Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

KT HRLEVL 2005

KT HRLEVL 2005. SZEPTEMBER

 

Soros KT ls: 2005. Szeptember 08.

Elsknt tjkoztat hangzott el a MV Rt. 2005. v els flvi teljestmnyei s az ves gazdlkods vrhat alakulsrl Lszl Pter pnzgyi vezrigazgat helyettes eladsban. A szksges beruhzsokhoz a pnzgyi forrsok elteremtse a legnagyobb feladat. Ez 2005-re mintegy 71 MdFt. A piacnyitshoz a Cargonak meg kell alakulnia az rufuvarozsnl. A szemlyszllts tarifaemelshez a kormny 400 MFt. kltsgvetsi tmogatst kell, hogy adjon, ezen fell a ltszmleptshez a begrt 3 MdFt-ot. Jelenleg egy munkacsoport vizsglja a tnyleges forrsokat s a projekteket. A koncentrlt forrst a hatkonysg rdekben gy hasznlja fel a menedzsment. Az ingatlan s portfoli eladsbl szrmaz bevtelt vissza kell forgatni a beruhzsokra, mert gy a jvt is ptjk. A szervezeti vltozs ltszmleptssel nem jr a pnzgy terletn.

Msodikknt az FU els flvi teljestsrl adott rszletes szbeli kiegsztst Kovcs Imre figazgat. Nincs fuvarozsi knyszer, gy a plyahasznlati dj emelse miatt, amit nem ri meg nem szlltunk el, ilyen a kavicsfuvarozs, ha vesztesget termel, letiltjk. 2005. vre beruhzsi keretet nem kapott egy fillrt sem az FU. Az els flves ltszmtervet teljestette az zletg, a msodik flvben azonban 585 f csoportos ltszmleptst kell vgrehajtania.

Harmadikknt Apavri Jzsef fosztlyvezet a munkakri tevkenysgek sszevonsrl szlt a MV Cargo Rt. megalakulst kveten. A tervezet szerint 3126 fvel alakul meg a trsasg, mely 2008-ra 3076 fvel szmol. Elkszlt a kpzsi terv s kltsgvetse, mely alapjn kocsivizsglk, tkpzsre kerl sor. Megllapods csak arrl szletett, hogy szakmai egyeztetsekre van szksg az zletgak s a KT szakbizottsgai kztt.

Negyedikknt a MV-VEK program egyedi elbrlsainak lehetsgrl adott rszletes szakmai tjkoztatst Dr. Menyhrtn Zsros Mria fosztlyvezet. Hlzati szinten a MEB-ek segtsgre pt, a program 2006-ban is l, azonban a trvnyi vltozsok hatrt szabnak a lehetsgeknek. Fontos ezrt a korrekt s felelssgteljes tjkoztats.

A klnflken bell az ingatlanhasznosts jlti s szocilis intzmnyek rtkestsre tett javaslatait vizsglta meg a testlet.

Soros KT ls 2005. Szeptember 12.

A MV Rt. Plyavasti zletg munkavllalinak foglalkoztatst rint szervezet s tevkenysg racionalizls, valamint az rufuvarozsi zletg talaktsval kapcsolatos, a plyavasti zletgat rint szervezet talaktsi elkpzelsek. Elterjesztk: dr.Mosczi Lszl figazgat, Csekk Kroly fosztlyvezet, Jndi Pter TEB Igazgat, Jancs Andrs osztlyvezet, Kovcs Jzsef titkrsgvezet

Elljrban az Utasts vgnyzrak tervezsrl cm elterjesztshez Csekk Kroly fosztlyvezet tett szbeli kiegsztst, hangslyozva a koordinci fontossgt. Ezt kveten a MV Rt. P. Technolgiai Kzpontok tevkenysg racionalizlsa anyaghoz fztt nhny gondolatot dr. Mosczi Lszl figazgat. Ennek sorn elmondta az sszer feladat meghatrozsok, s folyamatok irnyba gondolkodnak, melynek kapcsn felmerlt az plet csere is. Az zletg KT kpviselje gazdasgi, szakmai rvek felsorolsval szlt a tevkenysg kihelyezs s a racionalizls ezen formja ellen, mivel az j szervezet funkcijt, s MV Rt-n belli elhelyezkedst sem mutatja be az anyag. A kvetkez tma a PMLI szakmai terletek vgrehajtsi egysgeinek tervezett racionalizlsa, melyhez szintn a fosztlyvezet tett szbeli kiegsztst. Elmondta, hogy a cl orszgosan azonos ltszm sszettel fplyamesteri szakaszok legyenek, melyek a technolgiai ltszmhoz igazodnak. Termszetesen a testlet szakmai felelse jelezte az anomlikat, s krte a virtulis km. meghatrozst fplyamesteri szakaszonknt. Ezutn az zletgnl alkalmazott kzti gpjrmvezetk tevkenysg kihelyezsnek lehetsgt ismertettk, melyhez gazdasgossgi szmts kszl. A tervezet szerint az IK.KFT-hez kerlnnek. Ugyancsak ilyen irny megoldsban gondolkodnak a TEBI 2005. vi foglalkoztatsi terve keretben az ersram tevkenysg-kihelyezs bvtsrl, hangzott el Jndi Pter igazgattl. A tvkzls vonatkozsban mg nem szletett vezeti dnts, tovbbra is l a MV-PANTEL szerzds, erstette meg a figazgat. A Zhonyi j mkdsi modellel sszefggsben szltak a 7. Plyavasti Terleti Kzpont kialaktsrl, mely eltr a mr meglv hat kzponttl. Ennek kapcsn a vonatfelvev munkakrben foglalkoztatott munkavllalk tevkenysgnek thelyezsrl, illetve tovbbi sorsrl szlt Jancs Andrs osztlyvezet. Nincs vgleges dnts az gykben a hovatartozsrl.

A klnflken bell a MV RT. mkdsrl, kszl felmrsrl krte a KT vlemnyt Zsoldos Mariann fosztlyvezet. Beszlt a kpzsi terv kocsivizsglt s raktrnokot rint megoldsairl.

 

Miskolc 2005. szeptember 13.

Bodnr Jzsef KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: