Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

HRLEVL

MV ZRT. KT prilisi hrlevl

Soros KT ls prilis 3. Elsknt a MV Zrt. informatikai biztonsgi szablyzat utasts-tervezettel kapcsolatosan konzultcit folytatott a Kzponti zemi Tancs, a szablyozs, etika s kockzatmenedzsment (Compliance) Informcivdelem vezetivel.

Horvth Istvn KT elnk felvezetjt kveten dr. Nagy Zoltn igazgat elmondta, hogy az utasts ltalnos clja az adatok bizalmassgnak, srtetlensgnek s rendelkezsre llsnak biztostsa. Tovbb az ezt elsegt vdelmi intzkedsek megteremtse, szablyozsa. Tth Tihamr a biztonsgi terlet vezetjeknt azt krte a testlettl: segtsenek a munkavllalkkal megrtetni azt, hogy az informatikai biztonsgi rendszer a vllat s mindannyiunk rdekt szolglja. Elmondta mg, hogy a felhasznlknak a munkakrknek megfelelen ismernik kell az informatikai biztonsgi eljrsok alkalmazst. Az informci-feldolgoz lehetsgek korrekt hasznlatt, hogy ezzel is a minimlisra cskkentsk a biztonsgi kockzatokat. A KT krte, hogy az oktatsok egyik kiemelt tmja legyen a szablyzatban foglaltak megismertetse.

Msodikknt a MV Zrt. humnerforrs igazgatja Zsoldos Marianna tjkoztatta a testletet a MVTI visszaszervezsrl. Elmondta: mrcius 8-n vezeti dnts szletett arrl, hogy a tervezsi tevkenysget bels erforrssal oldja meg a trsasg. Munkajogi jogutdlssal 129 f visszakerlt a MV Zrt-hez, tovbb hatrozott idej szerzdssel 10 ptszmrnk felvtelt hirdetik meg. A jogutdlssal tkerlt munkavllalk a mszaki tervezs ltszmba kerltek t, munkahelyk, munkabrk vltozatlan, azonban a nem kzvetlen tervezsi terleten dolgozk pedig a munkakrknek megfelel egysgekhez kerlnek. A trsasgi kpzs-tervezsbe bekapcsoljk a tevkenysgi terletet, rendezik a kamarai tagsgot, a szerzi djak kezelsvel kapcsolatban a tavalyi kifizetseket teljestik.

A harmadik napirenden bell a MV Zrt. tulajdonban lv Halszlak vasti megllhelyen tallhat dlingatlan brbeadshoz jrult hozz egyttdntssel a KT.

Soros KT ls prilis 24. Els napirendknt a MV. Zrt. Plyavast szervezetben a felsvezetk karbantartsi s zemzavar elhrtsi tevkenysg janur 1-tl trtnt kiptsnek s mkdsnek tapasztalatainak sszegzsrl trgyalt a KT. Az lsre meghvtk Zsoldos Mariann humnerforrs Igazgatt, Sullay Jnos TEB igazgatt, az ersram osztly megbzott vezetjt Kovcsn Marcis Ilont, valamint a hat terleti kzpontban lv, vgrehajt egysgeket vezet ersram alosztlyvezetket. Elsknt Sullay Jnos TEB igazgat szmolt be a visszaszervezett felsvezetk karbantarts tapasztalatairl. A kollgink jogutdlssal kerltek vissza, kztk 200 f, akik felsvezetk szerelknt alkalmazhatak, de nincs vizsgjuk, az rszkre tanfolyamot szerveznek a Baross Gbor Oktatsi Kzpontban. Elmondta mg, hogy a Zalaszentivn-Celldmlk telephely jranyitst tervezik. A kisgp beszerzs gondokat okoz, a hrom hnapra tervezett brlst meg kellett hosszabbtani. A gpkocsik beszerzse folyamatban van, mivel kln tender lett az ersram rszre kirva. Minsg illetve funkcijban jobb autval lesznek elltva. Az ersram osztly megbzott vezetje elmondta, hogy a visszaszervezs feladatai mg nem zrultak le, mivel a kzepn jrnak a folyamatnak. Ezt kveten lehetsget kaptak a terletek vezeti, hogy a rjuk hrul feladatokrl, problmkrl tjkoztassk KT tagjait. Felmerlt a vasti jrmvek karbantartsnak gondja, illetve tbb jrm kellene a zavartalan karbantarts s zemzavar elhrtshoz. A munkaruha ellts mg midig gondot okoz, az anyag s szerszm ellts is akadozik. A ltszmhinyt tovbb slyosbtja a szigor hatsgi orvosi vizsglat, tbb munkavllal nem felelt meg a csoportba sorolsnak. A karbantartsi vgnyzrakat csak jszakra engedlyeztk, gy tcsoportostsok sorozatt vonja maga utn s tlrkhoz vezet. A kszenltek killtsa is komoly kihvst jelent. Zsoldos Marianna igazgat hozzszlsban kiemelte, hogy a felsvezetk szerel csoportvezet s vasti jrmvezet munkakrben rendszeresen jrmvet vezetk brrendezse folyamatban van, melynek javasolt mrtke havi 4000Ft szemlyenknt. Ismerik a problmt, hogy a felsvezetk szerelk kevesen vannak (pldul a budapesti terleten 200 fs a hiny) ezrt tovbbi toborzst terveznek s kpzst indtanak.

Msodik napirendi tmaknt a 2010. s 2011. vi szolglati lakskiutalsok tadsnak teljestsrl kszlt elterjesztst trgyalta a testlet. Tth Ferenc IGI ISZE egysgvezet elmondta, hogy komoly erfesztseket tesznek a brlkijellsre kivlasztott laksok kiutalshoz megfelel mszaki llapot megteremtsre. A KT megllaptotta: elrelps trtnt a brl kijellsben szerepl szolglati laksok kiutalsban. A laksok tadsa azonban tbb esetben nem valsul meg a hatridre. Ez komoly kritikt vlt ki az rintett munkavllalk kzt. Az elterjesztst a KT nem fogadta el, a kvetkez soros lsen kiegsztsekkel ismtelten napirendre veszi a tma tovbbi rszletes megtrgyalst.

Harmadik napirendknt a dunakeszi sportingatlan hasznlatval kapcsolatosan kialakult helyzetrl trgyalt a KT, majd ezt kveten egyttdntssel hozzjrult az ingatlan llami tulajdonba adshoz. Az egyttdntsi jogkrbe tartoz balatonboglri dl tervezett brbeadsrl folytatott vitban azt az llspontot alaktotta ki a testlet, hogy a brleti szerzds tervezetrl kri a jogi iroda llsfoglalst, majd ennek ismeretben dnt a hasznostsrl.

A klnflken bell rendkvli lethelyzetbe kerlt munkavllalk szocilis seglyrl szletett dnts.

Bodnr Jzsef

KT elnk-helyettes,

KT sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: