Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

MV Zrt

MV ZRT. KT HRLEVL 2012. MRCIUS

Soros KT ls, mrcius 6.

Elsknt tjkoztat hangzott el a MV Zrt.2012.vi zleti s beruhzsi tervrl, Petrilla Gyrgy gazdasgi vezrigazgat helyettes s Erdlyi Barna kontrolling igazgat eladsban. Konzultci folyik az zleti tervrl a Magyar Nemzeti Vagyonkezel Zrt.-vel, amely szervezetnek tulajdonosi krbe tkerltnk, kezdte tjkoztatjt a vezrigazgat-helyettes, Erdlyi Barna pedig azzal folytatta, hogy az elmlt idszakban az v ilyen idszakban nem volt ilyen intenzv trgyals. Az pletek karbantartsra 1,3 MrdFt-al tbbet lehet felhasznlni. Szemlyi jelleg rfordtsban sszessgben 6-8 MrdFt a tbblet kiads az elz vhez kpest. A felsvezetk karbantarts visszakerlsvel a mszaki sznvonal is remlhetleg n. A 2011. v zrszmadsa vrhatan jobban sikerl, mint a tervezet, pozitvum az is, hogy a beruhzsi tervet 2010-hez kpest 50%-al nvelni lehetett. A plyavasti kzszolgltatsi szerzds alrsa biztonsgot ad. A pnzgyi httr javulsa pedig kicsit optimistv teheti a terv vgrehajtst. A gazdasgi vezrigazgat-helyettes elmondta, hogy a hasznlt plya felptmnyi anyagok hasznostshoz szksges a Vagyonkezelsi Szerzds mdostsa. Sikerlt az MNV Zrt.-vel kzs lebonyoltsi rendszerben megllapodni.

Befejezsknt a laksklcsnk kedvezmnyes visszafizetsnek lehetsgrl adott tjkoztatst Petrilla Gyrgy. Plyzaton meghirdetik jra az llomnyt. Mintegy 6000 db. klcsntartozs van, mely 5-600 milli Ft-ot tesz ki, s az utols lejrat 2032-ben lesz.

A msodik napirendi pontban Gyenes Tibor a Vagyonkezel rtkestsi igazgatja az dl llomnyhirdetssel kapcsolatban elmondta, hogy 3 szakszervezet 11 dlre jelentkezett be. Dnteni kellett abban, hogy milyen kirs szerepeljen, nyilvnos rvers vagy plyzat. A KT gy hatrozott, hogy hozzjrul 11 dl nyilvnos plyzaton val meghirdetshez. Az eslyegyenlsget s a nyilvnossgot biztostani kell.

A klnflken bell a segly s fizetsi elleg keret felosztshoz a PVTK j ltszmt adta t a munkltat.

 

Egyttes lsen a MV Zrt. KT- s KMvB mrcius 20-n.

Horvth Istvn KT elnk s Kondor Norbert KMvB elnk tmafelvezetst kveten az els napirend kapcsn az EBK Fosztly vezetje dr. Debreczeni Katalin adott rvid szbeli kiegsztst a MV Zrt. 2011. vi munkabaleseti helyzetrl, melyet Lakner Zoltn egsztett ki. Elmondta, hogy a MV Zrt. munkabaleseti helyzetnek tendencija vek ta kedvezen alakult. Ismertette a fbb baleseti okokat, melyek kztt legnagyobb szmban a srlt figyelmetlensge s elrs ellenes munkavgzs szerepelt. Az elrsnak nem megfelel krnyezet, a munkaeszkz kzrehatsa, krnyezetkialaktsi hiba valamint ms szemly kzremkdse volt a meghatroz. A 2011-es vben 44 nap volt az tlag betegszabadsg. Egy hallos kimenetel, ms szemly ltal s csonkulsos baleset a munkavllal hibjbl kvetkezett be. Fontos a jvben a kedvez munkakrlmnyek kialaktsa a baleset megelzs szempontjbl. Oktatssal, ellenrzssel s pszichoszocilis vizsglattal kvnjk cskkenteni a balesetek szmt.

Msodikknt az egszsgmegrz program teljeslsrl dr. Debreczeni Katalin fosztlyvezet adott rszletes tjkoztatst. Elmondta, hogy vizsgltk a terleti s szakmai rszvteleket. Felvetdtt a plys munkavllalk alacsony rszvtele, ezrt a rsztvevk javasoltk a nehz krlmnyek kztt munkt vgz munkavllalk rendkvli szabadsggal val tmogatsi lehetsgnek a vizsglatt. A KT s a KMvB egyttes lse javasolja, hogy a 2012. janur 1-tl visszaszervezett felsvezetkes karbantarts munkavllali legyenek rszesei az egszsgmegrz programnak.

A harmadik napirendi pont keretben Zsoldos Marianna humnerforrs igazgat a MV Zrt. 2012. vi ltszmtervrl, a kialakts lpseirl adott rszletes tjkoztatst. Ezt kveten a testlet tagjai krdsekkel bombztk az igazgatnt. Sz volt ennek kapcsn az Mt. vltozs miatti ltszmrl, az elegyrendezsrl, a kszenlti beosztsrl, munkarendvltsokrl.

Negyedikknt egyttdnttt a KT jlti ingatlan rtkestsrl, mely Debrecenben a Barna u. 29 alatt lv kivett blcsde, melyet az nkormnyzat vsrol meg. A vtelr kifizetse kt rszletben trtnik, gy a teljes vtelr kifizetsig a MV Zrt. tulajdonban marad. A napirenden bell dlingatlanok rvers tjn trtn brbeadst trgyalta a KT. Az elterjesztsben szerepl 18 dlingatlan rvers tjn trtn brbeadshoz jrult hozz a testlet. A klnflken bell rendkvli lethelyzetbe kerlt munkavllalk szocilis seglyrl szletett dnts.

Budapest, 2012. mrcius 27.

Bodnr Jzsef KT elnk-helyettes sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: