros KT ls 2011. augusztus 23.

Az lsen konzultci keretben tartott egyeztetst a testlet az Ellenrz Lista s kitltsi tmutat tervezetrl. Kovcs Ern forgalmi igazgat kifejtette, hogy a lista alkalmazsrl a kzlekeds biztonsga rdekben szletett dnts, de minden sszer javaslat befogadsra nyitott. A forgalmi terlet kpviseli kifejtettk azon llspontjukat, hogy a lista tervezett ktelez kitltse cskkentheti a kockzatot, de a tartsan fennll rendkvli helyzetekben nem jelent megoldst, ktelez kitltst nem tmogatjk. llspontjuk szerint az ilyen esetekben - kiemelten a ketts vgny plyk egykzpontos llomsain - msodik szemly szolglatba lltsa jelenthet megoldst. Ezen kvl mg szmos javaslatot is megfogalmaztak a testlet tagjai, melyekbl a munkltat tbbet is befogadott s az szrevtelek figyelembe vtelvel kiegszti a tervezett szablyozst.

Az lsen a testlet foglakozott mg a MV-GySEV vasti trsasgok kztti vasti vonlak tadsrl augusztus 16-n tartott tjkozatn elhangzottakkal. A KT tmogatja a munkavllalk helyzett rgzt megllapods megktst s arrl dnttt, hogy szeptember hnapban kihelyezett lst tart Szombathelyen s az rintett zemi tancsok bevonsval rtkeli az intzkeds lpseit. Ezt kveten rendkvli szocilis seglyek odatlsrl dnttt a testlet.

Konzultatv KT ls 2011. augusztus 31.

Sikeres konzultcit folytatott a KT a MV Zrt. tulajdonban, s brlkijellsi jogban lv laksok kiutalsi folyamatrl. A munkltat rszrl Zsoldos Marianna humnerforrs igazgat, Tth Ferenc Ingatlangazdlkodsi Igazgatsg ISZE vezet, Buzinkai Tams Vagyonkezel Zrt. vezrigazgat, Dr. Bajzek Jnos IK. Kft. gyvezet igazgat vett rszt a konzultcin. Horvth Istvn a KT elnke felvzolta az elmlt vek trtnseit, bemutatta azt a folyamatot, ahogyan a laks visszavteltl egy jabb laks kiadsig eljutunk. Feltette a krdst a jelenlvknek, rdemes -e jabb dntst hozni, amg az ingatlan nincs kiutalhat llapotban. A KT clja a tnyleges lakskiutals felgyorstsa. Tth Ferenc elmondta, hogy most jutottunk el oda, hogy kezelni tudjk a problmt. Folyamatszablyozsi javaslattal lt, mely azzal kezddik, hogy az IK.Kft a brlktl visszavett laksokat minsti, a kvetkezk szerint. Azonnal kiutalhat a laks, ha a mszaki berendezsei hasznlatra alkalmasak, kisebb javtsokkal kiutalhat az a laks ahol a javtsokat 80 nap alatt el lehet vgezni. Ha a laks mszaki llapota leromlott ezrt jelents feljts szksges, melyet 200 nap alatt lehet elvgezni. Selejtezsre javasoljk, ha rltsi hromszgben van, kzm hlzat nincs kiptve. A Miskolc MV lakteleppel kapcsolatos felvetsre Buzinkai Tams elmondta, hogy a f problma az nkormnyzati hozzlls, gy csak a trsasgnl tallnak majd forrst az elre lpsre. tkltztetsekre kerl majd sor, ezzel szabadtanak fel tmbket. Befejezsknt a vagyonkezel vezrigazgatja arrl tjkoztatta a testletet, hogy a Vast a gyermekekrt alaptvny a nagykanizsai vodt visszaadta, de az nkormnyzat zemeltetsre v vgig brli az pletet vodai clra.

 

Budapest, 2011. augusztus 31.

Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: