Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

HRLEVL

MV Zrt. KT mjusi hrlevl

Soros KT ls mjus 8.

Az els tma a MV Zrt. Ingatlangazdlkodsi Igazgatsg s a Vagyonkezel Zrt. elterjesztsben egyttdnts a MV Zrt. tulajdonban lv jlti ingatlanok hasznostsrl. A legismertebb balatonboglri dl kerlt brbeadsra a Magyar Kzilabda Szvetsg rszre, a Jogi Iroda ltal adott szakmai vlemny alapjn. Csak a KT rsbeli hozzjrulsval lehet karbantartsi, talaktsi munkt vgezni, gy dnttt a testlet. Ezt kveten az rversi eljrs sorn rdeklds hinyban fennmaradt 18 dl ingatlan egyedi meghirdetsre tett javaslatot ismtelten a KT. Megtudtuk azt is, hogy mg ebben a hnapban dnts szletik a szakszervezeti rdekldsi krbe tartoz jlti ingatlanok vonatkozsban is.

Msodikknt konzultci folytatsa a kiutalsra tlt brlaksokrl tma kerlt napirendre. Tth Ferenc IGI. ISZE vezet elmondta, hogy pontostsra kerltek a korbbiakban kiutalt laksok. Alapveten a problmt az jelenti, hogy megtrtnnek a megrendelsek, de nincs rhatsa az IK Kft. s a kls cgek kivitelezsi munkira. jra termeldnek a folyamatok ezrt egy projekt zrasaknt leszablyozsra kerl majd a laksokkal val foglalkozs. A KT azt javasolta, hogy az IGITK vezetk bevonsval folytatdjon tovbb a laksokkal kapcsolatos konzultci, a folyamat dinamikjnak javtsa rdekben.

A harmadik napirenden bell a MV Zrt. MSZSZ mdostst trgyalta a testlet. A fejlesztsi s karbantartsi tevkenysgek talaktsa cm elterjesztshez Szaniszl gnes szervezet menedzsment vezet fztt szbeli kiegsztst. A MVTI illetve a TSZ terlett rint, tervezett szervezeti vltozsokrl tovbbi konzultcit kezdemnyezett a KT.

A negyedik napirendi pontban az Infokommunikcis Igazgatsg szervezeti mkdst mutatta be Dkny Bla igazgat. Azzal kezdte, hogy az elnk-vezrigazgattl olyan feladatot kapott, hogy az egymst fed projekteket trja fel. Elavult vgpontokrl, kis svszlessgrl, elregedett gpparkrl beszlt, majd felvzolta a jvkpet. Korszer gpek, j optikai hlzat, vidken, 52 helyen nyomtatszigetes megoldssal lehet a nyomtatst megoldani. Vlemnye szerint harcolni kell a forrsokrt, kzmunkaprogramokat is be kellene kapcsolni, az elavult telefonkzpontokat le kellene cserlni. A dinamikus elads utn krdseket s javaslatokat fogalmaztak meg a testlet szakterletet kpvisel tagjai. Elhangzott, hogy engedni kell a szakmai terletek tfedsein az egymsnak feszlsbl. A KT azt javasolta, hogy a jniusi lsen a TEB tvkzlsi osztly bevonsval, szakmai llspontjnak megismersvel folytatdjk konzultci a tvkzlst rint krdsekrl.

A klnflken bell adkteles szocilis seglyekben dnttt a testlet.

MV Zrt. KT s KMvB egyttes ls mjus 22.

A MV Zrt. s a MV vasti trsasgok 2011. vi vastbiztonsgi s vagyonvdelmi helyzetrl, valamint a 2012. vi feladatokrl tjkoztatta a testletet Fldhzi Gyrgy a vastbiztonsgi szervezet vezetje. Szbeli kiegsztjben hangslyozta, hogy az elmlt vben ellentmondsosan alakult a vastbiztonsgi helyzet. A vonatveszlyeztetsek miatt azonnali intzkedseket tettek. A 2012. vre vastbiztonsgi feladattervet kell kszteni, mert a negatv folyamat nem llt meg. A magnvasti trsasgok rszvtelvel biztonsgi konferencit kell tartani, az infrastruktrt hasznl magnvast trsasgoknak. Pcsonyi Zoltn a vagyonvdelem s portfli biztonsg szervezet vezetje elmondta, hogy a vagyoni krral jr esemnyek kzel 20%-al nttek, a krsszeg azonban tbb mint ktszeresre ntt. Jrmrongls, alkatrszlops, kocsi ronglsok drasztikus nvekedse mellett cskkent a grafitizssel elkvetett esemnyek szma. A plya, tvkzl, biztost, ersram berendezs rongls s lops, mind esetszm, mind krsszeg tekintetben 400%-os nvekeds volt tapasztalhat. A kt testlet tagjai felhvtk a figyelmet az utastsok, lassjel kimutatsok fellvizsglatra, kockzatelemzsre a technolgiai ltszm alatti foglalkoztats veszlyeire. Vagyonvdelem vonatkozsban a nem hasznlt pletek lebontst, a leselejtezett, nem hasznlt anyagok elszlltst javasoltk az elterjesztknek. Els a biztonsg, ezrt nem lehet a gazdasgi szemlletet eltrbe helyezni. A tmban tovbbi egyeztets folytatst tartjk szksgesnek a testletek.

 

Msodikknt tjkoztat hangzott el a Kommunikcis Igazgatsg aktulis feladatairl s a 2012. vi vasutasnapi programokrl Szarka Lszl igazgat eladsban. A MV csoportnl az sszetartozs jelkpe a vasutasnap, megrendezse a hagyomnyok alapjn trtnik. A vasutasnapi program a pnteki tisztavatssal indul, majd szombaton, ht helysznen csaldi rendezvnnyel folytatdik. A mrtkletessg figyelembe vtelvel, minden munkavllal 1+1 jegyet ignyelhet, jnius 20-ig. Egysges szerkezet msort terveznek gyerekmsor, humorista s knnyzenei programokkal. Ezt kveten Hackl Mnika a trsadalmi szerepvllals jvbeni szereprl szlt, a vasutassg nkntes vradson tl ms orszgos programokhoz is csatlakozik. Ilyen a Te szedd akci valamint a vastbiztonsgi kampny az ttjrkban, ellenrzssel s tjkoztatssal.

 

A harmadik napirend keretben a szolglati laksokkal kapcsolatos krdsekrl megkezdett konzultcit folytatta a KT. Ahol jelen voltak a IGI ISZE terleti egysgeinek vezeti, s a humnterlet munkatrsai. Tth Ferenc IGI ISZE egysgvezet elmondta, hogy tovbbi egyeztetsek, koordincik szksgesek a hatridre trtn tadshoz. Az lsen jelenlv IGI TK vezetk ismertettk a laksokkal kapcsolatos problmkat, nehzsgeket. Az elhangzott szrevteleket kveten a KT megllaptotta, hogy elfogadhatatlan az a helyzet, hogy a 2010. vben kiutalsra kijellt laksokat nem lehetett eddig kiutalhat llapotba hozni. Felkrte a jelenlv ingatlanszakmai vezetket, hogy a kvetkez lsre tegyenek javaslatot az elnk-vezrigazgat ltal elfogadott s mg nem teljestett lakskiutalsok mielbbi teljestsnek idpontjra.

A klnflken bell rendkvli lethelyzetbe kerlt munkavllalk szocilis seglyrl szletett dnts.

Bodnr Jzsef

KT elnk-helyettes, KT sajtreferens

 

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: