Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV Zrt. KT HRLEVL 2012. JANUR

 

Soros KT ls 2012. janur 3.

Elsknt egyttdnts jlti ingatlanok hasznostsrl napirendet trgyalta a testlet. A MV Zrt. Ingatlangazdlkodsi Igazgatsg rsos elterjesztsben krte a Vonyarcvashegy brbe adott dl brleti szerzdsnek mdostst. Ennek oka, hogy a brl albrleti szerzds megktst kezdemnyezte. A KT az albbi felttelekkel jrul hozz az albrleti szerzds megktshez: a szksges tervek bemutatsa, abban rgztve, mely terletrszt milyen cllal adnnak albrletbe illetve a tbbletbevtel oszlik a brleti djjal azonos mdon. A napirenden bell Balatonkenese Koppny sor 41.sz. alatti dl brleti szerzds trst kezdemnyezte a brl, egy msik vllalkozsa rszre vltozatlan tartalommal a 2012. vre aktualizlt brleti djjal. A Sifok Baross u. 173.sz. dl brbeadsval kapcsolatban a KT tmogatja a Vagyonkezel azon kezdemnyezst, hogy a tulajdonos jruljon hozz a hatrozott idej brleti szerzds megktshez. Ezt kveten kerljn sor plyzat tjn trtn meghirdetsre hatrozott s hatrozatlan idre. Balatonboglr Kodly u. 9-15 sz. alatt lv dlvel kapcsolatos vits gy miatt a KT kri a brleti ton trtn brbeads kockzatnak vizsglatt a munkltattl. Baja dl vonatkozsban az ingatlan felptmny rtkestshez a Jogi Iroda llsfoglalst kveten jrul hozz a testlet. A Benczr utcai voda ingatlan tekintetben a KT tudomsul veszi a Vasutasok Szakszervezetnek, az rtkestsi eljrsban val rszvtelrl kldtt lemond nyilatkozatt.

A msodik napirendi tmaknt tjkoztat hangzott el a 2011. vi szocilis seglykeret felhasznlsrl. A rendelkezsre ll 47 milli Ft helyett 48.783.987 Ft-ot fizetett ki a munkavllalknak a MV Zrt. A tbblet felhasznlst a temetsi segly kifizetsek okoztk. A 2012. vi segly s munkabr elleg keretsszeg leosztsig, a berkezett munkavllali ignyeknek a 2011 vi idarnyos keret mrtkig trtn teljestsre, s a 2012. vi temetsi seglykeret 25 milli Ft-ra trtn megemelsre tett KT javaslatot a munkltat elfogadta.

 

Soros KT ls 2012. janur 24.

A napirendre javasolt Rossz mszaki llapot MV Zrt. dlk rtkestse IV. cm elterjeszts megtrgyalst, adat pontostsra hivatkozssal a munkltat visszavonta.

Ezt kveten a MV Zrt. tulajdonban lv dl ingatlanok tovbbi hasznostsi lehetsgeinek vizsglatt vgezte el a testlet. Elfogadsra kerlt az a javaslat, hogy az rtkests lehetsgrl a MV Zrt.-nl mkd valamennyi szakszervezet kapjon tjkoztatst. Ennek lpsei a kvetkezk: az dlingatlanok aktualizlsa, a vagyonkezel fizikailag tadja az dlk listjt, mely tartalmazza a MV Zrt. tulajdon brbe adott s resen ll ingatlanokat egyarnt. Ezt kveten a MV Zrt.-nl mkd szakszervezetek rtestst s a lista tadst kell elvgezni. A szakszervezetek 2012. februr 29-ig jelezhetik esetleges szndkukat az rtkestsi eljrson trtn rszvtelrl. A hasznostsi eljrs a 8/2009. (I.30.MV rt.4.) bels szablyzat szerint kerl vgrehajtsra.

A napirend zrsaknt Horvth Istvn KT elnk tjkoztatta a testletet, a vonyarci dl bejrsnak tapasztalatairl. Elmondta, hogy az dl j mszaki llapotban van, de a terlet egyes rszeinek albrletbe adsrl a tervek s a szerzds megismerst kveten lehet dntst hozni.

A harmadik napirend keretben a MV Zrt. 2012. vi szocilis seglykeretnek s munkabrelleg keretnek felosztsrl hozott dntst a KT s a munkltat. Ennek alapjn rendkvli lethelyzetre 2 milli Ft-ot, temetsi seglyre 25 milli Ft-ot, a nagycsaldosok tmogatsra 3 milli Ft-ot, a szervezeti egysgek rszre 17 milli Ft kerlt felosztsra. Az els flv lezrsakor ttekintik a felosztst. Amennyiben vkzben ltszmmozgs valsul meg a szervezetben, azt az idarnyos seglykeret tadsval kell lekvetni.

A klnflken bell, slyos tdbeteg gyermekt pol tolatsvezet munkatrs rendkvli szocilis seglyezsrl dnttt a KT.

Bodnr Jzsef

elnk-helyettes,

sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: