Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

 

MV Zrt. KT HRLEVL 2011. Janur

 

Soros ls 2011. janur 11. A rendkvli lethelyzethez kapcsold munkavllali juttatsokrl trgyalt elsknt a KT. A munkltat kpviseletben Dorozsmai va egysgvezet elmondta, hogy a hatrozatlan idej trsasgi Kollektv Szerzds 2010. vre rgztette a keretsszeget. A KT krte, hogy a KSZ mdost trgyalsok lezrsa eltt fizethet legyen a temetsi, kiemelten rendkvli esetekben szocilis segly illetve a munkabr elleg.

A testlet ezutn a 2011. vi I-VI. havi lsterv-tervezetet trgyalta, valamint tjkoztat hangzott el a MV Zrt. VT trgyalsok llsrl.

Soros ls 2011. janur 25. Elsknt a MV Zrt. Plyavasti zletg 2011. vi feladatairl s az zletg tevkenysgt meghatroz hossz tv fejlesztsi clokrl adott tjkoztatt dr. Msoczi Lszl Infrastruktra Vezrigazgat-helyettes. Elmondta, hogy a plyavast nllstsa hossz id ta napirenden van. Az Eurpai Unis csatlakozsunkkor kimondtk, hogy a vasti infrastruktra mkdtetsnek egysgesnek kell lenni a tagorszgokon bell. Msfl vvel ezeltt Brsszel felszltotta azon orszgokat, akik nem teljestettk ezt. Magyarorszgot 5 pontban marasztaltk el. 2010 mjusban arrl szletett dnts, hogy kt vllalatban mkdhet tovbb a MV, de erre az talaktsra nem volt pnz. Tovbbi problmt jelent, hogy a vasti ingatlanok rendezse a mai napig nem trtnt meg. A hinyossgok ktharmadt a trinformatika alkalmazsval rendeztk. A 2010. v vgn meghozott trvnyi rendelkezs szerint mr nincs annak jogi akadlya, hogy a MV Holdingon bell jjjn ltre az nll plyavast. Ennek finanszrozst kzszolglati szerzds keretben, a kltsgvets fggvnyeknt kvnjk megoldani. Jelenleg 53 Millird Ft kellene ehhez, de a Nemzetgazdasgi Minisztrium csak 23 Millird Ft-ot biztost, a hinyz 30 Millirdra llami kezessg vllalssal hitelt vehet fel a trsasg. A plyavastnak olyan rufuvarozsi struktrt kell alkalmaznia, mellyel megtarthatja a nemzetkzi tranzit forgalmat s ki kell dolgozni a menetrend alap infrastruktrafejlesztsi koncepcit. A plyallapot miatti lland sebessgkorltozsok felszmolst elkezdik. Egyes vonalakon, a sin fejen keletkezett repedsek miatt n a lassjelek szma, a megelzs rdekben j technolgival kell gyrtani a vasti sneket. Ezzel kapcsolatban ttekintik s kontrolljk a plyn a hibaelhrts folyamatt. Kiemelte mg azt is, hogy a hidak javtsra egy kln projekt kszl, valamint elindul a vides plyafelgyeleti rendszer. A tvkzls GSMR tendert elnyer Kopping Datorg megkezdi az egyeztetst a MV Zrt. szakmai szerveivel. Az ersram terlet vonatkozsban kiemelte, hogy 1+1 vre ktnek szerzdst a felsvezetk karbantartsra s takarkossgi talaktsokon dolgoznak az ves villanyszmla 10%-os cskkentse rdekben. A biztostberendezsek teleptsvel, KFI vonalak kialaktsval az egyvgny vonalszakaszok tereszt kpessgt szeretnk nvelni. A tjkoztatt kveten a KT tagjai krdseket tettek fel, illetve javaslatokkal ltek, melyet megksznt a vezrigazgat helyettes.

Msodikknt Zsoldos Marianna Humnerforrs Igazgat adott tjkoztatst a MV Zrt. Kollektv Szerzdsben 2011. februr 1-tl hatlyos mdostsokrl s a munkavllalk jvedelmi helyzett, valamint foglalkoztatst meghatroz megllapodsokban foglaltakrl. Tjkoztatjban elmondta, hogy 2011. janur 18-n sikerlt a trgyalsokat lezrni s alrni a megllapodsokat. A KSZ illetve a foglalkoztatsi megllapods kollektv erej, a brmegllapodst csak t szakszervezet rta al. A tjkoztatst kveten a KT s a munkltat egyttdnttt a MV Zrt. KSz. 64.-ban meghatrozott juttatsokrl. A seglyezsre biztostott keretsszegbl ebben az vben is elklntsre kerl a temetsi segly, a nagycsaldosok v vgi tmogatsa valamint a kiemelten rendkvli lethelyzetbe kerl munkavllalk kzponti seglykerete. Az gy elklntett pnzsszegekkel cskkentett keret szervezeti egysgekre trtn leosztsa, a munkakri besorolsok slyozsval trtnik. A munkabr ellegre kiadott szablyzat, csak nhny helyen vltozik. Az ves keretsszeg ltszmarnyosan kerl felosztsra, a szolglati helyekre.

 

Budapest, 2011. janur 25.

Bodnr Jzsef

MV Zrt. KT Sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: