Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt. KT

MV Zrt. KT HRLEVL 2011. december

 

Soros KT ls 2011. december 6.

Elsknt a MV Zrt. Mkdsi s Szervezeti Szablyzatnak s a munkltati jogkrgyakorls rendjnek mdostsa cm rsos elterjesztshez tett szbeli kiegsztst Zsoldos Marianna humnerforrs igazgat s Szaniszl gnes Szervezet menedzsment vezet. Az intzkeds rinti a forgalmi s TEB oktatk thelyezse a BGOK ltszmba. A KT krte az rintettek szleskr tjkoztatst. A visszaszervezsre kerl felsvezetki karbantartsi tevkenysg elltsa a szakaszmrnksgeken s az alosztlyokon valsul meg, de szksges minden rintett kzremkdse a zkkenmentes tmenet s zavarelhrts rdekben.

A msodik napirend keretben a rossz mszaki llapot MV Zrt. tulajdon dlk rtkestse III. munkltati javaslatot trgyalta a KT. Az lsen bemutatkozott Tth Deme Mikls Ingatlangazdlkodsi Osztly j vezetje. A Baja Petfi szigeten lv dl plethasznostsrl a tulajdoni viszonyok pontos megismerst kveten dnt a testlet.

Harmadikknt a konzultci folytatsa trtnt a brbe adott dlk hasznlatnak tapasztalatairl, a brletfizets helyzetrl, kiemelten a balatonboglri dlben kialakult krlmnyrl. Ersdik a brlk brletfizetsi hajlandsga, miutn a MV szigorbb feltteleket szabott. Balatonboglr kapcsn a vagyonkezel gy ltta nem lehet a brlvel hossz tvon egyttmkdni, ezrt felszltottk a brlt a fizetsi ktelezettsg teljestsre. Az gy perestsre tkerl a Jogi Irodhoz, mivel nagy sszeg ki nem fizetett kzzemi szmlk vannak. A cl a temperls s rzs biztostsa. Meg kell vizsglni milyen kockzata, van egy jabb brbeadsnak.

A negyedik napirenden bell a MV Zrt. tulajdont kpez s flotta szerzds keretben hasznlatban lv kzti jrmvek zemeltetsrl s a kzti jrmgazdlkodsrl szl rsos elterjesztshez tettek szbeli kiegsztst Bodacz Lszl BKSZE Back Office vezet. Elmondta, hogy oktber 3-n kerlt alrsra a szerzds, melyet a Porsche-Hungria Lzing nyert meg. A MV Zrt. s 13 lenyvllalat 1296 db autt, 5 vre szl szerzdssel, ves 50.000 km futsteljestmnnyel vesz t. A szerzds teljestse megkezddtt, temesen a Pceli u. 1. alatt adjk t a jrmveket. Elsknt a felsvezetk karbantarts visszaszervezse miatt az ersram alosztlyoknak biztostanak jrmveket. A krdsek s felvetsek rjban a kihangosthat mobiltelefon szett, a tli-nyri gumi kszlet, tli szlvd folyadk, a kresetek bejelentse, hasznli nyilatkozat, menetokmnyok vezetse, a tlfogyaszts igazolsa s a GPS specifikcija vetdtt fel. Vlaszban Bodacz r hangslyozta, hogy az lshuzat csere biztostva lesz, minden 4 fnl tbb szemly szlltsa esetn klmaberendezs van, Casco 10% 50000 Ft nrsszel, az autk nem rendelkeznek csrlvel, a tbb tpus mobiltelefon miatt, keresik az alternatv megoldst a kihangostsoz, a tlfogyasztst megfelel dokumentlssal lehet rvnyesteni.

A klnflken bell temetsi s rendkvli szocilis seglyekben dnttt a testlet.

Soros KT ls: 2011. december 20.

Elsknt a felsvezetk karbantartsi s zemeltetsi tevkenysg MV Zrt.-n belli kiptsvel kapcsolatos feladatokrl adott tjkoztatst Sullay Jnos TEB Igazgat s Zsoldos Marianna humnerforrs igazgat.

A MV Zrt. Igazgatsga 2011. szeptemberben dnttt, hogy 2012. janur 1.-tl a felsvezetk karbantartst vissza kell integrlni a MV Zrt. szervezetbe. A felsvezetk karbantartsnak hatkonyabb megoldsra j szervezeti forma kerl kialaktsra a kiszervezs eltti kirendeltsgi rendszert szakasz mrnksgek vltjk. Induls 32 telephellyel valsul, meg tovbbi 2 telephely ksbb kerl kialaktsra. A tervezett indul ltszm 613 f ebbl 32 f j felvteles. Az indulsnl kt terleten jelentkeznek ltszm gondok Celldmlk s Budapest krnyke, ezek ptlst toborzssal szeretnk megvalstani.

A BSS 2000 Kft. illetve a Vastvill Kft. -tl a munkavllalk jogutdlssal kerlnek vissza a MV Zrt.-hez. A felsvezetk szerelk visszavteli bre 10-es MMK kiemelt, az ennl kevesebbel rendelkez kollgk brt a trsasg kiegszti. Az j struktrban 39 kzti gpjrmre van szksg az indulshoz. A kzbeszerzsi trvny idkorltai miatt csak februr vgn rkeznek a jrmvek, addig tcsoportostssal oldjk meg a gondot Pl.: a trinformatiktl kerlnek tcsoportostsra, vagy az elz flotttl breltek ksbb kerlnek leadsra jelenleg 32 gpkocsi ll rendelkezsre.

Vasti jrmveket a megkttt szerzdsek rtelmben a vllalkozk zemkpesen teli tankkal kell, hogy tadjk a MV Zrt. rszre. Kisgpeket is kzbeszerzs keretn bell lehet csak biztostani ezek mg nem llnak rendelkezsre ezrt brelni fogjk. 2012. janur 1.-tl a kommunikcihoz (zemzavar, vgnyzrak) szksges mobil telefonok beszerzsre kerltek 2011. december 31-ig kiosztjk azokat. A munkaruha elltst a MV biztostja a kollgk rszre.

Msodik tmaknt a Konzultci folytatsa a balatonboglri dlben kialakult helyzetrl trgyalt a KT. Az dl visszavtele rendben megtrtnt, de a volt brl kifogsolta az eljrst. A tovbbi brbeadsrl a kvetkez soros lsen dnt a testlet.

Harmadik napirend a MV Zrt. MSZSZ-nek a mdostsra tett munkltati javaslat volt a tma. Szbeli kiegsztsben Zsoldos Marianna humnerforrs igazgat. elmondta, hogy a vgrehajts terletn a munkavllalkat nem rint szervezeti vltozsok kvetkeznek, ellenben a felsvezeti krt rintik. A trsasgi nemzetkzi kapcsolatokat nllan vezrigazgat-helyettesi munkakr irnytsval vgzik a jvben. A stratgiai igazgatsg megsznik. A MV Zrt. szervezetben a fejleszts, tervezs, beruhzs egy blokkban kerl. Ltszmra az intzkedsnek nincs hatsa csak ms feladatkrbe kerlnek a munkavllalk.

Negyedik napirend keretben a MV Zrt. 2012. vi jvedelempolitikai javaslatait ismertette Zsoldos Marianna humnerforrs igazgat. Elsknt arrl tjkoztatta a testletet, hogy megllapods szletett a KSZ munkaruhzattal kapcsolatban. A 2012. vi munkaruha elltst mr pontszm alapjn kapjk a munkavllalk. A VBKJ keret sszegrl nem llapodtak meg, de a vlaszthat elemekrl egyezsg szletett. A brrel kapcsolatban meg kell vrni a trvny kihirdetst, mely az advltozsok miatti kompenzls mrtkt hatrozza meg.

A klnflken bell a seglyezsi bizottsg javaslatot tett a szocilis seglyek 2012. janur 3-n trtn elbrlsra. Az intzmnyes temetsi seglykeret felhasznlst tllptk, tcsoportostsra van szksg.

Az lst befejezst kveten Horvth Istvn KT elnk megksznte a testlet tisztsgviselinek s a tagjainak a munkjt.

A MV Zrt. KT 2011. vi eredmnyes munkjhoz jelents mrtkben hozzjrult a vgrehajtsi egysgeken mkd zemi tancsok tmogatsa s a MV Vllat Csoportban Kzponti zemi Tancsaival a KT Kerekasztal keretben megvalsul tartalmas egyttmkds.

 

Ezton is megksznjk minden zemi tancsnoknak a rszvteli kpviseletben a munkavllalk rdekben vgzett tevkenysgt s kvnunk egy

EREDMNYES, BKS BOLDOG J VET!

 

 

Horvth Istvn

elnk

 

Nagy Gbor Bodnr Jzsef

elnk-helyettes, elnk-helyettes,

sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: