Kezdőoldal
 
   
 

 

Rólunk röviden :

 

a MÁV Rt-nél az üzemi tanácsi választásokat követően 1993-ban alakult meg a Központi Üzemi Tanács.

2019-s Hirlevelek:

2018-s Hirlevelek:

2017-s Hirlevelek:

2016-s Hirlevelek:

2015-s Hirlevelek:

2014-s Hirlevelek:

2013-s Hirlevelek:

2012-s Hirlevelek:

2011-s Hirlevelek:

2010-s Hirlevelek:

2009-s Hirlevelek:

2008-s Hirlevelek:

2007-s Hirlevelek:

2006-s Hirlevelek:

2005-s Hirlevelek:

 

HRLEVL

MV Zrt. KT augusztusi hrlevl

A MV Zrt. KT soros lse, augusztus 14.

Konzultci a Vasutasok a Zld Kzlekedsrt elnevezs program tervezetrl. A munkltat rszrl rszt vett

Bnhidi-Nagy Attila humnerforrs igazgat, Beleznai Lilla az elnki titkrsg vezetje, Kiss dm illetleg dr. Br Tibor a Munkagyi Kapcsolatok osztlyvezetje.

Pappn Janics Judit ismertette a KT sszegzett vlemnyt mely szerint az tletet jnak tartjuk, de mivel tbbsgben ni munkavllalrl van sz nehz fizikai munkt nem tudnak vgezni. A munkafeltteleket biztostani kell. Amit problmsnak rznk az a kampnyszersg, mert ezzel csak ideiglenes eredmnyt lehet elrni. Ezen a terleten a folyamatossg adja a ltvnyos sikert. Beleznai Lilla kifejtette, hogy szeretnnek folyamatosan egyttgondolkodni majd egytt dolgozni a munkavllali kpviseletekkel s a munkltatkkal is ez gyben. Kizrlag munkaidben s Budapest szz kilomteres vonzs krzetben indtannk a programot. Kiss dm arrl tjkoztatta a testletet, hogy megkezdtk a nagyobb plyaudvarokon a felmrst, ismertette a program menett, a tervezst majd a munka indtsnak tervezett idpontjt. Bnhidi Nagy Attila kiemelte, hogy ez a program a munkltatnak s munkavllalknak a trsadalmi felelssgvllalssal kapcsolatos, melyhez a feltteleket biztostjk. Amennyiben szz ember egy rt dolgozik az szz ra plusz tevkenysg.

Msodikknt trgyalta a KT a MV Zrt. MSZSZ II. ktet mdostsra ksztett elterjesztst. sszessgben az elterjeszts, illetve a szervezeti struktra talaktsnak a clja, az mr az egyszerstsnek a vezeti szinteknek, hierarchiknak s pozciknak, a szmnak a cskkentse volt a cl, amit terletenknt be is mutattunk az anyagban, hogy mi s hogyan fog vltozni. Maga a szervezeti vltozs rinti a TSZ-nak a szervezett, a humn terletnek, a compliance- a Plyavasti zletgat, zemeltetst, illetve a plyavasti fejlesztsi krdseket, az ingatlant s az infokommunikcis krdseket. A cl, az volt, ami ltszik az brkon, hogy a vezeti pozciknak, a szervezeteknek a szmt lecskkentsk, illetve ezzel egytt talaktsuk az egybknt vltozatlanul fenntartott tevkenysgeknek az sszessgt, hiszen jat ebben a tekintetben nem fogunk alkotni. A KT vlemnyben kifejtette, hogy a plyavasti zemeltets s a plyavasti fejleszts sztvlasztsa kockzatos lehet s mkdsi nehzsgek keletkezhetnek.

A klnflken bell temetsi segly krelmet brlt el a testlet.

Soros KT ls augusztus 28.

Elsknt a BVSC sporttelep 29889 hrsz. ingatlanjnak tadsa az MNV Zrt.-nek rszleges ingatlanrendezs keretben cm elterjeszts szerepelt. Vagyonveszts nem kvetkezik be, st egy nagy tehertl szabadul meg a MV, hangslyozta szbeli kiegsztjben dr. Kurucz Ildik. Vltozatlanul rvnyben maradnak az ingatlanokra megkttt albrleti szerzdsek, s a munkavllali kpviseletek esemnyekhez kttt hasznlata is. A KT elfogadta a munkltati elterjesztst.

A trtsmentes terlet hasznlati megllapodssal rendelkez sportegyesletek szerzdseinek rendezse trgyban Purceld Tams ingatlanhasznostsi szakrt adott tjkoztatst. Jelen jogszablyi krnyezetben j brleti szerzdst kvnnak ktni azokkal az egyesletekkel, amelyekkel egyttmkdsi megllapodsa van a MV Zrt.-nek. Krdsre vlaszolva elmondta, hogy kzs megegyezssel kvnjk rendezni a helyzetet a sportegyesletekkel. Az ingyenes hasznlat utn a MV kteles FA-t fizetni, ezrt ezt t kvnja hrtani az FA krs egyesletekre. A KT azzal a felttellel fogadta el az elterjesztst, hogy a munkavllali kpviseletek terlethasznlati s a munkavllalk ltestmny hasznlatra vonatkoz egyesleti nyilatkozatval fogadja el a brleti szerzds mdostst.

Bodnr Jzsef KT elnk-helyettes, KT sajtreferens

 

 

MÁV Zrt.:

 

 

MÁV Start Zrt.: