Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV ZRT

 

MV ZRT. KT HRLEVL OKTBER

 

 

Soros KT ls oktber 6. Az els napirend keretben jlti ingatlanok hasznostsrl dnttt egytt a KT s a munkltat kpviseletben az Ingatlangazdlkodsi Igazgatsg. Az IGI rszrl dr. Zich Szilvia szakrt valamint Gyenes Tibor igazgat a MV Vagyonkezel rszrl indokolta az rtkests szksgessgt. Az elmlt vekben tbb esetben szletett dnts az resen ll trsasgi dlingatlanok brbeadsnak meghirdetsrl. A brbeadsi eljrsokon a rossz mszaki llapotban lv dlingatlanra rdeklds nem rkezett. A tovbbi llagromls megelzse rdekben arrl szletett kzs dnts, hogy ezen dlk rvers tjn kerljenek rtkestsre. Az els krben a rendezett ingatlanok kzl t ingatlan kerl majd kalapcs al. Az rversi hirdetmnyek alapjn a tervezett rversi idpontok a kvetkezk: Kunfehrt:  2011. november 22. 14.00. ra; Mtraderecske, Szalonna: 2011. november 22. 10.00.ra; Hajdszoboszl: 2011. november 23. 10.00. ra; Hvz: 2011. november 29. 10.00. ra. Minden esetben az rversek helyszne az illetkes MV Vagyonkezel Zrt. Terleti Kzpontja. Az rversi bizottsgok munkjban a KT egy-egy tagja rszt vesz. Arrl is megllapods szletett, hogy a szakszervezeteket is tjkoztatni kell az rversrl.

Msodi napirendi tmaknt a MV Zrt. tulajdonban, kezelsben s brlkijellsi jogban lv laksok kiutalsra tett a munkltat elterjesztst trgyalta a testlet. A Humnerforrs Igazgatsg rszrl Dorozsmai va Bren-kvli, Jlti s Szocilis Javadalmazs vezet s Vincze Brigitta szakrt, elmondtk, hogy az Ingatlangazdlkodsi Igazgatsg besorolsa alapjn az elterjeszts azon lakskrelmek foglalkoztatspolitikai elbrlst s javaslatt tartalmazza, melyek 2010. I. negyedvben, 2010. II. flvben res kiutalhat laksok hinyban nem kerltek elterjesztsre, valamint a 2010. november 25-e utn berkezett ignyeket. Nem tartalmazza azon ignyeket, amelyek Budapest s vonzskrzetre vonatkoznak, mivel a gzszolgltats lezrsa miatt a Baross tri MV laksok kirtse jelenleg is folyamatban van. A lakk teljes kr elhelyezse mg nem zrult le. Az lsen 36 db laks kiutalsrl szletett dnts. Tbb munkavllali krelem elbrlshoz kiegszt adatokat krt a KT.

A napirenden bell tjkoztat s megoldsi javaslat hangzott el mg a Miskolc, MV telep lakinak elhelyezsre. Az nkormnyzattal val kapcsolatfelvtelig a telepen lk panaszos leveleire, az ott uralkod tarthatatlan llapotokra, az gy rendezsnek megkezdsre koncepcit dolgoztak ki. Ennek lnyege, hogy azok a brlk, akik az elmlt idszakban a laks komfortfokozatt nveltk, feljtsokat eszkzltek sajt kltsgkn ABC sorrendben Miskolcon s krnykn lv kiutalhat llapotba hozott laksokba helyezhetk t. Errl rtestst s nyilatkozati lapot kapnak, ebben nyilatkozhatnak arrl vllaljk-e az tkltzst. Az ltaluk felszabadtott laksokba pedig olyan tmbkbl trtnik az jabb tkltztets, amelyben mr csak egy-egy laks lakott. A felszabadtott tmbket ezt kveten lebontjk nvelve gy a terlet rtkt. A KT a javaslatot tmogatta.

Soros KT ls oktber 25. Elsknt a MV Zrt. ingatlanvagyonnak rendezse cm elterjesztshez tett rvid szbeli kiegsztst Lebovits Gbor ingatlangazdlkodsi igazgat. Elmondta, hogy az vtizedek ta megoldatlan ingatlan-tulajdonlsi helyzet rendezsnek kiemelked jelentsg lpshez kri a KT egyttdntst. A MV Zrt. Kzponti zemi Tancsnak az dl ingatlanok hasznostsval kapcsolatosan egyttdntsi joga van, mivel az ingatlanok a MV s a MV Zrt. Kzponti zemi Tancsa kztt 2006. oktber 6-i dtummal ltrejtt 1956/T/2006.sz. Megllapods hatlya al tartoznak. A KT tagjai ltal rsban feltett krdsekre dr. Kurucz Ildik osztlyvezet vlaszolt. A szakmai vlaszokat a testlet tagjai tudomsul vettk, azonban az ingatlangazdlkodsi terletet dntsi hatskrt meghalad, de azt rint krdsekre nem kaptak megnyugtat vlaszokat. Ezrt az a javaslat szletett, hogy a konzultcit tovbb kell folytatni az kvetkez tmakrkben: 1.) Az tadott jlti ingatlan lista pontostsa. 2.) Az 1956/T/2006.sz. megllapods javasolt mdostsnak elkszts. 3.) A jlti ingatlanok kztt szerepl szakszervezeti tulajdonviszony esetben, a rendezs rdekben szlessen megllapods.

Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: