Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

HRLEVL

MV Zrt. KT jliusi hrlevl

Soros KT ls jlius 10.

Konzultci a MV Zrt. Egszsgmegrz programjnak II. flvi - 2013. v I. flvi mkdtetsrl szl utasts tervezetrl. Bnhidi-Nagy Attila humnerforrs igazgat s Vikidl Istvn munkaergazdlkods vezet rviden ismertettk a munkltat jvbeni elkpzelseit. Javaslatuk szerint szkteni kell a krt szakaszmrnkkkel s sztnzknt a kvetkez vtl rendkvli szabadsggal tmogatni a fizikai munkakrkben dolgozkat. Hangslyoztk, hogy ez eddig a foglalkoztatspolitikai megllapods rsze volt, mely megsznt. Pappn Janics Judit ismertette a KT sszegzett vlemnyt, melyre az igazgat megfontols trgyv tette ez vben a szakaszmrnkk trlst a listrl.

Ezt kveten a MV Zrt-nl foglalkoztatott munkavllalk rendkvli munkaidejnek valamint, a kszenlt gyelet elrendelsnek szablyozsa utaststervezetrl mondtk el vlemnyket a KT tagjai. A munkltat rszrl Bnhidi-Nagy Attila kiemelte, hogy kettssg van jelen az j Mt. s a jelenleg hatlyos KSZ. Amennyiben a KSZ-ben ms van, mint a trvnyben akkor az Mt. alapjn kell eljrni, az gyelet maximum 230 ra lehet.

Msodikknt trgyalta a KT jlti ingatlan hasznostsrl szl elterjesztst. A MV Zrt. tulajdonban lv balatonboglri vzhzi dl nyilvnos versenyeztetsi eljrs lebonyoltsa utn alapron kerlt brbeadsra. A KT hozzjrul az rvers nyertesvel a hatrozatlan idre szl brleti szerzds megktshez.

A klnflken bell a KT elnke tjkoztatta a testletet a jlius 4-n a MV Csoport KT elnkei s Kzponti Munkavdelmi Bizottsgok elnkeinek az elnk-vezrigazgatval val tallkozjrl.

Soros KT ls jlius 17.

Elsknt tjkoztat hangzott el az ltalnos vezrigazgat-helyettes irnytsa s felgyelete al tartoz plyavasti zletg s ftevkenysgi krk aktulis feladatairl Pl Lszl vezrigazgat -helyettes eladsban. Rvid s klcsns bemutatkozsok utn Pl Lszl azzal kezdte, lelassult a MV szervezet mkdse. A feljtsok, beruhzsok elmaradtak melynek okai kztt az anyagellts mellett, a megbzsok hatkonyabb ttele is szksges. Kzs cl az elgedett utas. j szervezeti formkat vezetnek be a jv vtl. A jlti ingatlanok kzl a sportingatlanokat vissza kell adni az MNV Zrt.-nek, gy nagyobb esllyel tudnak plyzni az nkormnyzatokon keresztl. Szlt mg a tvkzlsi terlet jvjrl az IKI kapcsolat rendszerrl. A feladatok kztt dupliklds van, de itt elssorban az zembiztonsg szempontjbl kell megvizsglni a krdst, melyhez pr hnap idt krt. A szolglati laksok helyzetvel kapcsolatban is elrelpst grt, azonban nem mrl holnapra, mivel ez nagy feladatokat r a szervezetekre. A KT rszrl krtk a terletenknti halads jelents elksztst.

Msodik napirenden bell konzultci a MV Zrt. idei kpzsi tervnek tervezetrl. Kiss Mria szemlygyi kpzsfejlesztsi vezet ismertette a ktelez oktatsokat, mint a munkavdelmi kpviselk, gpkocsivezetk oktatsa. Az etikai kdex oktatsa minden munkavllal rszre ktelez. A dokumentum menedzsment rendszer bevezetshez mintegy 6500 f oktatsra kerl sor 2 nap idtartamban. Elfogadta azt a javaslatot mely az zemi tancsnokok az Mt. vltozsval kapcsolatos oktatsra kezdemnyeztnk. Sz volt mg a felsvezetk szerelk, a fiatalok oktatsnak fontossgrl.

Soros KT ls jlius 24.

Els napirendknt a MV brlaksok kiutalsnak elre haladsrl, megvalsulsnak temezsrl kapott tjkoztatt a testlet. Az elterjeszts trgyalsa sorn a Dorozsmai va bren kvli- jlti s szocilis javadalmazs vezet elmondta, hogy a debreceni terleten teljesltek a vastfejlesztshez kapcsold lakskiutalsi javaslatok. A miskolci MV-telepen is sikerlt tkltztetssel egy jabb pletet lebontsnak a felttelt megteremteni s a Soroksri ti garzonhzban is sikerlt 3 helyisget kiutalhatv tenni. A Makk utcai s a dunaharaszti munksszlln lakk elhelyezsre is ajnlottak fel laksokat, gy az pletek mielbbi kirtse is megvalsulhat. Ezt kveten foglalkoztatspolitikai indoklssal kett laks kiutalsra tett javaslatot a munkltat, amelyet a KT elfogadott. Az tadott elterjeszts szerint az elmlt msfl hnapban a hlzaton 16 darab lakst jelentett kszre az IGI ISZE. A laksok tadsa s a szerzdsktsek folyamatban van.

Msodikknt a KT az idei vre leosztott I-VI. havi segly- s munkabr elleg keretnek felhasznlsrl trgyalt.

Az elterjesztsben bemutatott adatok szerint:

- temetsre elklntett keretbl 13.046 080-Ft ,- a kiemelten rendkvli lethelyzetek kezelsre 480.000-Ft

-   szocilis seglyezsre 5.292.275-Ft tnyleges felhasznls volt az 1-6. hnapban. Az idszakon bell munkabrellegre 332.127.042-Ft sszeget fizetett ki a munkltat. A KT a tjkoztatt elfogadta.

Harmadik napirendknt 2 harknyi dl s a Balatonfenyves, Klcsey utcban lv dl brbeadsrl kszlt elterjesztshez kiegszt javaslatokat tett s a blssel kapcsolatosan informcikat krt a KT.

A klnflk napirendben az zemi megllapodst rint trvnyi vltozsokat tekintette t a testlet.

Bodnr Jzsef

KT elnk-helyettes KT sajtreferens

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: