Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

 

MV Zrt. KT HRLEVL Szeptember

Soros KT ls szeptember 13.

Elsknt tjkoztat hangzott el a 2010. II. flvi s az elmlt vi rendkvli lakskiutalsok menetrl, valamint az idei vrhat lakskiutalsokrl Dorozsmai va vezet s Vincze Brigitta szakrt eladsban. Dorozsmai va elmondta, hogy az Ingatlangazdlkodsi Igazgatsg elkezdte a laksok besorolst. A KT sikeresen kezdemnyezte ezen lpseket. Az lsre hozott 21 rendkvli laks kiutalsi elterjeszts mr gy kszlt el. Tovbb tjkoztatst adott a budapesti Baross utcai lakk elhelyezsrl, valamint krte a KT-t, a dntsre elksztett tbbi laks kiutalshoz, ami terjedelmes. Horvth Istvn a KT elnke elmondta, hogy rendkvli ls keretben fog dnteni a KT s a munkltat, vrhatan oktber 6-n. Ezek utn a kerlt sor a megkldtt rendkvli lakskiutalsok tteles ttekintsre. A listn szerepelt olyan laks is, melyet meg kell nzetni az ingatlanos munkatrsakkal, mert krdses a kiutalhatsga.

Kihelyezett KT ls szeptember 14-15.

A kihelyezett s kibvtett egyttes lst a Szombathely PVTK szolglati helyein mkd zemi tancsokkal, a MV Zrt. Szombathely Terleti Oktatsi Egysgen tartottuk. Az lsen elszr Zsoldos Marianna MV Zrt. humnerforrs igazgat adott tjkoztatt a MV Zrt. s a GYSEV Zrt. kztti vasti vonalak tads-tvteli eljrsban a munkavllalkkal kapcsolatos intzkedsekrl s az idszer feladatokrl. Kiemelte, hogy pontostsra kerlt az rintett munkavllali ltszm s munkakr. Az tads-tvtelrl folyamatos az egyeztets a munkltatk kztt. Ezt kveten Bnhidi- Nagy Attila a GYSEV Zrt. humnerforrs vezetje s Kvesdi Szilrd infrastruktravezet adott tjkoztatst a trsasgi szakmai feladatokrl s szablyozsrl.

A konzultci keretben a munkltati intzkedsben rintett szolglati helyek zemi tancsainak a jogutdlssal kapcsolatos feladatairl is trgyaltak a rsztvevk. Horvth Istvn MV Zrt. KT elnk ismertette a trvnyi szablyokat s javasolta, hogy az zemi tancsok jogutdlssal kapcsolatos feladatainak koordinlsra bzzk meg a jelenlv tancsnokok a kzponti zemi tancsot. A javaslatot a jelenlv sszes jogutdlsban rintett zemi tancs egyhangan tmogatta.

A konzultci sorn Bak Lszl a GYSEV Zrt. zemi Tancsnak elnke adott tjkoztatst a trsasg munkavllalit megillet juttatsokrl s a trsasgi rszvteli kpviseleti rendszerrl, valamint a testletek dntsi hatskrrl.

Konzultatv KT ls szeptember 27.

Konzultci a MV csoport Etikai kdexnek s a hozztartoz eljrsi szablyoknak szvegt tartalmaz utasts tervezetrl, a MV Zrt. Szablyozs s Kockzatmenedzsment szervezet vezetje dr. Nagy Zoltn igazgat a compliance szervezet vezetje tett szbeli kiegsztst. Az Etikai kdex megalkotst az a szndk vezrelte, hogy a legfontosabb kvetend magatartsi szablyok s viselkedsi normk sszegyjtse egy helyen trtnjen. A MV csoport a hazai kzlekedsi szektor stratgiai fontossg, a trsadalom s az zleti partnerek ltal elismert, felelsen s transzparensen, szakmailag magas sznvonalon mkd, kltsghatkony, krnyezettudatos szolgltatjv kvn vlni. E cl megvalstsa rdekben a MV csoporton belli, vllalati kultra megjtsnak rsze az Etikai kdex jrafogalmazsa. A KT tagjai az elejtl a vgig kritikusan mondtk el vlemnyket, melyek kzl tbbet az elterjeszt menetkzben elfogadott. Sz volt a szerzdses kapcsolatok, a magnlet, az rdekkpviseletek valamint a MV csoporthoz tartoz trsasgok meglv Etikai kdexnek beolvadsrl.

A klnflken bell javaslatot fogalmazott meg a KT, arra vonatkozan, hogy a helyi zemi tancsokat vonjk be az VU mellklett kpez ellenrz lista elksztsbe. Ezt kveten rendkvli szocilis seglyeket tlt meg a testlet.

 

 

Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: